På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Miljöingenjör
Spela filmen

Miljöingenjör

Övrigt

UNEP - Förenta nationernas miljöprogram, ofta förkortat till UNEP (av det engelska namnet United Nations Environment Programme).

Länktips

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Miljöingenjör

Arbetsgivare / Ort: AB SANDVIK Materials Technology / Sandviken
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 June (14 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-27
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet

Sandvik Materials Technology i Sandviken söker


Miljöingenjör


PEDAGOGISK & STRUKTURERAD?

VI GILLAR DET MED DIG


Inom Sandvik Materials Technology (SMT) har vi ett uppdrag som sträcker sig över långt mer än att bara hantera produkter, teknik och processer - att tillsammans arbeta för att utveckla lösningar baserade på våra kunders behov och därigenom nå våra affärsmål är en bättre beskrivning av vår vardag. Med nyfikna medarbetare och säkerhet som första prioritet skapar vi en arbetsmiljö där du kan växa både personligt och professionellt. Här finns en självständig och utvecklande miljö där vi får möjlighet att utmana både oss själva och vårt team. Vi är verksamma i ett internationellt företag med en öppen kultur där vi aktivt arbetar för att skapa en arbetsplats som kännetecknas av mångfald och integration.


Funktionen EHS och denna roll med inriktning miljö bevakar miljötillståndet för hela Sandvik Group för orten Sandviken.


Arbetsuppgifter

Rollens huvudsyfte är att följa upp och bidra till god efterlevnad av miljötillståndet för Sandvik AB i Sandviken samt övriga lagkrav inom miljöområdet för SMT i Sandviken. I detta ingår att bistå vid incidentutredinngar, utbilda, genomföra revisioner samt uppdatera rutiner inom miljöområdet. Ge expertstöd till enheterna gällande miljö i både befintlig verksamhet och i projekt. Vidare kommer du svara för rapportering efter utförda utredningar och egenkontroll till myndigheter. Du kommer även representera SMT i externa nätverk gällande miljö exempelvis via Jernkontoret.


Vårt mål är inte bara att SMT ska klara miljötillståndet, vi vill driva kontinuerlig förbättringsarbete för att nå så bra nivåer som möjligt.


Din profil

Vi söker dig som med eftergymnasial examen med miljöinriktning. Du har några års yrkeserfarenhet samt specialistkompetens inom miljöområde förorenad mark.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Då rollen jobbar tätt mot verksamheten är det viktigt att du har förmågan att skapa bra samarbete och relationer. Du är pedagogisk och kommunicerar på ett enkelt sätt nödvändigheten och nyttan av miljöarbete. Vidare så skapar du rutiner och verktyg, samt utbildar berörd personal så de kan jobba med miljöfrågor på bästa möjliga sätt. Detta rör också nya rutiner och arbetssätt som innebär att förändra vanor. Du har förmågan att både stötta och utmana.


Internt ”på kontoret” jobbar vi med tolkning av lagstiftning och t ex utveckling av nya rutiner, vilket kräver noggrannhet och analytisk förmåga. Avslutningsvis jobbar vi delvis i projektform samt alltid mot mål, så vi tror det är en stor fördel om man gillar att jobba strukturerat med uppföljning.


Vad är roligt med jobbet?


I EHS-teamet har alla ägarskap för huvudsakliga ansvarsområden. Det kan gälla både ämnesinriktning samt vilka fabriker/avdelningar i verksamheten man jobbar mot. Detta ger möjlighet att jobba långsiktigt, klura ut nya lösningar och driva dessa med verksamheten.


Vi sitter dock inte i stuprör, utan går delvis in i varandras ansvarsområden och är flexibla gällande överlämningar. Detta då vi lägger stor vikt vid att lära av varandra för kompetensutveckling och god helhetssyn.


Att arbeta med oss

På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss!


Vill du veta mer om Sandvik Materials Technology?

Besök vår hemsida eller YouTube-kanal för att lära dig mer om vår spännande verksamhet.


Kontaktinformation

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Eva Olofsson, rekryterande chef, 026 26 39 86


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:

André Söderholm, ansvarig rekryterare, 026-26 30 21


Fackliga kontaktpersoner

Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 026-26 39 93

Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 026-26 30 44

Mikael Larsson, Unionen, 026-26 31 66


Välkommen med din ansökan senast 2020-06-14 Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R0018964.


Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda. Vi kommer därför inte att köpa några ytterligare annonsplatser eller tjänster för pågående rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.


Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi och FoU-verksamhet. Omsättningen 2019 var drygt 15 miljarder SEK och antalet anställda omkring 6 000.

Arbetsgivare
AB SANDVIK Materials Technology
Storgatan 2
81181 Sandviken
Ansökan
Ansök senast 14 June (14 dagar kvar)

Ansök här

Miljökonsult med fokus på stora projekt till Malmö

Arbetsgivare / Ort: SYSTRA AB / Malmö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 15 June (15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-28
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

SYSTRA växer! De senaste åren har vi haft en kraftig organisk tillväxt, en trend vi ser kommer hålla i sig. Nu söker vi fler erfarna miljövetare.

Om jobbet

Som miljökonsult kommer du att fokusera på miljöfrågor inom infrastruktur. Du kommer att fungera som teknikansvarig för miljöfrågor inom bland annat våra väg- och järnvägsprojekt. Som teknikansvarig tillhör du projektledningen och medverkar på projektmöten både med våra kunder och internt. Du är övergripande ansvarig för olika typer av miljöfrågor som till exempel MKB, buller, natur och kultur samt yt-och grundvattenfrågor.

Om dig

Vi söker dig som har breda kunskaper inom miljöarbete. Du har en eftergymnasial utbildning inom området och vi tror att du har minst tre års erfarenhet av kvalificerat arbete inom miljöområdet, gärna som konsult. Du trivs med ett självständigt arbete samtidigt som du arbetar bra tillsammans med andra och har förmåga att delegera. Du är en god kommunikatör som har förmåga att anpassa ditt budskap efter mottagaren.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en unik chans att vara med och bygga upp verksamheten i ett expanderande internationellt företag. Du blir en viktig del av vår verksamhet och har stora möjligheter att påverka såväl mallar och rutiner som utvecklingen framåt.

På SYSTRA vet vi att det är medarbetarnas olikheter som får organisationen att växa. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper och eftersträvar en mångfald på arbetsplatsen.

SYSTRA erbjuder dig en omväxlande arbetsmiljö med stor möjlighet till utveckling. Vi är en arbetsplats som prioriterar balans mellan arbete och fritid. Vi är en växande organisation där experter stöttar varandra över kompetens- och landsgränser.

Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar. På SYSTRA deltar du i skapandet av ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar för miljön, projekten, medarbetarna och som skapar verklighet av sina visioner. Vill du också vara med på SYSTRAs resa framåt och skapa framtidens infrastruktur? Då ser vi fram emot din ansökan redan idag.

Om SYSTRA

SYSTRA har kompetens och resurser för att designa samt projektera alla typer av infrastrukturlösningar. Tillsammans planerar och projekterar vi välfungerande rum för livet i staden samt i det omgivande kultur- och naturlandskapet.

SYSTRA är en av världens ledande aktörer inom höghastighetsjärnväg, tunnelbana, spårväg, väg & trafik och flygplats. Vi har bland annat designat 50 procent av världens byggda och planerade höghastighetsjärnvägar, automatiserade metro och tunnelbanor.

SYSTRA – Confidence moves the world

Välkommen att höra av dig om du är intresserad och vill veta mer

Affärsområdeschef Geoteknik och Milö Johan Alm

010-685 06 23

[email protected]

Rekryteringspartner SYSTRA Katarina Svensson,

010-708 05 11

[email protected]

Ansökan

Maila din ansökan till: [email protected] märk mailet med ”Erfaren miljökonsult Malmö”

Inför rekryteringsarbetet har SYSTRA noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Arbetsgivare
SYSTRA AB
Skeppsgatan 19
21111 Malmö
Hemsida: www.systra.se
Ansökan
Ansök senast 15 June (15 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Miljökonsult med fokus på stora projekt till Göteborg

Arbetsgivare / Ort: SYSTRA AB / Göteborg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 15 June (15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-28
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

SYSTRA växer! De senaste åren har vi haft en kraftig organisk tillväxt, en trend vi ser kommer hålla i sig. Nu söker vi fler erfarna miljövetare.

Om jobbet

Som miljökonsult kommer du att fokusera på miljöfrågor inom infrastruktur. Du kommer att fungera som teknikansvarig för miljöfrågor inom bland annat våra väg- och järnvägsprojekt. Som teknikansvarig tillhör du projektledningen och medverkar på projektmöten både med våra kunder och internt. Du är övergripande ansvarig för olika typer av miljöfrågor som till exempel MKB, buller, natur och kultur samt yt-och grundvattenfrågor.

Om dig

Vi söker dig som har breda kunskaper inom miljöarbete. Du har en eftergymnasial utbildning inom området och vi tror att du har minst tre års erfarenhet av kvalificerat arbete inom miljöområdet, gärna som konsult. Du trivs med ett självständigt arbete samtidigt som du arbetar bra tillsammans med andra och har förmåga att delegera. Du är en god kommunikatör som har förmåga att anpassa ditt budskap efter mottagaren.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en unik chans att vara med och bygga upp verksamheten i ett expanderande internationellt företag. Du blir en viktig del av vår verksamhet och har stora möjligheter att påverka såväl mallar och rutiner som utvecklingen framåt.

På SYSTRA vet vi att det är medarbetarnas olikheter som får organisationen att växa. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper och eftersträvar en mångfald på arbetsplatsen.

SYSTRA erbjuder dig en omväxlande arbetsmiljö med stor möjlighet till utveckling. Vi är en arbetsplats som prioriterar balans mellan arbete och fritid. Vi är en växande organisation där experter stöttar varandra över kompetens- och landsgränser.

Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar. På SYSTRA deltar du i skapandet av ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar för miljön, projekten, medarbetarna och som skapar verklighet av sina visioner. Vill du också vara med på SYSTRAs resa framåt och skapa framtidens infrastruktur? Då ser vi fram emot din ansökan redan idag.

Om SYSTRA

SYSTRA har kompetens och resurser för att designa samt projektera alla typer av infrastrukturlösningar. Tillsammans planerar och projekterar vi välfungerande rum för livet i staden samt i det omgivande kultur- och naturlandskapet.

SYSTRA är en av världens ledande aktörer inom höghastighetsjärnväg, tunnelbana, spårväg, väg & trafik och flygplats. Vi har bland annat designat 50 procent av världens byggda och planerade höghastighetsjärnvägar, automatiserade metro och tunnelbanor.

SYSTRA – Confidence moves the world

Välkommen att höra av dig om du är intresserad och vill veta mer

Affärsområdeschef Geoteknik och Milö Johan Alm

010-685 06 23

[email protected]

Rekryteringspartner SYSTRA Katarina Svensson,

010-708 05 11

[email protected]

Ansökan

Maila din ansökan till: [email protected] märk mailet med ”Erfaren miljökonsult Göteborg”

Inför rekryteringsarbetet har SYSTRA noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Arbetsgivare
SYSTRA AB
Mölndalsvägen 24
41263 Göteborg
Hemsida: www.systra.se
Ansökan
Ansök senast 15 June (15 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Miljökonsult med fokus på stora projekt till Stockholm

Arbetsgivare / Ort: SYSTRA AB / Kista
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 15 June (15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-28
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

SYSTRA växer! De senaste åren har vi haft en kraftig organisk tillväxt, en trend vi ser kommer hålla i sig. Nu söker vi fler erfarna miljövetare.

Om jobbet

Som miljökonsult kommer du att fokusera på miljöfrågor inom infrastruktur. Du kommer att fungera som teknikansvarig för miljöfrågor inom bland annat våra väg- och järnvägsprojekt. Som teknikansvarig tillhör du projektledningen och medverkar på projektmöten både med våra kunder och internt. Du är övergripande ansvarig för olika typer av miljöfrågor som till exempel MKB, buller, natur och kultur samt yt-och grundvattenfrågor.

Om dig

Vi söker dig som har breda kunskaper inom miljöarbete. Du har en eftergymnasial utbildning inom området och vi tror att du har minst tre års erfarenhet av kvalificerat arbete inom miljöområdet, gärna som konsult. Du trivs med ett självständigt arbete samtidigt som du arbetar bra tillsammans med andra och har förmåga att delegera. Du är en god kommunikatör som har förmåga att anpassa ditt budskap efter mottagaren.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en unik chans att vara med och bygga upp verksamheten i ett expanderande internationellt företag. Du blir en viktig del av vår verksamhet och har stora möjligheter att påverka såväl mallar och rutiner som utvecklingen framåt.

På SYSTRA vet vi att det är medarbetarnas olikheter som får organisationen att växa. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper och eftersträvar en mångfald på arbetsplatsen.

SYSTRA erbjuder dig en omväxlande arbetsmiljö med stor möjlighet till utveckling. Vi är en arbetsplats som prioriterar balans mellan arbete och fritid. Vi är en växande organisation där experter stöttar varandra över kompetens- och landsgränser.

Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar. På SYSTRA deltar du i skapandet av ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar för miljön, projekten, medarbetarna och som skapar verklighet av sina visioner. Vill du också vara med på SYSTRAs resa framåt och skapa framtidens infrastruktur? Då ser vi fram emot din ansökan redan idag.

Om SYSTRA

SYSTRA har kompetens och resurser för att designa samt projektera alla typer av infrastrukturlösningar. Tillsammans planerar och projekterar vi välfungerande rum för livet i staden samt i det omgivande kultur- och naturlandskapet.

SYSTRA är en av världens ledande aktörer inom höghastighetsjärnväg, tunnelbana, spårväg, väg & trafik och flygplats. Vi har bland annat designat 50 procent av världens byggda och planerade höghastighetsjärnvägar, automatiserade metro och tunnelbanor.

SYSTRA – Confidence moves the world

Välkommen att höra av dig om du är intresserad och vill veta mer

Affärsområdeschef Geoteknik och Milö Johan Alm

010-685 06 23

[email protected]

Rekryteringspartner SYSTRA Katarina Svensson,

010-708 05 11

[email protected]

Ansökan

Maila din ansökan till: [email protected] märk mailet med ”Erfaren miljökonsult Stockholm”

Inför rekryteringsarbetet har SYSTRA noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Arbetsgivare
SYSTRA AB
Kista science tower, Färögatan 33 10tr
16451 Kista
Hemsida: www.systra.se
Ansökan
Ansök senast 15 June (15 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Miljökonsult med fokus på förorenade områden till Malmö

Arbetsgivare / Ort: SYSTRA AB / Malmö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 15 June (15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-28
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

SYSTRA växer! De senaste åren har vi haft en kraftig organisk tillväxt, en trend vi ser kommer hålla i sig. Nu söker vi fler erfarna miljövetare.

Om jobbet

Som miljökonsult på SYSTRA är du uppdrags- eller teknikansvarig, sakkunnig eller specialist i olika projekt. Vi arbetar med projekt inom infrastrukturområdet samt projekt och utredningar åt kommuner och privata aktörer. Du kan till exempel komma att arbeta med:

 • Miljötekniska markundersökningar
 • Riskbedömningar
 • Åtgärdsutredningar
 • Miljökontroll vid sanering

Om dig

Vi söker dig som har jobbat minst fem år med förorenade områden. Du har en eftergymnasial utbildning inom område. Har du tidigare arbetat som konsult är det meriterande.

Du är nytänkande och trivs med ett arbete med eget ansvar, där du får vara med och utveckla verksamheten både vad gäller arbetssätt och innehåll. Du arbetar bra tillsammans med andra samtidigt som du har förmåga att självständigt leverera resultat. Du delar aktivt med dig av din kunskap och trivs i en roll där du coachar och blir en referenspunkt för andra.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en unik chans att vara med och bygga upp verksamheten i ett expanderande internationellt företag. Du blir en viktig del av vår verksamhet och har stora möjligheter att påverka såväl mallar och rutiner som utvecklingen framåt.

På SYSTRA vet vi att det är medarbetarnas olikheter som får organisationen att växa. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper och eftersträvar en mångfald på arbetsplatsen.

SYSTRA erbjuder dig en omväxlande arbetsmiljö med stor möjlighet till utveckling. Vi är en arbetsplats som prioriterar balans mellan arbete och fritid. Vi är en växande organisation där experter stöttar varandra över kompetens- och landsgränser.

Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar. På SYSTRA deltar du i skapandet av ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar för miljön, projekten, medarbetarna och som skapar verklighet av sina visioner. Vill du också vara med på SYSTRAs resa framåt och skapa framtidens infrastruktur? Då ser vi fram emot din ansökan redan idag.

Om SYSTRA

SYSTRA har kompetens och resurser för att designa samt projektera alla typer av infrastrukturlösningar. Tillsammans planerar och projekterar vi välfungerande rum för livet i staden samt i det omgivande kultur- och naturlandskapet.

SYSTRA är en av världens ledande aktörer inom höghastighetsjärnväg, tunnelbana, spårväg, väg & trafik och flygplats. Vi har bland annat designat 50 procent av världens byggda och planerade höghastighetsjärnvägar, automatiserade metro och tunnelbanor.

SYSTRA – Confidence moves the world

Välkommen att höra av dig om du är intresserad och vill veta mer

Affärsområdeschef Geoteknik och Milö Johan Alm

010-685 06 23

[email protected]

Rekryteringspartner SYSTRA Katarina Svensson,

010-708 05 11

[email protected]

Ansökan

Maila din ansökan till: [email protected] märk mailet med ”Miljökonsult förorenade områden Malmö”

Inför rekryteringsarbetet har SYSTRA noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Arbetsgivare
SYSTRA AB
Skeppsgatan 19
21111 Malmö
Hemsida: www.systra.se
Ansökan
Ansök senast 15 June (15 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Miljökonsult med fokus på förorenade områden till Göteborg

Arbetsgivare / Ort: SYSTRA AB / Göteborg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 15 June (15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-28
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

SYSTRA växer! De senaste åren har vi haft en kraftig organisk tillväxt, en trend vi ser kommer hålla i sig. Nu söker vi fler erfarna miljövetare.

Om jobbet

Som miljökonsult på SYSTRA är du uppdrags- eller teknikansvarig, sakkunnig eller specialist i olika projekt. Vi arbetar med projekt inom infrastrukturområdet samt projekt och utredningar åt kommuner och privata aktörer. Du kan till exempel komma att arbeta med:

 • Miljötekniska markundersökningar
 • Riskbedömningar
 • Åtgärdsutredningar
 • Miljökontroll vid sanering

Om dig

Vi söker dig som har jobbat minst fem år med förorenade områden. Du har en eftergymnasial utbildning inom område. Har du tidigare arbetat som konsult är det meriterande.

Du är nytänkande och trivs med ett arbete med eget ansvar, där du får vara med och utveckla verksamheten både vad gäller arbetssätt och innehåll. Du arbetar bra tillsammans med andra samtidigt som du har förmåga att självständigt leverera resultat. Du delar aktivt med dig av din kunskap och trivs i en roll där du coachar och blir en referenspunkt för andra.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en unik chans att vara med och bygga upp verksamheten i ett expanderande internationellt företag. Du blir en viktig del av vår verksamhet och har stora möjligheter att påverka såväl mallar och rutiner som utvecklingen framåt.

På SYSTRA vet vi att det är medarbetarnas olikheter som får organisationen att växa. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper och eftersträvar en mångfald på arbetsplatsen.

SYSTRA erbjuder dig en omväxlande arbetsmiljö med stor möjlighet till utveckling. Vi är en arbetsplats som prioriterar balans mellan arbete och fritid. Vi är en växande organisation där experter stöttar varandra över kompetens- och landsgränser.

Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar. På SYSTRA deltar du i skapandet av ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar för miljön, projekten, medarbetarna och som skapar verklighet av sina visioner. Vill du också vara med på SYSTRAs resa framåt och skapa framtidens infrastruktur? Då ser vi fram emot din ansökan redan idag.

Om SYSTRA

SYSTRA har kompetens och resurser för att designa samt projektera alla typer av infrastrukturlösningar. Tillsammans planerar och projekterar vi välfungerande rum för livet i staden samt i det omgivande kultur- och naturlandskapet.

SYSTRA är en av världens ledande aktörer inom höghastighetsjärnväg, tunnelbana, spårväg, väg & trafik och flygplats. Vi har bland annat designat 50 procent av världens byggda och planerade höghastighetsjärnvägar, automatiserade metro och tunnelbanor.

SYSTRA – Confidence moves the world

Välkommen att höra av dig om du är intresserad och vill veta mer

Affärsområdeschef Geoteknik och Milö Johan Alm

010-685 06 23

[email protected]

Rekryteringspartner SYSTRA Katarina Svensson,

010-708 05 11

[email protected]

Ansökan

Maila din ansökan till: [email protected] märk mailet med ”Miljökonsult förorenade områden Göteborg”

Inför rekryteringsarbetet har SYSTRA noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Arbetsgivare
SYSTRA AB
Mölndalsvägen 24
41263 Göteborg
Hemsida: www.systra.se
Ansökan
Ansök senast 15 June (15 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Miljökonsult med fokus på förorenade områden till Stockholm

Arbetsgivare / Ort: SYSTRA AB / Göteborg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 15 June (15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-28
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

SYSTRA växer! De senaste åren har vi haft en kraftig organisk tillväxt, en trend vi ser kommer hålla i sig. Nu söker vi fler erfarna miljövetare.

Om jobbet

Som miljökonsult på SYSTRA är du uppdrags- eller teknikansvarig, sakkunnig eller specialist i olika projekt. Vi arbetar med projekt inom infrastrukturområdet samt projekt och utredningar åt kommuner och privata aktörer. Du kan till exempel komma att arbeta med:

 • Miljötekniska markundersökningar
 • Riskbedömningar
 • Åtgärdsutredningar
 • Miljökontroll vid sanering

Om dig

Vi söker dig som har jobbat minst fem år med förorenade områden. Du har en eftergymnasial utbildning inom område. Har du tidigare arbetat som konsult är det meriterande.

Du är nytänkande och trivs med ett arbete med eget ansvar, där du får vara med och utveckla verksamheten både vad gäller arbetssätt och innehåll. Du arbetar bra tillsammans med andra samtidigt som du har förmåga att självständigt leverera resultat. Du delar aktivt med dig av din kunskap och trivs i en roll där du coachar och blir en referenspunkt för andra.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en unik chans att vara med och bygga upp verksamheten i ett expanderande internationellt företag. Du blir en viktig del av vår verksamhet och har stora möjligheter att påverka såväl mallar och rutiner som utvecklingen framåt.

På SYSTRA vet vi att det är medarbetarnas olikheter som får organisationen att växa. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper och eftersträvar en mångfald på arbetsplatsen.

SYSTRA erbjuder dig en omväxlande arbetsmiljö med stor möjlighet till utveckling. Vi är en arbetsplats som prioriterar balans mellan arbete och fritid. Vi är en växande organisation där experter stöttar varandra över kompetens- och landsgränser.

Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar. På SYSTRA deltar du i skapandet av ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar för miljön, projekten, medarbetarna och som skapar verklighet av sina visioner. Vill du också vara med på SYSTRAs resa framåt och skapa framtidens infrastruktur? Då ser vi fram emot din ansökan redan idag.

Om SYSTRA

SYSTRA har kompetens och resurser för att designa samt projektera alla typer av infrastrukturlösningar. Tillsammans planerar och projekterar vi välfungerande rum för livet i staden samt i det omgivande kultur- och naturlandskapet.

SYSTRA är en av världens ledande aktörer inom höghastighetsjärnväg, tunnelbana, spårväg, väg & trafik och flygplats. Vi har bland annat designat 50 procent av världens byggda och planerade höghastighetsjärnvägar, automatiserade metro och tunnelbanor.

SYSTRA – Confidence moves the world

Välkommen att höra av dig om du är intresserad och vill veta mer

Affärsområdeschef Geoteknik och Milö Johan Alm

010-685 06 23

[email protected]

Rekryteringspartner SYSTRA Katarina Svensson,

010-708 05 11

[email protected]

Ansökan

Maila din ansökan till: [email protected] märk mailet med ”Miljökonsult förorenade områden Stockholm”

Inför rekryteringsarbetet har SYSTRA noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Arbetsgivare
SYSTRA AB
Mölndalsvägen 24
41263 Göteborg
Hemsida: www.systra.se
Ansökan
Ansök senast 15 June (15 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Driftingenjör – Värme till Norrtälje Energi

Arbetsgivare / Ort: Academic Work Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 21 June (21 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-21
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Miljöingenjör

Om jobbet
Norrtälje Energi tror på frihet under ansvar och balans i livet, att medarbetare som mår bra presterar bättre. Här arbetar du på en varm och trygg arbetsplats där varje medarbetare är viktig för bolagets framgång. Vi är nu på jakt efter en driftingenjör och söker dig med erfarenhet inom värme eller process. OM TJÄNSTEN Norrtälje Energi AB är Norrtälje kommuns energi- och infrastrukturbolag och ägs till 100 procent av Norrtälje kommun. Bolaget har cirka 60 anställda, omsätter 440 MSEK, har en över 100 år lång historik och bedriver verksamheter inom elnät, elhandel och -försäljning, fjärrvärme samt bredband. Värden som bolaget står för är trygghet, närhet och omtanke. Företagets strategi är att vara en hållbar samhällsbyggare genom att vara en attraktiv arbetsgivare, leverantör och samarbetspartner med fokus på det lokala näringslivet samt underlätta för invånarna att göra klimatsmarta val. Hållbarhet står högt på bolagets agenda. Varumärkeslöftet är ”Med gemensam kraft gör vi skillnad för Roslagen”. Bolaget är engagerat på många olika sätt i samhället. Grundtanken är givetvis att affärsverksamheterna ska vara till nytta och glädje för kunderna. Men det är också viktigt att människorna i samhället mår bra och får en chans att utvecklas. En viktig del i detta är sponsringen av klubbar och andra verksamheter med en tydlig koppling till barn och ungdomar, och bolaget sponsrar i dag ett 40-tal klubbar och aktiviteter som rör samhälle, kultur och idrott. Avdelningen Värme är en av 5 avdelningar på Norrtälje Energi. Avdelningen består av en arbetsgrupp med 12 personer som tillsammans ansvarar för produktion och distribution av fjärrvärme till tätorterna Norrtälje, Rimbo och Hallstavik i Norrtälje kommun. Norrtälje kommun expanderar kraftigt och för att klara av pågående och framtida utmaningar behöver avdelningen nu förstärka organisationen med en mångsidig driftingenjör. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Norrtälje Energi. ARBETSUPPGIFTER Som driftingenjör kommer du att arbeta med uppföljning och utveckling av driften på de olika värmeanläggningarna. Du som ingenjör genomför arbetsuppgifter inom ditt verksamhetsområde på ett produktivt, hållbart och resurseffektivt sätt utifrån slutkundens höga ställda krav. Rollen är både av administrativ och operativ karaktär med hög flexibilitet och mycket kontakter. Ett axplock av dina arbetsuppgifter * Genomföra utredningar inom produktion och distribution på värmeanläggningarna * Leda och/eller delta i projekt, ombyggnader och investeringar * Uppföljning och rapportering av produktionsstatistik och miljöstatistik. * Kontaktperson och ansvar att vi följer AFS 2017:3 utifrån de krav myndigheter ställer. * Ta fram drifts- och underhållsinstruktioner * Arbeta med riskbedömningar och kris- och beredskapshantering * Beredskapstjänst enligt schema Detta är övergripande arbetsuppgifter, men de specifika arbetsuppgifterna kan komma att anpassas utifrån din kompetens- och senioritetsnivå. VI SÖKER DIG SOM * Har några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom värme- eller processindustrin * Har Erfarenhet av att jobba i projekt och med projektledning * Har goda kunskaper i svenska och engelska * Innehar B-körkort * Kan under beredskap inställa dig inom en timme till anläggningar i Norrtälje, Rimbo och Hallstavik Det är meriterande om du har: * Högskole- eller civilingenjörsutbildning inom området * Erfarenhet av fastbränsleanläggningar * Erfarenhet av offentliga upphandlingar * Erfarenhet från styrsystem Scada Citect, UH-system Maintmaster, Kartsystem NIS/GIS Som person: * Är det viktigt att du har förmåga att ta beslut och jobba målinriktat, att du har en god analytisk förmåga och har ett strukturerat arbetssätt. * Du tycker även att det är stimulerande och utvecklande att arbeta med och entusiasmera dina kollegor och känner en drivkraft att tillsammans tillhöra ett starkt team. * Du trivs i en miljö som är flexibel med varierande arbetsuppgifter. Du har lätt för att samarbeta då vi är en liten organisation. Vi är prestigelösa, då vi skapar resultat genom god laganda och gott samarbete. Övrig information * Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid * Omfattning: Heltid * Placering: Norrtälje * Rekryteringsprocessen består av intervjuer och tester. Den hanteras av Academic Work och Norrtälje Energis önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. INFORMATION OM FÖRETAGET Läs mer om Norrtälje Energi här
Arbetsgivare
Academic Work Sweden AB
Hemsida: http://www.academicwork.se
Ansökan
Ansök senast 21 June (21 dagar kvar)

Ansök här

Projektledare till Envix Nord AB i Umeå eller Stockholm

Arbetsgivare / Ort: Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 21 June (21 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-29
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Miljöingenjör

Om jobbet
Om företaget Envix Nord AB är ett svenskt familjeägt konsult- och forskningsföretag med kontor i Umeå och Stockholm samt ett landsomfattande nätverk av framstående forskare. Vi utgör en unik kombination mellan forskare, entreprenörer och praktiskt erfarna konsulter. Tillsammans har vi har god insikt i naturens komplexitet, marknadens villkor och myndigheternas krav. Det gör att vi kan föreslå och genomföra praktiska lösningar som ger största möjliga nytta till minsta möjliga kostnad. Vår affärsidé och verksamhet bidrar till att minska belastningen på miljön och att öka hushållningen med naturens resurser. Vi uppfattar att våra kunder har samma strävan vilket gör vårt jobb både roligt och meningsfullt. Dina arbetsuppgifter Är du en social person med ett stort intresse för projektplanering, projektledning och utvecklingsprojekt? Vill du vara med och bidra till Envix Nord:s framgångar? I rollen som Projektledare får du chansen att göra det samtidigt som du har ett väldigt roligt och utvecklande jobb. Sök redan idag! Vad innebär jobbet som Projektledare? I den här rollen kommer du framför allt uppföra projektplaner, göra kalkyler samt kostnadsberäkningar. Du kommer att initiera och driva projekt och både självständigt och i nära samarbete med andra. I jobbet ingår även att leda medarbetare och underleverantörer genom projekteten. Du kommer att ingå i ett team om 19 st fantastiska medarbetare. Vi har trivsamma och trevliga lokaler som är belägna i Umeå och Stockholm. I jobbet ingår till exempel att: > sätta upp projektplaner som du sedan styr och leder > lägga projektbudget > vara kontaktperson för de kunder som berörs av projektet > ansvara för leverans utifrån satta deadlines > delta vid förhandlingar med externa leverantörer > skriva offerter och avtal > skriva rapporter > analysera utfall och resultat > aktiv projektledning i både fält och på distans med situationsanpassat ledarskap för att exempelvis leda våra olika projekt inom mark, vatten och berg > vara beredd på resor till våra olika projekt Din profil Till rollen som Projektledare söker vi dig som är en social, affärsmässig och driven som person och du motiveras av att få jobba med människor och skapa teamkänsla samt att få ta eget ansvar. Vi tror att du har en ingenjörsutbildning (civil-, högskole- eller gymnasieingenjör) med några års erfarenhet. Kanske har du tidigare jobbat inom väg och vatten eller så har du skaffat likvärdig kompetens på annat sätt. För oss är de personliga egenskaperna viktigt. För att komma in i rollen så snabbt som möjligt är det ett stort plus om du har erfarenhet av projektledning, projektplanering och kostnadskalkylering. Utöver det är det en stor fördel om du har erfarenhet av liknande arbete. Sök tjänsten idag! Rekryteringen sker i samarbete med Clockwork Bemanning & Rekrytering. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Andreas Christiansen på telefonnummer: 0733-51 27 46 eller via e-post: [email protected] Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast 2020-06-21. Vi ser fram emot att höra från dig!
Arbetsgivare
Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Hemsida: http://www.clockworkpersonal.se
Ansökan
Ansök senast 21 June (21 dagar kvar)

Ansök här

Miljöingenjör

Arbetsgivare / Ort: Kristianstads kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 22 June (22 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-26
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund. Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna. Samhällsbyggnad är ledordet i vår verksamhet och VA-avdelningen är en viktig del av kommunens tillväxt och utveckling. Välkommen med din ansökan! Arbetsuppgifter Hos oss kommer du att driva arbetet med miljöfrågor som innebär ansvar för framtagning av miljörapporter, kvartalsrapporter, hantering av anmälningar och driftstörningar. Du kommer också att delta vid tillsynsbesök och genomföra uppföljning för kommunala avloppsreningsverk och pumpstationer. Som miljöingenjör är du kontaktperson gentemot tillsynsmyndigheter. Du ansvarar för att löpande sammanställa, kvalitetssäkra och utvärdera analysresultat för avloppsreningsverk. Kvalifikationer Du som söker har gymnasial utbildning inom teknik, kemi eller biologi och det är meriterande om du har någon form av miljö- eller ingenjörsutbildning på högskolenivå. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tillsyn eller andra miljörelaterade arbetsuppgifter. Givetvis hanterar du Office-paketet i ditt dagliga arbete och då kommunikation, rapportering och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna har du förmåga att utrycka sig i skrift på svenska. Det är en fördel om du även har erfarenhet av diarie- eller dokumenteringssystem. Som person har du förmåga att vara drivande i arbetet med miljörapportering och förmåga att dela information internt och med andra förvaltningar Anställningsvillkor Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lars Svensson, avdelningschef på telefon 044-13 21 41. Sista ansökningsdag är 2020-06-22 Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.
Arbetsgivare
Kristianstads kommun
Ansökan
Ansök senast 22 June (22 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.