På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Utbildningsmäklare
Spela filmen

Utbildningsmäklare

Utbildningsmäklare arbetar med strategisk kompetensförsörjning, näringslivsfrämjande och tillväxt bland annat genom att starta olika utbildningsprojekt.

De har en viktig roll som mäklare och nätverksbyggare mellan arbetslivets kompetensbehov och utbildningssystemets möjligheter. Utbildningsmäklare ingår oftast i olika team och verkar i första hand i en efterfrågestyrd verksamhet.

Utbildningsmäklare ger stöd till företagen och till kommunernas olika avdelningar och förvaltningar i kompetensutvecklingsfrågor genom att bl a inventera och analysera utbildningsbehov i företag och branscher, initiera och starta upp utbildningsprojekt som höjer kompetensnivån, underlätta och stödja arbete med kompetensutveckling, mäkla mellan efterfrågan på viss utbildning och kompetens och utbud av utbildningar, utveckla bättre samarbete med utbildningsanordnare och konsulter.

Arbetsuppgifter som utbildningsmäklare har kräver mycket god förmåga att samverka, både med externa aktörer och internt inom den egna organisationen.

Utbildning

Akademisk utbildning inom adekvat område och relevant arbetslivserfarenhet. Kunskap om och erfarenhet av sociala medier samt erfarenhet av eget företagande.

Utbildning i och/eller erfarenhet av projektarbete och projektledning, god administrativ förmåga, kunskap om offentlig och privat utbildningssektor. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är nödvändiga för att kunna arbeta som utbildningsmäklare.

Grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Personliga egenskaper

För att klara av yrkesrollen behöver man se förändringar som en möjlighet och arbeta lösningsfokuserat, vara mötesledare och koordinator som har ett kommunikativt och kundorienterat arbetssätt och bemötande, stor engagemang och servicekänsla.

God kommunikativ och analytisk förmåga samt god omvärldskunskap.

Arbetsplats

De kan vara anställda av kommuner i en fristående och oberoende funktion med fokus på att serva företagen/organisationer inom kompetensområdet. Utbildningsmäklarens huvudsakliga arbetsuppgift är att bibehålla och utveckla samarbete mellan olika förvaltningar i kommunerna som arbetar med näringslivstillväxt i olika former.

Övrigt

En uppdragsutbildning kan inte sökas av privatpersoner eller "enskild firma". Uppdragsutbildning kan endast köpas av en juridisk person, dvs ett företag (AB), myndighet eller organisation, som vill kompetensutveckla sin personal till gagn för företaget eller verksamheten. Man behöver alltså vara anställd eller knuten till ett företag eller organisation som är villig att betala för utbildningen.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Handledare / Coach (Rusta och Matcha)

Arbetsgivare / Ort: Back To Work AB / Västerås
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 december (2 månader 11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Utbildningsplanerare
  • företag

Om jobbet

Heltid/deltid

BackToWork AB startades 2010 av nuvarande verksamhetschefen Samuel Dag. Vi finns i centrala Västerås och har idag 7 anställda. Vi inriktar oss på utbildning, bland annat Svenska för invandrare (SFI). Vi har även "Rusta och Matcha", där vi matchar individer med företag och ger arbetssökande extra stöd i arbetssökandet. Du skall ha högskole/universitetsutbildning. Du skall tycka att det är roligt att undervisa och arbeta med människor.

Meriterande om du har arbetat med "Stöd och matchning" , "Rusta och Matcha" eller exempelvis som handläggare på arbetsförmedlingen.

Det är bra om du har god lokalkännedom i Västerås/ Sala med omnejd. Vi skall förstärka vårt team inom Rusta och Matcha och söker dig som finner nöje i att hjälpa/vägleda arbetssökande att finna ett arbete/utbildning .

Arbetsuppgifterna består av att:

- Planera, dokumentera, schemalägga

- Undervisa / coacha

- Följa upp och administrera

- Även andra arbetsuppgifter inom företaget kan förekomma

Arbetsgivare
Back To Work AB
Smedjegatan 13
72213 Västerås
Hemsida: http://www.backtowork.se
Ansökan
Ansök senast 30 december (2 månader 11 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.