På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Teknikutvecklingschef

Teknikutvecklingschef

Det är för få ungdomar som väljer de teknska utbildningar idag (uppgift från maj 2017) och kompetensfrågan är en nyckelfråga för svensk industri och här kommer bl a teknikutvecklingschefen in i bilden för att hen jobbar bland annat med att öka ungdomars intresse för teknik för att fler ska välja tekniska utbildningar. 

Rent praktiskt går det ut på det sättet att teknikutvecklingschefer drar igång olika satsningar och projekt, ofta i samarbete mellan många olika aktörer, som är företag/organisationer, myndigheter och även privatpersoner. Projekten kan t.ex bestå av föreläsningar, utställningar, deltagande på mässor, anstiftande av priser och stipendier, ordande av resor/turnéer, workshops och tävlingar mm.

Syftet med de olika satsningar är att ungdomar och även andra målgrupper, som t.ex nyanlända vuxna och arbetssökande, ska få prova på teknik och våga välja satsa på de tekniska utbildningarna inom de olika skolformer, ex. på gymnasiet: Teknikprogrammet och Industritekniska programmet; på Yrkeshögskolan, inom komvux och på högskolenivå.

För att lyckas i yrkesrollen som teknikutvecklingschef behöver man vara kreativ, pedagogisk och kunna entusiasmera människor.

Visste du att...?

Endast 28% av anställda inom IT-branschen är kvinnor.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.