På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Mobility Manager
Spela filmen

Mobility Manager

Mobility manager kan vara anställd inom en kommunal verksamhet, t.ex på Gatu- och trafikkontoret (inom den Tekniska förvaltningen).

I mobility managers arbetsuppgifter ingår att arbeta med att stödja företag, verksamheter och individer med gröna resplaner, genomföra utåtriktade dialoger och aktiviteter, initiera, förverkliga och utvärdera olika MM-åtgärder samt utveckla arbetsmetoder inom beteende och påverkan.

Mobility managers arbete präglas av samarbete och är i mångt och mycket relationsbyggande, därför att mobility manager har många kontakter med allmänheten, företag, verksamheter, olika förvaltningar, organisationer och myndigheter. 

För att trivas i och lyckas med yrkesrollen som mobility manager behöver man vara är intiativrikt och mycket engagerad person som "brinner för" nytänkande och innovation inom mobility management och hållbart resande.

Utbildning

Utbildning som krävs är att man är utbildad miljövetare, samhällsvetare, beteendevetare, kulturgeograf eller har annan eftergymnasial utbildning, som arbetsgivaren anser vara passande för de arbetsuppgifter som ingår i tjänsten.

Länktips
lnu.se/kurs/agila-metoder-for-managers

Visa mer
Visa mindre

1 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.