På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Ekoingenjör

Ekoingenjör

Ekoingenjörer är experter på ekoteknik. Du bygger ett ekologiskt hållbart samhälle genom att kombinera teknisk förståelse och analysförmåga med djupare kunskaper inom miljövetenskap. Som ekoingenjör (miljöingenjör) med ett helhetsperspektiv fungerar du som ett nav i arbetet med att söka tekniska lösningar och med att sammanföra olika expertområden.

Arbetsuppgifterna spänner över ett stort område med fokus på olika kombinationer av miljö - och ingenjörsmässiga frågor. Det kan handla om att jobba med olika typer av tekniska system, avfallshantering, resurshantering eller analys av energisystem. Som ekoingenjör kan även arbeta som projektledare i bredare produkt- och processutvecklingsprojekt eller som miljöutredare alternativt som miljöansvarig.

Ekoingenjörer kan få anställning som till exempel miljöingenjörer eller miljökonsulter inom både privat och offentlig verksamhet. 

Utbildning

De flesta av verksamma ekoingenjörer har läst ekoteknikprogrammet. Ekoteknik är en tvärvetenskaplig miljöutbildning – kandidat och master – som förenar ekologi, ekonomi och teknik. Till ekoteknikprogrammet räknas ekoingenjörsexamen, fil. kand. i ekoteknik eller fil. kand. respektive fil. mag. i miljövetenskap vid ekoteknikprogrammet. 

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.