På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Väktare
Spela filmen

Väktare

En väktare har ofta långa arbetspass och arbetar kvällar, nätter och helger. Det är vanligt att arbeta intensivt under en period för att sedan vara ledig en längre tid. Deltids- och behovsanställning förekommer.

Ronderande väktare åker eller går runt till olika kunder och bevakar exempelvis industrier, kontorslokaler, varuhus och byggarbetsplatser mot brand, stöld och skador och jobbar ofta natt.

Stationär väktare arbetar i en reception eller i entrén till ett stort företag, kontorsbyggnad, bank eller myndighet. Väktaren övervakar in- och utpasserande och ser till att inga obehöriga kommer in. På en del arbetsplatser sköter väktaren företagets telefonväxel, vaktmästaruppgifter och tar emot besökare och visar dem till rätta. En stationär väktare arbetar ofta med passersystem och säkerhetskameror och jobbar ofta dag.

Butikskontrollanten arbetar civilklädd eller i uniform i butiker och varuhus. Butikskontrollantens uppgift är att skydda varor från tillgrepp genom att ingripa mot snatterier och stölder.

Som värdeväktare / värdetransportör transporterar man sedlar, mynt, värdepapper och andra värdeföremål mellan olika platser, vanligtvis mellan butiker, restauranger, banker och uttagsautomater. Arbetet sker huvudsakligen dagtid.

Utbildning

För att arbeta som väktare krävs väktargrundutbildning.

Utbildningen sker i två delar och är varvad med praktik.

Utbildning anordnas till exempel av Bevakningsbranschens Yrkes- och arbetsmiljönämnd (BYA).

Utbildning till väktare kan också finnas inom gymnasieskolans Barn- och Fritidsprogrammet, inriktning Socialt arbete, profil Väktare.

Väktare fortbildas kontinuerligt under sina yrkesverksamma år.

Personliga egenskaper

Som väktare bör du vara en lugn, trygg, noggrann och stresstålig person.

Arbetsplats

Som väktare kan du arbeta på många områden. Till exempel bevakar du industrier och kontorslokaler som ronderande väktare. Du kan även arbeta som butikskontrollant, ordningsvakt eller utföra värdetransporter.

Visa mer
Visa mindre

68 Lediga jobb

Uniformerad Väktare 50% för omgående anställning

Arbetsgivare / Ort: Presec / Norrköping
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Väktare

Om jobbet

Tjänsten är på 50% med möjlighet till utökning av tid.

Presec arbetar nära sina kunder med stort engagemang för sina uppdrag. Vi utgår från Östergötland, men är av Länsstyrelsen auktoriserade att bedriva bevakning i hela Sverige. Vi strävar efter att ha den allra främsta säkerhetspersonalen inom våra områden för att säkerställa hög kvalité och servicenivå till våra kunder. Tjänsten kräver att du är flexibel och stresstålig. Då vi arbetar direkt emot kund är det viktigt att du har god social kompetens med ett högt säkerhetstänkande.


Kvalifikationer

* VU1 och VU2

* 1 års erfarenhet inom bevakningstjänst

* Körkort


Meriterande

* Butikskontrollantutbildning

*Ordningsvakt


Övrig information

* Laglydig och ostraffad med ordnad privatekonomi

* Drogfri

* God kommunikationsförmåga

* Behärska svenska i tal och skrift

* Serviceinriktad


Ansökningar som ej motsvarar ovanstående kvalifikationer behandlas ej.


Intervjuer och urval kommer att ske löpande. Presec växer och söker nu en uniformerad väktare för omgående anställning, tjänsten gäller 50%.


Arbetsuppgifter

Bevakning av centrumanläggningens allmänna och gemensamma utrymmen och ytor. Syftet är att skapa en trygg och välkomnande mötesplats för centrumets hyresgäster och besökare.

Arbetsgivare
Presec
Koppargatan 20
60223 Norrköping
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Utbildad väktare sökes

Arbetsgivare / Ort: Kroon Security AB / Lund
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Väktare

Språk
Krav
  • Svenska
  • Engelska

Om jobbet

Vi söker en väktare för stationär och ronderande bevakning i Lund och Malmö. Tjänsten innebär mest arbete nattetid men även stationär bevakning dagtid. Arbetet innebär mycket kundkontakter och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du skall ha hög social kompetens, vara serviceinriktad och stresstålig. Du behöver ha lätt för att ha många bollar i luften samtidigt och hålla dig insatt i många olika arbetsrutiner.

Du behöver ha komplett gymnasie och väktarutbildning.

Initialt är det en behovsanställning på 75 % men tjänsten kan utvecklas till en fast heltidstjänst.

Du ska bo i Malmö/Lund regionen med som mest tre mil till Lund.

Vänligen bifoga CV och personligt brev i samband med ansökan.

Kontakta oss på mail:

[email protected]

[email protected]

Arbetsgivare
Kroon Security AB
Maskinvägen 1
22730 Lund
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Hundförare sökes till CSG

Arbetsgivare / Ort: Commuter Security Group AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Väktare

Om jobbet
CSG är ett auktoriserat bevakningsföretag som etablerade 2003. Med bred kompetens och stor erfarenhet bland våra ca 480 medarbetare, erbjuder vi tjänster där vi verkar för en trygg och säker miljö - både inom den offentliga och privata sektorn. Vi finns idag verksamma i Stockholm, Mälardalen och Värmland. Har du en hundförarutbildning och godkänd tjänstehund Som hundförare kommer du tillsammans med din hund genomföra ronderande och stationär bevakning för att förebygga och förhindra skadegörelse på kundens egendom samt kontrollera så att obehöriga ej befinner sig på objekten.  Arbetet ställer höga krav på hundens lydnad då arbetet delvis sker i publika miljöer. Som väktare/hundförare ser vi det som viktigt att du har ett högt säkerhetstänk, att du är tålmodig, lugn och stabil i ditt arbetsutövande. I nuläget avser behovet SL egendom samt även en avdelning för rondbil.  Tjänsterna avser heltidsanställningar, dag eller natt.  Kraven vi har på dig som söker är att du: • är utbildad väktare (VU1) • har en ordnad ekonomi, är ostraffad och drogfri • har god fysik • innehar B-körkort (önskvärt för manuell växel) Merit: • har hundförarutbildning och egen godkänd tjänstehund Om du inte redan är godkänd hos Länsstyrelsen för arbete i ett auktoriserat bevakningsföretag måste du först bli detta innan en anställning kan bli aktuell. Välkommen med din ansökan! Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta: Rekryteringen på [email protected]
Arbetsgivare
Commuter Security Group AB
Hemsida: http://www.commutersecurity.se/jobba-hos-oss
Ansökan
Ansök senast 28 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Väktare till Oskarshamn

Arbetsgivare / Ort: Tempest Security Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vi söker väktare till heltidstjänst till vårt uppdrag Scania i Oskarshamn. Vi tror att det här är en tjänst passar dig som är flexibel, som tycker om att ha varierande arbetsuppgifter, som är snabblärd och kvicktänkt, serviceminded och en lagspelare. Sedvanliga arbetsuppgifter för väktare med bland annat larmhantering, besökshantering, tillträdes-/utpasseringskontroller etc och där en stor del av arbetet består av systematiskt brandskyddsarbete. Du har ett högt  säkerhetstänk och är duktig på att dokumentera, har ett öga för detaljer, kan jobba självständigt och tycker om att arbeta med service. Vi söker dig som; - är utbildad väktar med giltig VU1 och VU2 - ärlaglydig, drogfri och har ordnad ekonomi - är godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag. Tempest framgång består till stor del av den personliga och nära kontakten vi har med kunden och en noggrann och professionell matchning mellan objekt och medarbetare. Vi lägger därför stor vikt vid den personliga lämpligheten i varje rekrytering vilket också kommer att vara avgörande vid tillsättningen av denna tjänst. Du som söker; - är ärlig, ansvarstagande och noggrann - är kommunikativ, lösningsorienterad och hjälpsam - är en utpräglad lagspelare med förmåga att arbeta självständigt - är punktlig och pålitlig - tar din an utmaningar med en nyfiken och positiv attityd med kunden i fokus - behärskar svenska och engelska i tal och skrift Meriterande är; - särskild brandskyddsutbildning - utbildning Heta arbeten - ATEX grundutbildning - parkeringsövervakning - särskilda utbildningar inom sjukdom och olycksfall - B-körkort - Brandskyddskoordinator - genomförd GMU Lön enligt gällande kollektivavtal. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde snarast efter överenskommelse och vi rekryterar löpande varför tjänsterna kan bli tillsatta före sista ansökningsdag. Vi ser fram emot din ansökan via vår hemsida där du laddar upp för tjänsten nödvändiga utbildningsbevis, CV samt personligt brev där du beskriver varför du passar till denna tjänst. Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Tempest Security Sverige AB
Ansökan
Ansök senast 31 oktober (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Väktare rond, behovsanställning

Arbetsgivare / Ort: Securitas Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Om Securitas Securitas är en pålitlig arbetsgivare i en föränderlig värld som finns i 47 länder runtom i världen. I Sverige har vi en ledande position inom säkerhet och en djup förståelse för våra kunders behov. Här levererar våra 10 000 medarbetare trygghet – varje dag, dygnet runt. Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skapa trygghet i samhället. Alla våra medarbetare gör konkret skillnad för människor, varje dag. För att kunna göra ett bra jobb satsar vi mycket på att vara en stabil arbetsgivare, som se till att du trivs och känner dig uppskattad. Hos oss finns även möjligheterna, du får alltid den utbildning du behöver för dina arbetsuppgifter och duktiga medarbetare har goda chanser att växa inom företaget. Din roll Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem. Vem är du? Vi tror att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera  periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Du är självständig, men jobbar också bra i team. Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och uppmärksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.   Vilka krav ställer tjänsten? Du behöver ha gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Tjänsten kräver B-körkort. För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vi erbjuder dig Att få göra konkret skillnad för människor och samhället Ett varierande arbete med utvecklingsmöjligheter Engagerade och stöttande ledare och kollegor Chansen att arbeta i ett samhällsviktigt företag med människor i fokus Övrigt Tror du att du har det vi söker? Mer information om Securitas hittar du på vår hemsida www.securitas.se . Vid utvärdering av sökande till tjänsten  som väktare kommer urvalstester att användas. Vi arbetar för en jämn könsfördelning och vi ser gärna kvinnliga sökande. Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan.        
Arbetsgivare
Securitas Sverige AB
Hemsida: http://www.securitas.se
Ansökan
Ansök senast 31 oktober (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.