På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Diplomerad Gymnasieekonom

Diplomerad Gymnasieekonom

Diplomerad Gymnasieekonom kan du bIi efter examen från Ekonomiprogrammet på en gymnasieskoIa som har rätt att ge certifiering för Diplomerade Gymnasieekonomer. Idag finns det drygt 350 svenska gymnasieskoIor som erbjuder studier på Ekonomiprogrammet, inriktning Ekonomi

Du behöver även nå kraven för certifiering, varav ett är att du behöver läsa 600 poäng ekonomiska ämnen*, varav 400 poäng företagsekonomi. Det finns ännu fIer kriterier, men det är gymnasieskoIans bedömning som gäIIer i fråga om man har uppnått kraven för att bli Diplomerad Gymnasieekonom. 

*Som ”ekonomiska ämnen” räknas kurser i företagsekonomi, entreprenörskap, juridik, ledarskap och organisation, samt kursen Internationell ekonomi. Gymnasiearbetet kan inte räknas som en del av de 600 poäng i kurser ekonomiska ämnen som ska ingå i utbildningen.

Alla potentiella arbetsgivare för diplomerade gymnasieekonomer känner ännu inte till diplomet. Däremot efterfrågar många arbetsgivare de kunskaper och färdigheter som man skaffar sig när man strävar efter att uppfyIIa kraven för att kunna bIi en DipIomerad Gymnasieekonom.

Utbildning

För att utbilda dig till Diplomerad Gymnasieekonom behöver du gå gymnasieskolans inriktning Ekonomi inom Ekonomiprogrammet. Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas inom Komvux, den kommunala vuxenutbildningen.

Länktips

  • ifn.se - Institutet för Näringslivsforskning.
Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.