Mobility Manager
Spela filmen

Mobility Manager

I mobility managers arbetsuppgifter ingår att arbeta med att stödja företag, verksamheter och individer med gröna resplaner, genomföra utåtriktade dialoger och aktiviteter, initiera, förverkliga och utvärdera olika MM-åtgärder samt utveckla arbetsmetoder inom beteende och påverkan.

Mobility managers arbete präglas av samarbete och är i mångt och mycket relationsbyggande, därför att mobility manager har många kontakter med allmänheten, företag, verksamheter, olika förvaltningar, organisationer och myndigheter. 

Utbildning

Grundläggande grundkunskaper finns på flera av gymnasieskolans program.

Eftergymnasial utbildning inom miljö-, samhälle-, beteende- eller kulturvetenskap finns inom yrkeshögskola, högskola och universitet.

Personliga egenskaper

För att trivas i och lyckas med yrkesrollen som mobility manager behöver man vara en initiativrik och mycket engagerad person, som brinner för nytänkande och innovation inom mobility management och hållbart resande.

Arbetsplats

Mobility manager kan vara anställd inom en kommunal verksamhet, t ex på Gatu- och trafikkontoret inom den Tekniska förvaltningen.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  57 Lediga jobb som mobility manager

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.