På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Skyddsvakt
Spela filmen

Skyddsvakt

Vid anläggningar som bedöms som särskilt viktiga för samhället kan bevakningen utföras av särskilt utbildade skyddsvakter.

Skyddsvakternas huvuduppgift är att skydda bevakningsobjektet från obehöriga personer, sabotage, spioneri, terrorism, rån eller stölder. I praktiken är skyddsvakternas arbetsuppgifter mycket lika det som en väktare gör med ronder, larmutryckningar och kontroll av personer samt kontroll av fordon. Den stora skillnaden ligger i de utökade befogenheterna som väktare saknar och skyddsvakterna har.

Det är Länsstyrelsen eller Försvarsmakten som beslutar om en byggnad eller ett visst område har avgörande betydelse för rikets säkerhet och ska klassas som ett "skyddsobjekt".

Exempel på skyddsobjekt kan vara flygplatser, hamnar, vatten- eller energiförsörjningsanläggningar.

Bevakningen kan ske även med hjälp beväpnade skyddsvakter om behovet föreligger eller med hjälp av hundförare för skydd eller sök efter sprängmedel och/eller vapen.

Utbildning

Grundläggande förberedande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Den som inom Försvarsmakten utses till skyddsvakt och som tillhör myndighetens personal ska vara godkänd av Försvarsmakten.

B-körkort är en merit.

Utbildningsstege för Skyddsvakter

  • Skyddsvakt – grundkurs (obligatorisk)
  • Introduktionsutbildning hos avtalsmyndigheten (obligatorisk)
  • Skyddsvakt – förstärkningsvapen (för vissa, beroende på avtalsmyndighet)
  • Skyddsvakt – förstärkningsvapen repetition (obligatorisk om man utbildats på förstärkningsvapen)

Personliga egenskaper

Skyddsvakter behöver uppvisa proffsigt beteende kombinerat med hög servicekänsla och många gånger även ge ett representativt intryck.

Du måste ha god hälsa och fysik samt ha bra psykisk balans. Du måste även vara medlem i en frivillig försvarsorganisation.

Visa mer
Visa mindre

2 Lediga jobb

Disponibel Skyddsvakt/Väktare Stockholm

Arbetsgivare / Ort: Cubsec AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 October (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Skyddsvakt

Om jobbet
Disponibel Skyddsvakt/Väktare Stockholm Cubsec AB söker dig som vill arbeta på ett företag i stark medvind. Vi erbjuder en välmående och platt organisation där samtliga medarbetare är med och påverkar- allt för att inspirera till ett roligt arbete med stark gemenskap. Som vår medarbetare får du möjlighet att utvecklas i ett nytänkande företag, där vi skapar förtroende, trygghet och värde för våra kunder. Vi söker nu en Disponibel Skyddsvakt/Väktare som kommer att arbeta på dem flesta av våra Objekt. Som person är du engagerad i ditt arbete, plikttrogen och lojal. Vi ser även att du har ett empatiskt förhållningssätt till andra människor samt en personlig mognad. Viktigt är att du är trygg i din yrkesroll och har ett metodiskt tillvägagångssätt för att hantera de situationer som uppstår i arbetet. Vi värdesätter att du är ambitiös, har ett högt kvalitets-och säkerhetstänk samt en positiv och öppen attityd. Tjänsten Som Disponibel Skyddsvakt/Väktare har du en nära dialog med dina kollegor och kunder. Tjänsten bygger på stor flexibilitet både i schema och arbetssätt då man jobbar på olika objekt med olika kravspecifikationer. Befattningens omfattning är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Kvalifikationer Som person är du noggrann, trivs med ett högt tempo och har en god problemlösningsförmåga. Vi tror också att ditt arbetssätt präglas av ett tydligt säkerhetstänk och att du har förmåga att få gruppen att arbeta mot ett gemensamt mål. Tjänsten kräver att du som person är noggrann och strukturerad när du utför dina administrativa arbetsuppgifter. Du skall också ha förmåga att snabbt kunna växla till andra arbetsuppgifter och vara flexibel och kreativ för att lösa problem då situationen kräver det. Vi ser att du gärna har genomgått andra utbildningar inom säkerhet och bevakning. Du har minst två års erfarenhet av att arbeta inom bevakningsbranschen. Grundläggande krav: * Skyddsvaktsutbildning och Väktarutbildning
Arbetsgivare
Cubsec AB
Ansökan
Ansök senast 31 October (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Skyddsvakt Heltid Stockholm

Arbetsgivare / Ort: Cubsec AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 October (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Skyddsvakt

Om jobbet
Cubsec AB söker dig som vill arbeta på ett företag i stark medvind. Vi erbjuder en välmående och platt organisation där samtliga medarbetare är med och påverkar -allt för att inspirera till ett roligt arbete med stark gemenskap. Som vår medarbetare får du möjlighet att utvecklas i ett nytänkande företag, där vi skapar förtroende, trygghet och värde för våra kunder. Vi söker nu en medarbetare för skyddsvaktsuppdrag i region Stockholm. Som person är du engagerad i ditt arbete, plikttrogen och lojal. Vi ser även att du har ett empatiskt förhållningssätt till andra människor samt en personlig mognad, vilket är en förutsättning då du arbetar i en grupp. Viktigt är att du är trygg i din yrkesroll och har ett metodiskt tillvägagångssätt för att hantera de situationer som uppstår i arbetet. Vi värdesätter att du är ambitiös, har ett högt kvalitets-och säkerhetstänk samt en positiv och öppen attityd. Grundläggande krav: -B-körkort -Skyddsvaktsutbildning -Rent brottsregister -Inga betalningsanmärkningar -Mycket goda färdigheter i svenska samt goda färdigheter i engelska språket -HAS utbildning Meritererande: -Erfarenhet av att arbeta som Skyddsvakt -Utbildning för expanderbar batong -Utbildning i OC-spray -Utbildning i brandfarliga heta arbeten enligt Brandskyddsföreningens krav. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!
Arbetsgivare
Cubsec AB
Ansökan
Ansök senast 31 October (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.