På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Medieekonom

Medieekonom

En medieekonom är en ekonom som har specialiserat sig och blivit expert på hur ekonomi fungerar inom media-branschen.

Medieekonomer följer och analyserar den strukturella och ekonomiska utvecklingen på den svenska mediemarknaden.

Till mediemarknaden hör de företag som kan hänföras till de branscher som i bred mening kan kategoriseras som tv, radio och dagspress och som faller inom Myndigheten för press, radio och tv:s ansvarsområde.

Medieekonomer utför analyser av medieföretagens bokslut för varje års verksamhetsår.

Uppgifter om svenskarnas mediekonsumtion och medieinnehav kommer huvudsakligen från Nordicom-Sveriges Mediebarometer samt från MMS och TNS Sifo.

Utbildning

Du kan utbilda dig till ekonom på högskola/universitet, exempelvis kan du läsa kandidatprogrammet i ekonomi, som ges på ett stort antal lärosäten. Det är fördelaktigt att bredda dina kunskaper och t ex läsa även kurser i juridik eller kurser i inom ämnet "medieekonomi och juridik".

Bra grundläggande utbildning finns inom gymnasieskolan, i första hand rekommenderas Ekonomiprogrammet.

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

UR söker medarbetare till Traffic-gruppen

Arbetsgivare / Ort: Sveriges Utbildningsradio AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 september (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Mediehanterare

Om jobbet
Sveriges Utbildningsradio, UR är en digital kanal för kunskap och lärande som även sänder sina program i SVT:s och Sveriges Radios kanaler.. UR:s uppdrag som enskilt public service-bolag är att bidra till kunskap och utbildning samt att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. Vi är cirka 240 medarbetare som huvudsakligen arbetar i Stockholm. Är du en vass administratör med teknisk kompetens och bra på att kommunicera, och som älskar tv och radio?  Då kanske du är UR:s nya traffic-medarbetare.  Du kommer ingå i en Traffic-grupp på fyra medarbetare som är en del av den nya avdelningen för ”Traffic och Bearbetning” stationerad i UR:s lokaler som ligger i SVT-huset vid Gärdet i Stockholm. Dock kan distansarbete förekomma i pandemitider. Arbetsuppgifter och ansvar  * Säkerställa leveranser av mediafiler och kringmaterial utifrån leveransavtal  * Koordinera materialet i samband med bearbetning, publicering, kommunikation och arkivering * Samarbeta internt med UR:s programavdelning samt med externa produktions- och distributionsbolag * Säkerställa teknisk kvalitet inför efterbearbetning och publicering på UR Play, Kunskapskanalen och SVT. Profil  Vi söker dig som * har erfarenhet av digital distribution och digitala mediaformat * har erfarenhet och kunskap inom efterbearbetning, såsom redigering, versionering, osv * förstår tv och radio produktioners beståndsdelar och struktur, gärna ha arbetat inom post-produktion på ett produktionsbolag, kanalhus, distributionsbolag eller liknande * är van vid och tycker om att arbeta i en digital och teknisk miljö * tycker om att arbeta i team * är ansvarstagande och engagerad * tycker om ordning och struktur  * är duktig på att kommunicera och koordinera samt van vid att hålla många bollar i luften  * har goda kunskaper i svenska och engelska samt gärna ytterligare ett språk * kan formulera dig väl i text i en professionell kontext Personliga egenskaper Du är noggrann och tydlig, har mycket lätt för att samarbeta och skapa kontakter både internt och externt. Du är drivande, välorganiserad och lösningsorienterad.  UR har i uppdrag att spegla hela landet och variationen i befolkningen genom vårt programutbud.  Därför söker vi medarbetare som kan bidra med detta till exempel genom att ha varierade språkkunskaper, nätverk och perspektiv. Övrigt  Tjänsten är en tillsvidareanställning, med provanställning i 6 månader, med önskad start så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Borggren, produktionschef.  Vid frågor kring anställningen, kontakta HR-partner Pia Olausson. Fackliga upplysningar lämnas av Thomas Boström, SACO, John Naeslund, Unionen och Cajsa Collin, SJF.  Samtliga nås via UR:s växel 08-784 40 00. Välkommen med din ansökan i form av CV och brev senast den 30 september. Urval och intervjuer sker löpande. 
Arbetsgivare
Sveriges Utbildningsradio AB
Hemsida: https://www.ur.se/
Ansökan
Ansök senast 30 september (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.