På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Skrivtolk

Skrivtolk

Som skrivtolk tolkar man från talad svenska till skriven svenska genom att använda en dator, antingen med ett vanligt tangentbord, qwerty, eller med ett speciellt tangentbord, så kallat veyboard.

Erfarna och duktiga skrivtolkar skriver mycket snabbt på dator. Den nuvarande svenska rekord går ut på att skriva drygt 830 tecken per minut. 

Den som deltar i samtal, med tolk, bör prata i normal samtalstakt. Viktigt att komma ihåg är att inte ställa frågor till tolken, då tolken inte är en part i samtalet. Tolkens uppgift är att översätta och förmedla det som sägs mellan de deltagande samtalsparter.

Utbildning

Utbildning till skrivtolk är ettårig och ges på Södertörns folkhögskola i Stockholm.

Grundläggande kunskaper finns bl a på gymnasieskolans Humanistiska programmet.

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

UR söker en Tolkkoordinator

Arbetsgivare / Ort: Sveriges Utbildningsradio AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 september (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Skrivtolk/Vuxendövtolk

Om jobbet
Sveriges Utbildningsradio, UR är en digital kanal för kunskap och lärande som även sänder sina program i SVT:s och Sveriges Radios kanaler.. UR:s uppdrag som enskilt public service-bolag är att bidra till kunskap och utbildning samt att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. Vi är cirka 240 medarbetare som huvudsakligen arbetar i Stockholm. . Arbetsuppgifter och ansvar * Att säkerställa att tolkbokningarna genomförs enligt upphandling och enligt tolketiska riktlinjer. * Planering och koordinering av bokningar på kort och lång sikt.  * Att stödja projekt och medarbetare som tolk vid interna och externa möten inom projektområdet och i huset.  * Tolka i programproduktion kan innebära att tolka i bild med röst och tecken och stödja i övrig produktion.  * Att tolkning och bokning håller en hög kvalitet. * Att stötta Innehållschefen administrativt.   Du kommer främst att arbeta med att boka tolkar till mötestolkning samt tolkning i produktion. I arbetet ingår också att aktivt arbeta som tolk. Du fungerar som kontaktperson vid frågor om tillgänglighet och tolkanvändning. Du utför administrativa arbetsuppgifter tex ekonomisk uppföljning och övriga stödjande uppgifter efter behov i projektområdet.   Du kommer att vara en del av ett team där många har svenskt teckenspråk som sitt första språk.   Profil * Du är utbildad svensk teckenspråkstolk * Erfarenhet från liknande koordinerande roller med administrativt ansvar  * Kan svenskt teckenspråk flytande  * Driven organisatör med god planeringsförmåga  * Ambitiös, ansvarsfull, strukturerad och bra på att prioritera   * Goda kunskaper i Zoom och Officepaketet, framförallt Excel och Teams  Meriterande * Erfarenhet från tv-produktion eller liknande medieproduktion    UR har i uppdrag att spegla hela landet och variationen i befolkningen genom vårt programutbud. Därför söker vi medarbetare som kan bidra med detta till exempel genom att ha varierade språkkunskaper, nätverk och perspektiv. Övrigt Tjänsten är en allmän visstidsanställning med tillträde så snart som möjligt, med den 30 april 2022 som slutdatum. Intervjuer sker löpande. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta innehållschef Sara Carlsson på [email protected] För anställningsfrågor kontakta Pia Olausson, HR-partner på [email protected] Fackliga upplysningar lämnas av Thomas Boström, SACO, John Naeslund, Unionen, och Cajsa Collin, SJF. Samtliga nås via UR:s växel 08-784 40 00.  Välkommen med din ansökan i form av CV och brev senast den 30 september 2021. Vi intervjuar löpande, vänta  däröfr inte med din ansökan då tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.  
Arbetsgivare
Sveriges Utbildningsradio AB
Hemsida: https://www.ur.se/
Ansökan
Ansök senast 30 september (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.