På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Ridlärare, ridinstruktör
Spela filmen

Ridlärare, ridinstruktör

13 Lediga jobb

Verksamhetschef

Arbetsgivare / Ort: Vännäs Ryttarförening / Vännäs
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 januari (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-12-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Verksamhetschef Vännäs Ryttarförening

Om företaget

Vill du jobba med att utveckla Vännäs Ryttarförening? Vi söker en verksamhetschef som kommer ha det övergripande ansvaret och leda föreningens dagliga verksamhet. Vi söker dig som tycker att det är roligt att jobba med verksamhetsfrågor kombinerat med ett brinnande hästintresse.

Vännäs ryttarförening har ca 400 medlemmar och äger ca 14 hästar/ponny. Ridskolan har ca 170 uppsittningar i veckan. Anläggningen har även 13 inackorderade privathästar. Föreningen har tre fast anställda personal + ca 1 timanställda, och 3–4 vikarier. På anläggningen bedrivs även Liljaskolans NIU ridutbildning.

Dina arbetsuppgifter

Vännäs Ryttarförening söker en verksamhetschef, en tjänst som är kombinerad med ridlärare. Som verksamhetschef kommer du leda föreningens dagliga verksamhet och ansvara över föreningens personal. Du kommer jobba med verksamhetens ekonomi och driften av anläggningen. Du har även det övergripande ansvaret för hästar/ponnyers välbefinnande, utbildning och att de fungerar väl i verksamheten, samt inköp av nya hästar till verksamheten. Det är ett varierande och stimulerande arbete där du har stora möjligheter att utvecklas.

Din profil

Vi söker dig som brinner för både människor och hästar. Du har en förmåga att leda och driva utveckling. Rollen som verksamhetschef och ridlärare innebär att du har en god kommunikativ förmåga. Vi söker en person som är strukturerad, självgående och har en problemlösande förmåga. Rollen innebär många kontakter så det är viktig att du är lyhörd och relationsskapande.

Vi ser att du:

– Har relevant utbildning (Ridlärarutbildning är meriterande)

– Behärskar det svenska språket i tal och skrift

– Erfarenhet av hästhållning

– Erfarenhet från ledande befattningar.

Verkar detta intressant? Skicka in din ansökan idag!

Skicka ansökan till:

[email protected]

För frågor om verksamheten är du välkommen att kontakta:

Nuvarande verksamhetschef Magdalena Johansson 070-2496720

Ordförande Mikael Nilsson 070-6718979

Arbetsgivare
Vännäs Ryttarförening
Norrmalm 6108
91191 Vännäs
Hemsida: http://www.vannasrf.com
Ansökan
Ansök senast 30 januari (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Theleborgs Ryttarsällskap i Växjö söker ridinstruktör

Arbetsgivare / Ort: Teleborgs Ryttarsällskap / VÄXJÖ
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 januari (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-12-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Ridinstruktör/Ridlärare

Färdigheter
Meriterande
 • Ridlärarutbildning

Om jobbet

Theleborgs Ryttarsällskap är en mysig ridskola i anrik miljö belägen precis i utkanten av centrala Växjö med naturen runt husknuten. Vår anläggning har anor sedan 1850-talet då den användes som slottstall och charmen finns kvar ännu idag. Anläggningen rymmer 23 ridskolehästar, och några platser för privat uppstallning. På anläggningen finns både ridbana och ridhus. Runt om anläggningen breder hagar ut sig som i sin tur gränsar mot ett naturreservat med mängder av fina ridvägar.

På Theleborgs Ryttarsällskap har vi cirka 170 uppsittningar per vecka, både på storhäst och ponny, och vår ambition är att utbilda ryttare med bred kunskap och ett gott horsemanship.

I vår lektionsverksamhet ingår både barn och vuxna på nivåer allt från nybörjare till specialgrupper i både hoppning och dressyr. Vi har också funkislektioner med elever med lättare funktionsnedsättningar. Lektionerna hålls kvällstid under veckan och dagtid på helgen.

Till verksamheten söker vi nu en eller flera engagerade ridinstruktörer med start till vårterminen 2022. Tjänsten är på allt från 10-100%, och omfattning diskuteras med respektive sökande. Vi ser gärna sökande som vill jobba både mycket och lite.

Den främsta arbetsuppgiften är som ridinstruktör men i arbetet ingår även ansvarsområden som delas med övrig personal och även utbildning av verksamhetens hästar. Någon eller några dagar stalltjänst ingår också, vilket innebär att arbetstiden varieras mellan dagtid och kvällstid.

Vi ser helst att du som söker tjänsten är utbildad minst Svensk Ridlärare I enligt Svenska Ridsportförbundets standard.

Du ska ha gedigen hästkunskap och på ett professionellt, engagerat och pedagogiskt sätt kunna instruera våra elever för att gynna deras utveckling på bästa sätt. Allt ifrån små barn som sitter upp för första gången till ryttare med mångårig erfarenhet kan förekomma i undervisningen.

Som person är det viktigt att du är ansvarsfull och har en flexibel inställning till ditt arbete. Du behöver också vara mån om både hästarna och dina elever och sätta säkerheten högt på priolistan.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet men är öppna för att ta emot dig som är nyutexaminerad. Goda referenser är ett krav.

Arbetsgivare
Teleborgs Ryttarsällskap
STALLVÄGEN 10
35252 VÄXJÖ
Hemsida: http://www.theleborgsrs.se
Ansökan
Ansök senast 31 januari (5 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Ridlärare

Arbetsgivare / Ort: Rättviks Ridklubb / Rättvik
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 januari (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-12-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
 • Ridlärarutbildning

Om jobbet

Vi söker en ny kollega som vill vara med och utveckla vår verksamhet ytterligare. Vi är en liten förening som är ansluten till Svenska ridsportförbundet. Rättviks Ridklubb är en ideell förening som startade 1969. Idag har vi ca 220 medlemmar och drygt 100 ridande i veckan, vi ser positivt på framtiden och tror att detta kan komma att öka. Vi har i dagsläget 10 hästar och ponnyer i rid-verksamheten.

Våra ridande är allt från knattar, till vuxna nybörjare till tävlingsryttare Ridklubben är härligt belägen med skogen runt hörnet där det finns fantastiska sandvägar som sträcker sig milslångt. Vi har även en mindre terrängbana, utebana 20x60m samt ett ridhus på 20x60 m.

Vi söker en utbildad ridlärare, som är pedagogisk samt lyhörd för de olika ridgruppernas nivåer. Du behöver vara driven och kunna arbeta självständigt Du ska brinna för hästarnas välmående och för att undervisa.

Vi ser även gärna att du är pedagogisk, positiv, pålitlig och effektiv. Du ska ha god samarbetsförmåga och ha lätt att skapa goda relationer till både elever och kollegor.

I tjänsten förutom ridlärare ingår stalltjänst, utbildning/tillridning av ridskolehästar samt administrativa uppgifter som fördelas med verksamhetschefen. Du kommer ha möjlighet att tillsammans med verksamhetschefen utveckla och påverka verksamheten

Arbetsgivare
Rättviks Ridklubb
Backavägen 69
79591 Rättvik
Hemsida: rattviksridklubb.se
Ansökan
Ansök senast 31 januari (5 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

RIDLÄRARE

Arbetsgivare / Ort: Anebyortens Ridklubb / ANEBY
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 januari (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-12-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
 • Ridlärarutbildning
 • Ridlektioner

Om jobbet
Anebyortens Ridklubb är en ideell förening som är vackert belägen i Småland. Föreningen har ca 207 (2021) medlemmar och ca 120 uppsittningar i veckan. Vi har i nuläget 13 lektionshästar blandat ponny/häst. Vi är i ett förändrings- och utvecklingsstadie gällande våra 4-benta kollegor där vi har en tanke på att utöka utevistelserna ännu mer samt att alla ska få en box att vara i inomhus. Vi bedriver grundläggande häst- och ridutbildning med hög kvalitet för barn, ungdomar och vuxna. Hos oss är alla välkomna. Vi har även privata uthyrningsboxar, vilket man samarbetar med vardagar och helger gällande fodringar, utsläpp mm. Vi har flertalet tävlingar, pay and jump, pay and ride, på våra stora fibersandsbanor, både hopp och dressyr. Vi söker dig som; Värnar om hästarna och brinner för att undervisa men också ser vikten i att skapa en meningsfull fritid för barn och unga. Har förmågan att leda, självständigt planera och genomföra undervisning på ett pedagogiskt och säkert sätt. Du ska ha både praktisk och teoretisk hästkunskap samt god hästvana. Har engagemang och som vill driva ridskolan och klubben framåt. I tjänsten innefattar skötsel, ridning och utbildning av våra lektionshästar samt vissa dagar stalltjänst, vilket kan inkludera fodring, utsläpp/insläpp, mockning. Även åka till veterinär vid behov eller jobba administrativt. Vi har hopptränare respektive dressyrtränare som regelbundet kommer till ridklubben där du ges möjlighet att fortbilda dig. Utbildning; Vi söker främst dig som är utbildad lägst Svensk Ridlärare 1 (SRL 1) eller annan likvärdig utbildning men tidigare erfarenheter inom yrket är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, erfarenhet och referenser. Som person är du öppen och driven och har förmågan att entusiasmera och engagera våra ungdomar som vi gärna ser ännu mera av i stallet. Du gillar att ha barn och ungdomar omkring dig och har en stor pedagogisk förmåga att utveckla våra elever efter deras förutsättningar. Vi ser också att du värnar om hästarna och är en flexibel person som förstår att det inte är ett sju till fyra jobb att arbeta inom hästyrket. Anställning; Tjänsten är ett vikariat på 60% med start omgående. Kan finnas möjlighet att arbeta på annan ridklubb 3 mil bort för att öka upp till 100 %. Arbetstiden är rullande schema måndag-lördag, både dag och kväll.
Arbetsgivare
Anebyortens Ridklubb
57893 ANEBY
E-post: [email protected]
Ansökan
Ansök senast 31 januari (5 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Ridskolechef sökes

Arbetsgivare / Ort: Marks Ridklubb / Örby
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 januari (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-12-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Vi söker en ridskolechef ca 80 % tjänst varav en del av tjänsten utgör ca 15-30 % som ridinstruktör 1-2 kvällar i veckan.

Vi är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Vår ridklubb ligger vackert belägen vid Öresjön utanför Kinna i Marks kommun. Vi bedriver ridskoleverksamhet 6 dagar i veckan. Vår anläggning består av ett härligt nytt stall som stod klart 2019 och två ridhus, en utebana, lektionssal, kafeteria samt personalutrymmen. Stallet har 30 boxar. Vi har 20 ridskolehästar, ca 215 uppsittningar och ca 320 medlemmar och erbjuder lektionsverksamhet under vardagskvällar och på helger. Marks Ridklubb arrangerar även läger, klubbtävlingar, kurser under skollov osv.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är positiv, flexibel, serviceinriktad med ansvarskänsla, har god kommunikationsförmåga och har lätt för att samarbeta. Du ska tycka om att undervisa på ett pedagogiskt sätt och arbeta tillsammans med barn, ungdomar samt vuxna.

Vi önskar att du har erfarenhet av att undervisa elever i grupp och är van vid att utbilda nybörjare och elever med flera års riderfarenhet. Du är ett gott föredöme för våra elever och sätter hästarnas välmående i fokus samt ser ridskolan som en mötesplats där alla är välkomna.

Vi ser fram emot att höra från dig!

VI SÖKER DIG SOM:

 • sätter hästens välmående främst
 • är engagerad, trygg och positiv
 • har utbildning SRL1-3, Hippolog eller motsvarande
 • tidigare erfarenhet som ridskolechef är meriterande
 • har god samarbetsförmåga
 • har b-körkort

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsuppgifter ridskolechef, ett urval:

 • personalansvar för ridskolans personal
 • kontakt samt samarbete med ridklubbens styrelse
 • Organisera och leda planeringsarbetet tillsammans med övrig personal för ridskoleverksamheten samt ansvara för att ridskoleverksamheten sköts enligt gällande lagstiftning och rekommendationer
 • Ansvara för att LOK-stöd skickas in i tid i samarbete med kanslist
 • Ansvara för planering och genomförande av övriga ridkurser, så som dressyrkurs, läger, hoppkurser etc.
 • Ansvara för att rätt information gällande den del av föreningens hemsida som rör ridskolan, och även t ex anslagstavlor uppdateras av kanslist
 • Sköta ridskolans och stallets personalrekrytering, nyanställningar och vikariat i samråd med styrelsen
 • Föreslå lämpliga hästar för inköp/inhyrning samt vara ansvarig för inköp och försäljning i dualitet med stallansvarig och i samråd med styrelsen
 • Hantera inköp/kostnader samt marknadsföring av ridskolan i samråd med styrelsen
 • I samråd med styrelsen bidra till framtagning och uppfyllande av verksamhetsplan
 • I samråd med styrelsen ta fram budget och ansvara för att budget följs

TJÄNSTENS OMFATTNING:

Anställningsgrad ca 80 % beroende på egna önskemål och klubbens behov.

Tjänsten omfattar såväl dag- som kvällsarbete, tjänstgöring på helg förekommer.

Tillträde enl. överenskommelse. Vi tillämpar 6 månades provanställning. Lön enligt avtal eller enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

Ansökan med CV och ett personligt brev skickas till e-post: [email protected]

Vi ser gärna att du skickar med referenser.

Sista ansökningsdag 2022-01-31, intervjuer kommer att ske löpande, tjänsten kan därför komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag.

Arbetsgivare
Marks Ridklubb
Bosgårdsvägen
51131 Örby
Hemsida: https://www.marksridklubb.nu/
Ansökan
Ansök senast 31 januari (5 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.