På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Krönikör

Krönikör

Krönikör är en skribent, ofta journalist i grunden, som ansvarar för återkommande inslag i magasin eller tidning.

Krönika är en personligt skriven text och de eventuella åsikter som uttrycks i en krönika är skribentens egna.

Krönikor har olika inriktningar och kan vara politiska, humoristiska eller riktade mot vissa samhällsgrupper, som t.ex ungdomar eller småbarnsföräldrar. 

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasiets Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Medier- information och kommunikation.

Utbildning kan även finnas inom yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

För att lyckas som krönikör, behöver man ha talang och språkbegåvning, bra insikt i de aktuella samhällsfrågor och helst också förmåga att intressera läsaren med sina texter.

Arbetsplats

Det är svårt att som krönikör få fastanställning på heltid med månadslön. De flesta krönikörer är frilansande journalister/reportrar.

Länktips

  • svd.se - en krönika om Stockholmsdialekt
Visa mer
Visa mindre

20 Lediga jobb

Reporter

Arbetsgivare / Ort: Bonnier News AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Journalist/Reporter

Om jobbet
Värnamo Nyheter söker reporter till Gislaved Vi på Värnamo Nyheter breddar vår bevakning i Gislaved, och utökar redaktionen med en reportertjänst. Nu söker vi dig som dagligen vill bevaka allt som händer i en kommun med engagerade invånare där åsiktsvindarna ofta blåser starkt – vem har inte hört talas om #läskgate, till exempel? Din roll hos oss Du kommer att jobba som en av tre reportrar på redaktionen i Gislaved, med ett extra fokus på de västra delarna av kommunen. Du arbetar också nära Värnamo Nyheters redaktioner i Värnamo och Gnosjö, och publicerar material för sajten VN.se och för papperstidningen Värnamo Nyheter fyra dagar i veckan. Som reporter hos oss kommer du att bevaka alla typer av ämnen, och behöver därför snabbt kunna läsa in dig och kunna leverera kvalitetssäkrat material i form av text, bilder och livesändningar. Därför är det också viktigt att du kan bygga ett kontaktnät som genererar läsvärda nyheter. Din bakgrund Vi söker dig med journalistisk erfarenhet, förmåga att jobba självständigt och som gillar att vara ute på fältet och träffa människor. Vi förväntar oss en jämn och säker leverans av lokala nyheter från kommunen, såväl snabba nyheter som reportage som granskningar. Erfarenhet av kommunal bevakning är ett plus. Körkort är ett krav. Placeringsort: Gislaved Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid Tillträde: 21-08-23 eller snarast möjligt därefter Sista ansökningsdag: 2021-07-31 Frågor om tjänsten: Peter Feurst, ansvarig utgivare - [email protected], 0370-300 667 Hanna Källqvist, nyhetsredaktör – [email protected], 0370-300 603 Facklig kontaktperson: Henrik Timner – [email protected], 0370-300 662 Välkommen med din ansökan! Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.
Arbetsgivare
Bonnier News AB
Hemsida: https://www.bonniernews.se/bonnier-news-local/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Reporter till Värnamo Nyheter

Arbetsgivare / Ort: Bonnier News AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Journalist/Reporter

Om jobbet
Nu söker vi en långtidsvikarie till vår redaktion i Värnamo. Här blir du en i vårt gäng med reportar som dagligen bevakar allt som händer i kommunen - för sajten VN.se och för papperstidningen Värnamo Nyheter fyra dagar i veckan. Din roll hos oss Du kommer att jobba tillsammans med redaktionsledningen och våra sju reportrar på redaktionen i Värnamo, och i samarbete med våra redaktioner i Gislaved och Gnosjö. Som reporter hos oss kommer du att bevaka alla typer av ämnen, och behöver därför snabbt kunna läsa in dig och kunna leverera kvalitetssäkrat material i form av text, bilder och livesändningar. Därför är det också viktigt att du kan bygga ett kontaktnät som genererar läsvärda nyheter. Din bakgrund Vi söker dig med journalistisk erfarenhet, förmåga att jobba självständigt och som gillar att vara ute på fältet och träffa människor. Vi förväntar oss en jämn och säker leverans av lokala nyheter från kommunen, såväl snabba nyheter som reportage som granskningar. Erfarenhet av arbete på nyhetsdesk är ett plus. Körkort är ett krav. Placeringsort: Värnamo Anställningsform: Tjänsten är ett vikariat på heltid på ett år, med start från slutet av augusti. Tillträde: 21-08-23 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag: 21-07-31 Ansökan görs genom ansökan-nu knappen här på sidan och ska innehålla: CV, personligt brev och ett arbetsprov.Rekryteringen sker i samarbete med Bonniers bemanningsbolag Marieberg Media AB. Frågor om tjänsten: Hanna Källqvist, nyhetsredaktör – [email protected], 0370-300 603 Jenny Karlsson, redaktionell administratör – [email protected], 036-290 69 93 Fackliga kontaktpersoner: (SJF) Henrik Timner – [email protected], 0370-300 662 (Marieberg Media) Maria Sehlin – [email protected] Välkommen med din ansökan! Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.
Arbetsgivare
Bonnier News AB
Hemsida: https://www.bonniernews.se/bonnier-news-local/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

DN söker ledarskribent

Arbetsgivare / Ort: Bonnier News AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 augusti (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-06-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Journalist/Reporter

Om jobbet
Vill du sitta i den politiska debattens centrum? Vill du ha en möjlighet att varje dag påverka tusentals läsare? Vill du vara med om att forma framtidens liberalism? Nu söker Dagens Nyheter en ledarskribent. Vikariatet pågår från 19 september 2021 till 19 mars 2022, med möjlighet till förlängning under vår och sommar. Som ledarskribent vill vi att du är liberal med god stilistisk förmåga, har gedigen skriverfarenhet och djupa kunskaper om politik och samhälle. Som skribent är du slagfärdig och tycker om att få stort genomslag för dina åsikter, trivs när det stormar kring dina ord och är inte rädd för mothugg. Du ser ingen motsättning i att skriva ofta och snabbt med tidspress och ändå resonera genomtänkt och väl underbyggt. Det snabba nyhetsflödet har du inga problem att manövrera i och du står på en stadig ideologisk grund. Skicka in din ansökan via ansök nu-knappen här på sidan, med personligt brev, referenser och CV. Vi hanterar inte ansökningar via mejl. Sista ansökningsdag är 1 augusti. Vid frågor om tjänsten: kontakta [email protected] Du kan också kontakta journalistklubben på Marieberg Media: [email protected] Dagens Nyheter är Sveriges ledande nyhetstidning. DN har drygt 1,2 miljoner dagliga läsare, digitalt och på papper, enligt Orvesto Konsument. DN.se utsågs till Årets nyhetssajt 2018 och 2019. DN utsågs till Årets Dagstidning 2020. Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.
Arbetsgivare
Bonnier News AB
Hemsida: https://www.bonniernews.se/
Ansökan
Ansök senast 1 augusti (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Life of Svea söker en familjeredaktör

Arbetsgivare / Ort: Life of Svea AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Life of Svea AB söker en familjeredaktör som vill bli en viktig del i ett team som skapar Sveriges starkaste digitala erbjudande mot målgruppen kvinnor 18-45 år. Hos oss får du arbeta på en modern arbetsplats i trevliga lokaler i centrala Stockholm. I vår produktportfölj finns kända varumärken som Familjeliv.se, Modette.se, Loppi.se, Blogg.se och Alltforforaldrar.se.

Om tjänsten

Vi söker en redaktör som tar ansvaret att utveckla innehållet på Familjeliv.se till att bli den ledande nyhetssajten inom allt som intresserar familjen. Du har ett intresse att bevaka och skriva om aktuella händelser och trender i samhället som berör vår målgrupp och familjen i stort. Det kan vara allt från familjeekonomi, boende och konsumtion till juridik, hälsa, mat och träning. Du har känslan och förståelsen för att skapa innehåll som vår målgrupp vill läsa och ta del av. För att kunna lyckas i tjänsten krävs att du är en effektiv skribent och att du kan använda verktyg för analys och uppföljning. Viktigt är att du gillar högt tempo och kommer från en redaktionell miljö där produktionstakt är nyckeln till resultat.

Om dig

Vi söker dig som är ambitiös och har ett starkt intresse för allt som rör kvinnan mitt i livet och familjen. Du trendspanar konstant och är först med det som dina vänner pratar om vid middagsbordet. Du är inte rädd att arbeta i olika verktyg och gör gärna analys för att förbättra ditt arbete. Du tar ansvar, drivs av att utvecklas och gillar att få kvitto på när det blir ett bra resultat.


Personliga egenskaper

· Ansvarstagande

· Effektiv

· Analytisk

· Kreativ

· Självgående

· Lätt för att samarbeta

· Bra på att kommunicera verbalt och i skrift

Kunskapskrav

· Relevant utbildning inom journalistik eller motsvarande erfarenhet.

· Förmåga att skriva tydligt och välformulerat på svenska.

· Erfarenhet av bildredigering, med fördel även rörlig video.

· Meriterande: erfarenhet av att Google Analytics eller andra rapportverktyg för uppföljning av statistik.

Arbetsgivare
Life of Svea AB
Kungsgatan 12-14
11135 STOCKHOLM
Hemsida: https://lifeofsvea.se
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Journalist/reporter med vass nyhetsnäsa

Arbetsgivare / Ort: Lokalförlaget i Göteborg AB / GÖTEBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Om jobbet

Fastighetssverige är Nordens ledande mediekanal i den kommersiella bygg- och fastighetsbranschen. Vi skickar ut ett dagligt nyhetsbrev med nyheter från sajten fastighetssverige.se. Nyhetsbrevet har cirka 40 000 läsare och utkommer måndag-lördag.

Vi levererar också dagliga nyheter med fokus på den nordiska marknaden via sajten nordicpropertynews.com, en engelskspråkig sajt med ett nyhetsbrev som når cirka 50 000 läsare i såväl hela Norden som i övriga världen.

Inom koncernen finns också Lokalnytt.se som är landets ledande marknadsplats med lediga lokaler.

Vi arrangerar dessutom ett flertal årliga event och seminarier med inriktning på den kommersiella fastighetsmarknaden i Sverige.

Vi har AAA-certifiering sedan många år.

Vi sitter så centralt man kan göra i Göteborg; ett stenkast från Kopparmärra/Kungsportsplatsen. Runt knuten finns mängder av lunchrestauranger, gym och butiker.


Som person är/har du:

  • Snabb, språksäker och gillar att ta egna initiativ.
  • Allmänbildad och har ett stort intresse för näringslivet samt gärna initierade kunskaper om bygg- och fastighetsbranschen (dock inget krav).
  • Van att jobba i högt tempo och har god kunskap om vad som driver trafik.
  • Journalistisk vana/erfarenhet från digital nyhetsförmedling.
  • Självgående, kan leda ditt eget arbete och hålla deadlines
  • Prestigelös, har lätt för att "ta folk" och besitter en hög förmåga att snabbt sätta dig in i nya ämnen.


Om anställningen

Du ska producera ett antal högkvalitativa nyheter/artiklar för webben om dagen; unikt vinklade artiklar som folk är beredda att betala för att läsa.

Tjänsten är ett led i en framgångsrik satsning på webbnyheter mot fastighetsmarknaden.


Lön

Fast månads- vecko- eller timlön

Var ligger arbetsplatsen?

TRÄDGÅRDSGATAN 1

41108 Göteborg
Arbetsgivare
Lokalförlaget i Göteborg AB
TRÄDGÅRDSGATAN 1
41108 GÖTEBORG
Hemsida: www.fastighetssverige.se
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.