Skogsröjare
Spela filmen

Skogsröjare

Skogsröjare är en skogsarbetare som bedriver skogsvård, oftast via röjning med röjsåg. Exempel på uppdrag för skogsröjare är att röja kraftledningsgator.

Anställningsvillkor för skogsröjare kan innebära säsonganställning, oftast under sommarhalvåret.

Utbildning

Grundutbildning finns inom gymnasieskolan på Naturbruksprogrammet, inriktning Skog. Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas inom Komvux. Passande utbildningar kan även finnas på folkhögskolorna eller hos privata utbildningsanordnare.

Övriga önskvärda kvalifikationer som krävs för att kunna få anställning som skogsröjare är utbildning inom elsäkerhet (ESA).

Det förekommer att skogsföretag åtar sig röjningsuppdrag över hela landet och skogsröjare måste därför vara beredda på att veckopendla. B-körkort kan ställas som ett krav.

Visste du att... ?

... under 2016 förlorade vår planet ovanligt mycket skog, mycket pga stora skogsbränder som härjade i Brasilien. Skogsytan som förstördes var större än hela Nya Zeeland.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  64 Lediga jobb som skogsröjare

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.