På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Miljöekonom Spela filmen

Miljöekonom

Miljöekonomi handlar om samspelet mellan samhällsekonomi och miljö, och om att hushålla med begränsade resurser. Miljöekonomi syftar till att vi ska nyttja våra ekosystems varor och tjänster på bästa sätt. God miljökvalitet är en del av samhällets välfärd. Miljöekonomi är ett sätt att väga in värdet av naturen i samhällets beslut och på så sätt styra mot en högre välfärd.

Läs också gärna om andra yrken inom Miljövård.

Temadag:
Världsmiljödagen (World Environment Day) är en temadag som firas årligen över hela världen den 5 juni sedan den instiftades efter FN:s miljövårdskonferens i Stockholm 1972. Världsmiljödagen är en av FN:s temadagar.

Visste du att...?

  • Det är miljövänligt att äta vegetariskt (att producera ett kilo kött innebär göra lika mycket koldioxiutsläpp som att köra bil i 25 mil, 250 km). 
  • En tredje del av koldioxid utsläpp kommer från lastbilstrafiken.

På tal om hållbarhet
Svenskarna köper 13 kg textilier per person/år (uppgift från december 2018) samtidigt som de varje år slänger  kläder och andra produkter gjorda huvudsakligen av tyger - motsvarande 8 kg per person och det, trots att cirka hälften av de plaggen (eller andra saker/produkter) är i så pass bra skick att de fortfarande skulle kunnat användas (uppgift från januari 2019).

Lilla ordboken
UNEP - Förenta nationernas miljöprogram, ofta förkortat till UNEP (av det engelska namnet United Nations Environment Programme).

Länktips

9 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.