På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Miljöekonom
Spela filmen

Miljöekonom

Miljöekonomi handlar om samspelet mellan samhällsekonomi och miljö, om att hushålla med begränsade resurser. Som miljöekonom arbetar du med att se till att vi utnyttjar vårt ekosystems varor och tjänster på bästa sätt. God miljökvalitet är en del av samhällets välfärd. Miljöekonomi är ett sätt att väga in värdet av naturen i samhällets beslut och på så sätt styra mot en högre välfärd.

Läs också gärna om andra yrken inom Miljövård.

Utbildning

De flesta miljöekonomer har eftergymnasiala utbildningar inom ekonomi och/eller miljövetenskap - ofta akademiska utbildningar, det vill säga från högskolor/universitet i Sverige eller utomlands. På gymnasiet rekommenderas antingen Ekonomiprogrammets inriktning Ekonomi eller Naturvetenskapsprogrammet.

Visste du att...?

Världsmiljödagen (World Environment Day) är en temadag som firas årligen över hela världen den 5 juni sedan den instiftades efter FN:s miljövårdskonferens i Stockholm 1972. Världsmiljödagen är en av FN:s temadagar och ingår i UNEP, FN:s miljöprogram.

Svenskarna köper 13 kg textilier per person/år (uppgift från december 2018) samtidigt som vi varje år slänger  kläder och andra produkter gjorda huvudsakligen av tyger motsvarande 8 kg per person, trots att cirka hälften av de plaggen skulle kunnat användas (uppgift från januari 2019).

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.