På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Miljöingenjör
Spela filmen

Miljöingenjör

Övrigt

UNEP - Förenta nationernas miljöprogram, ofta förkortat till UNEP (av det engelska namnet United Nations Environment Programme).

Länktips

Visa mer
Visa mindre

16 Lediga jobb

Miljöingenjör

Arbetsgivare / Ort: Haninge kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-01-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Miljöingenjör

Om jobbet
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Välkommen att utvecklas med oss Stadsbyggnadsförvaltningens VA-avdelning med ca 60 medarbetare ansvarar för den kommunala vatten- och avloppsverksamheten i Haninge. Detta genom produktion och distribution av dricksvatten samt bortledning och rening av avloppsvatten åt ca 93 000 människor. Ditt uppdrag Miljöingenjörens huvudarbetsuppgifter består främst i att bedriva Revaq-arbetet på Fors ARV, ansvara för planering av åtgärder för drift och skötsel av kommunens dagvattenanläggningar, ansvara för industriavloppstaxa samt miljörapportering och provtagning vid Jordbrotippen och Skäggsmo.  Att vara teknikstöd, främst till avdelningarna VA, Teknik och Park och natur men i viss mån även till andra förvaltningar. Som miljöingenjör ska du kunna projektledare olika dagvatten projekt som kommer att genomföras på VA-avdelningen Miljöingenjören är ansvarig för övergripande miljöfrågor inom VA, VA:s representant i forum och nätverk inom miljöområdet och kunnig inom miljölagstiftning. Det här söker vi hos dig Vi söker dig som har högskoleutbildning eller liknande utbildning inom miljöområdet. Du ska ha erfarenhet (minst 5 år) av miljöfrågor och/eller vatten- och avloppsfrågor. Kompletterande kompetens och erfarenhet av arbete med dagvattenfrågor är meriterande tillika projektledning av dessa projekt. Rollen ställer krav på att du kan arbeta självständigt men också kan leda andra och har god samarbetsförmåga. Du är utåtriktad och har förmåga att strukturera ditt arbete samt har en vana av att skriva rapporter. God datorvana och B-körkort är ett krav för tjänsten. Det här kan vi erbjuda dig En självständig roll med spännande och varierande arbetsuppgifter i en organisation som kännetecknas av engagemang och servicekänsla. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Arbetsgivare
Haninge kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Forskare/Postdoktor - klimatpåverkan biomaterial och bioenergi från skogen

Arbetsgivare / Ort: Sveriges Lantbruksuniversitet
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 3 March (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Miljöingenjör

Om jobbet
Energi och teknik Institutionen för energi och teknik (ET) vid mark, vatten och miljöcentrum (MVM) erbjuder en stimulerande och tvärvetenskaplig forskningsmiljö med såväl nationellt som internationellt fokus. Vi är bland de ledande institutionerna i landet när det gäller analys av system för produktion av optimala näringskretslopp, mat, biomaterial och bioenergi med livscykelanalys. Arbetsuppgifter: Vi söker en person som kan beräkna klimatpåverkan av skogliga system för produktion av biomaterial och bioenergi. Sverige är ett skogrikt land och hållbar skogsproduktion och vidare förädling av biomassan till olika produkter är av största betydelse för framtiden. Arbetet består i att modellera växthusgasbalanser från ett systemperspektiv med hjälp av livscykelanalys (LCA). En viktig del av arbetet är att modellera biogena kolflöden mellan mark, biomassa, träprodukter och atmosfär, samt att beräkna klimateffekten när skogliga råvaror ersätter andra produkter i samhället. Arbetet innefattar även metodutveckling för hur olika återvinningskedjor och substitutionseffekter kan inkluderas i klimatpåverkansberäkningar för skogliga system. Du kommer att arbeta i olika samarbetsprojekt med såväl forskargrupper på andra institutioner som med företag och skogsindustrin.  Kvalifikationer: Doktorsexamen inom teknologi eller naturvetenskap med inriktning mot miljö eller energi. Kunskaper inom livscykelanalys (LCA), skogsproduktion respektive analys av växthusgasflöden är meriterande för tjänsten. Innehavaren av tjänsten måste kunna kommunicera på engelska, och det är meriterande att även kunna kommunicera på svenska. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, såsom samarbetsförmåga, analytisk och problemlösande förmåga samt förmåga till självständigt arbete. Beroende på din karriärbakgrund kan anställningen vara postdoktor eller forskare. Vid anställning som postdoktor söker vi främst personer som avlagt doktorsexamen för högst tre år sedan. Placering: Uppsala Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 24 månader med ev. möjlighet till förlängning. Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse. Ansökan: Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-03-03. Fackliga kontaktpersoner: https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/ Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt. SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala. www.slu.se SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.
Arbetsgivare
Sveriges Lantbruksuniversitet
Hemsida: http://www.slu.se
Ansökan
Ansök senast 3 March (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Inhouse miljökonsult till MKB Fastighets AB

Arbetsgivare / Ort: Poolia Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Miljöingenjör

Om jobbet
Alla behöver en bra och trivsam plats att bo på. Som medarbetare på MKB får du vara med och utveckla bostadsmarknaden i Malmö, en uppgift som är både utmanande och mycket givande. MKB har satt som mål att nå klimatneutralt byggande 2030. Vi behöver nu dig som vill vara en spindel i nätet i denna fråga. Är du den vi söker, har du här en chans att på riktigt göra skillnad för klimatet! Du blir en del i arbetet med att förverkliga vår vision ”Hem för var och en” och delar du vår övertygelse lovar vi dig världens roligaste jobb och arbetsplats! Om tjänsten MKB Fastighets AB i centrala Malmö rekryterar nu en driven och kommunikativ Miljöutvecklare. Miljöutvecklaren fungerar som en inhouse miljökonsult åt MKB. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid inriktad mot nyproduktion. Tillträdesdatum kan anpassas efter din nuvarande uppsägningstid. Vill du arbeta i ett framgångsrikt och kundorienterat bolag med en tydlig miljöprofil? Vill du ha ett självständigt ansvar samtidigt som du jobbar nära tillsammans med både miljö- och nyproduktionsteamen? Då kan detta vara tjänsten som du söker. Dina arbetsuppgifter i huvudsak Du erbjuds en kvalificerad och utvecklande tjänst i MKB:s miljögrupp med inriktning mot nyproduktion med många interna och externa kontakter. Miljögruppens roll är att planera, utveckla, driva och ge stöd till miljöarbetet inom företaget. Gruppen består av tre Miljöutvecklare och Miljöstrateg som leder gruppen. MKB:s nyproduktion omfattar cirka 750 lägenheter varje år med målet prisvärda och hållbara bostäder för alla som vill bo i Malmö. Som Miljöutvecklare med ansvar för MKB:s nyproduktionsavdelning fungerar du som miljöstöd till projektledare och projektutvecklare gällande miljöfrågor i byggprojekt avseende planering, produktion och miljölösningar för kunderna. Du driver och förverkligar frågor i kontakter med entreprenörer, konsulter och i externa samverkansprojekt. Fokus ligger på att utveckla och förverkliga hur vi i vår nyproduktion ska kunna minska klimatpåverkan från byggnationen, samt att skapa boende för kunderna som är klimatsmart. Frågan om klimatneutralt byggande utvecklas snabbt och vi söker dig som kan ha örat mot marken och omsätta ny kunskap till förslag och idéer på hur vi utifrån vår affär och uppdrag, kan använda detta – och sedan vara med och omsätta det i praktik tillsammans med nyproduktionsavdelningen. Dina viktigaste arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer att vara: • Minska klimatpåverkan från byggskedet, delta i LFM30. • Miljöfrågor i tidiga skede, inklusive frågor kopplade till detaljplan. • Mobilitetsfrågor för kunder i nyproduktion. Som Miljöutvecklare hos MKB arbetar du också med brett miljöstöd åt den avdelning som du har som ditt ansvarsområde. Samtidigt har vi inom miljögruppen olika kompetensområden som kompletterar varandra. Idag finns i gruppen till exempel kompetens avseende förorenad mark som också stöttar nyproduktionen. Arbetet sker också i samverkan med Nyproduktionsavdelningens Kvalitetssamordnare och MKBs Energistrateg. Ansvar för stöd i frågor om inomhusmiljö och arbetsmiljö ligger hos andra roller i företaget. Kan du komplettera vårt gäng så att vi tillsammans kan bygga hållbara bostäder? Vem är du? Du har relevant miljöutbildning från högskola/universitet. Du bör ha minst 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet inom miljöområdet. Vi tror att du därutöver har någon av följande bakgrunder: • En möjlighet är att Du redan idag arbetar med frågor kopplade att minska klimatpåverkan från byggskedet inom ett bygg- eller konsultbolag. Du har tidigare erfarenhet av t ex klimatkalkyler, livscykelanalyser, mobilitetsfrågor vid nyproduktion, och söker en möjlighet att ta ett nästa steg inom detta område och samtidigt ser det som en spännande utmaning att arbeta brett med miljöutveckling av boendet från beställarperspektivet. • En annan möjlighet är att du ännu inte har arbetet med frågeställningarna ovan, men har annan relevant eller närliggande erfarenhet och kompetens och ser en möjlighet att framåt jobba med detta spännande och expansiva frågor. Du gillar att lära och tror att du med din bakgrund ganska snabbt kan komma in och utvecklas och ta dig an dessa frågor tillsammans med oss. Tjänsten kräver integritet, professionalism och mod. För att vara framgångsrik i tjänsten tror vi att du är: • Driven, handlingsinriktad och utvecklingsorienterad • Kommunikativ, lyhörd och smidig • Strukturerad och organiserad • Kundorienterad Om verksamheten MKB Fastighets AB är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag med 319 anställda. Med drygt 25 000 lägenheter och över 1 000 kommersiella lokaler, till ett värde av ca 39,3 miljarder kronor, och med 32 procent av hyresmarknaden är MKB det största fastighetsbolaget i Malmö. Vi arbetar aktivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor och är stolta över att vara det första HBTQ certifierade fastighetsbolaget. Du erbjuds arbete i en trevlig organisation där man lägger stor vikt vid att skapa både affärsnytta och samhällsnytta och där tre kärnvärden; modiga, enkla och tillsammans, ligger till grund för det arbetet. Läs mer på mkbfastighet.se
Arbetsgivare
Poolia Sverige AB
Hemsida: http://www.poolia.se
Ansökan
Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Miljöinspektör

Arbetsgivare / Ort: Huddinge kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Miljöinspektör

Om jobbet
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Är du en erfaren miljöinspektör som vill vara med oss på resan mot ett mer hållbart samhälle där miljö och hälsa är i fokus? Vårt mål är att verksamheters avtryck på miljön och hälsan ska vara försumbar samt att invånare ska ha en säker och trygg livsmiljö. Vi söker nu en miljöinspektör till miljötillsynsavdelningen som är en del av Miljö- och bygglovsförvaltningen i Huddinge kommun. Denna tjänst ingår i miljöskyddsenheten på miljötillsynsavdelningen. Vi som arbetar på enheten är en engagerad och driven arbetsgrupp. Här ges alla chansen att utvecklas i sina yrkesroller och det finns stora möjligheter för dig att vara med och påverka verksamhetens arbete. Detta möjliggörs genom ett nära ledarskap och kontinuerlig kompetensutveckling för våra medarbetare. Miljötillsynsavdelningen arbetar med tillsyn och prövning inom bland annat miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel, alkoholservering och tobaksförsäljning. Miljötillsynsavdelningen deltar aktivt i samhällsbyggnadsprocessen genom att yttra oss i detaljplaner och bedriva tillsyn av de stora infrastrukturprojekten som kommunen står inför. Vi arbetar löpande med att utveckla våra digitala arbetssätt och verktyg samtidigt som vi håller en hög service gentemot företag och medborgare. - I ditt arbete som miljöinspektör med inriktning miljöskydd arbetar du med tillsyn och prövning enligt miljöbalken, fokusområden är bland annat förorenade områden, B-anläggningar, C-verksamheter, avfallsverksamheter, dagvatten och infrastrukturprojekt. I rollen ingår även kontakter med kommunens invånare, företag och kommunala verksamheter. Vi erbjuder dig ett självständigt arbete med stort eget ansvar. Du som söker har minst tre års erfarenhet inom miljöyrke och är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller motsvarande utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet från miljöinspektörsyrket samt att du har god förståelse för samhällsprocessen och tidigare erfarenhet av arbete med detta. Vid sidan av kraven på kompetens och erfarenhet söker vi dig som är utåtriktad, diplomatisk och engagerad med egen drivkraft och en vilja att självständigt nå uppsatta mål. Du som söker gillar att arbeta med förändring och utveckling samt effektivisering av arbetsprocesser. Du har ett positivt förhållningssätt och är serviceinriktad då en del i arbetet är att ge rådgivning och information till kunder. Vi ser positivt på erfarenhet av täta kundkontakter och/eller drivande positioner på tidigare arbetsplatser då du kommer att dels arbeta tillsammans med andra men också driva dina egna projekt. Du är även med fördel initiativrik och har ett kreativt förhållningssätt. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift, något som är viktigt då du kommer att delta i sammanträden samt möta medborgare och verksamhetsutövare. Det är meriterande om du har god vana av att skriva förelägganden och förbud enligt miljöbalken liksom av att ha arbetat med klagomålshandläggning. Utöver detta har du god datorvana och gärna kunskaper om något digitalt ärendehanteringssystem, vi använder Castor. Giltigt B-körkort är ett krav. Förmåner För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner Facklig kontaktperson För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack
Arbetsgivare
Huddinge kommun
Hemsida: www.huddinge.se
Ansökan
Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Miljöexpert - Vattenfall Värme

Arbetsgivare / Ort: Vattenfall AB / Uppsala
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vattenfall Heat är en europeisk leverantör av el och värme vars verksamhet är central i Vattenfalls arbete med att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation. Vi är drygt fyra tusen anställda som levererar fjärrvärme, fjärrkyla och ånga i fyra länder med vårt svenska huvudkontor i Solna. I Sverige levererar vi fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, kommunal verksamhet, fastighetsägare och villakunder i femton kommuner.


Värme Sverige bedriver ett aktivt och långsiktigt miljöarbete för att skapa en hållbar och utvecklingsbar fjärrvärmeverksamhet med ett stort samhällsansvar och låg miljöpåverkan.


Vi söker en Miljöexpert med ansvar för att driva och koordinera miljöarbetet i vår verksamhet.


Personen kommer själv, och tillsammans med personer inom den centrala miljö-enheten, stötta verksamheten med att säkra att den bedrivs i enlighet med miljölagstiftning, miljötillstånd och miljöledningssystem. Vi har ett integrerat ledningssystem certifierat i enlighet med de internationella ISO standarderna för miljö och arbetsmiljö (ISO 14001 och ISO45001). Anläggningsområde Uppsala har även certifikat för Kvalitet (ISO 9001).


Arbetsuppgifter

 • Föreslå insatser och vara delaktig i upprätthållandet av handlingsplaner för att säkerställa att verksamheten följer gällande miljölagstiftning och miljöledning.
 • I samråd med företagsledningen föreslå och genomföra de aktiviteter som är nödvändiga för att krav och mål inom miljöområdet uppfylls.
 • Ansvara för att hållbarhetsarbetet med utgångspunkt från ISO 14001 bedrivs på ett effektivt sätt i enlighet med vårt ledningssystem.
 • Delta i interna projekt i egenskap av expert i projektarbetet och säkerställa att miljö-frågor hanteras vid överlämningsfasen till verksamheten.
 • Bevaka utvecklingen av miljöfrågor som kan vara av intresse i framtiden och bidra med analyser och förslag till handlingsplaner för verksamheten samt bidra med input till den interna lobbyorganisationen i miljö-frågor.
 • Delta i samarbeten på BA Heat och inom Vattenfall-koncernen.
 • Profilera miljöarbetet genom interna kommunikationskanaler.


Kvalifikationer

 • Lämplig universitets- eller högskoleutbildning med miljöinriktning.
 • Minst tre års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat operativt miljöarbete och goda kunskaper om gällande lagstiftning inom miljöområdet.
 • Erfarenhet av att arbeta med tillståndsgivande myndigheter och förmåga att skapa goda relationer med dem på ett effektivt och ändamålsenligt sätt.
 • Goda kunskaper i och erfarenhet av ISO 14001, gärna från integrerade ledningssystem.
 • Strukturerad, systematisk, förtroendeingivande och kommunikativ med förmåga att inspirera andra i miljöarbetet och driver dessa frågor självständigt och målmedvetet
 • Trygg i yrkesrollen och med att driva ansvarsområden och utvecklingsfrågor utifrån ett affärs- och verksamhetsperspektiv i samarbete med andra
 • En god kommunikatör både i tal och skrift som gärna kommunicerar både internt och externt. Vi tror också att du har lätt för att skapa goda kontakter såväl internt som externt.
 • Förmåga att obehindrat uttrycka dig på svenska och engelska.
 • Bakgrund från miljöarbete i fjärrvärme- eller energibranschen meriterande.
 • B-körkort, i tjänsten ingår resor till våra anläggningar


Placering: Solna, Uppsala eller Jordbro


Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 7:e mars 2021. Urval och intervjuer sker efter slutdatumet.


För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Helena Dykes , +46-70-2450957


För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Zanko Dasko, 0702 532 896.


Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Göran H Johansson , SEKO och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.


Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle, erbjuder vi ett omväxlande arbete med många kontaktytor. Du kommer att ingå i ett engagerat och motiverat team som står inför spännande utmaningar. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid och vi erbjuder attraktiva personalförmåner.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Vattenfall AB
Bolandsgatan 13
75323 Uppsala
Ansökan
Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Miljöinspektör

Arbetsgivare / Ort: Ljungby kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Miljöinspektör

Om jobbet
Har du goda kunskaper om strandskydd och vattenfrågor? Då kan du vara vår nästa Miljöinspektör. Miljö- och byggförvaltningens miljöavdelning söker efter en ny engagerad medarbetare som miljöinspektör. På miljöavdelningen jobbar ett antal mycket kompetenta kollegor som består av två livsmedelsinspektörer, en hälsoskyddsinspektör samt nio miljöinspektörer. På hela miljö- och byggförvaltningen där plan- och byggavdelningen ingår arbetar totalt 30 personer med bland annat bygglov, fysisk planering, miljö-, hälsoskydds- och livsmedelstillsyn. Ljungby kommuns värdegrund är vi är öppna, vi är framåt och vi vill. Det betyder att vi håller vad vi lovar, löser problem tillsammans, är modiga och kreativa och har service i fokus. Mångfald och lika villkor är viktigt för oss. I vår kommun känner vi arbetsglädje, trivsel och trygghet. Vi är ca 2 900 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service och vi välkomnar olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger stora möjligheter till utveckling. Hos oss är balans i livet viktigt! Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera arbete med familj och fritid, därför tillämpar vi flextid i de verksamheter där det tillåter. Vi har generöst med semester och möjlighet till semesterväxling, subventionerat årskort med Länstrafiken, aktivitets- och massagebidrag och mycket annat. Som medarbetare har du gratis medlemskap i personalklubben, vilket ger möjlighet till gratis träning och bad vid närliggande träningsanläggning och äventyrsbad, samt möjlighet att delta i andra aktiviteter. Ljungby kommun har ett rikt näringsliv där tillverkningsindustri, logistikföretag och handel börjar få allt större sällskap av företag inom service- och tjänstesektorn. Kommunen växer med vår vision I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans. 35 000 invånare år 2035 och vi vill ha med dig på den resan. Vill du vara med? Vi har Sveriges viktigaste jobb och ett av dem kan nu bli ditt. Besök oss gärna på www.ljungby.se/jobb Välkommen till oss! ARBETSUPPGIFTER Att arbeta som miljöinspektör på Ljungby kommun innebär att du är en viktig del i vår resa mot att bli fler invånare och företagare i kommunen. Arbetet är stimulerande och innebär många kontakter med kommuninvånare, verksamhetsutövare, politiker med flera. I arbetet på miljöavdelningen ingår det även förbättringsarbete där du tillsammans med dina kollegor bidrar med tankar om hur vi kan utveckla vårt arbetssätt. Miljöavdelningen arbetar i team med god teamkänsla, uppdelade efter ansvarsområden. Samtliga team har med vägledning från närmaste chef ett eget ansvar för den regelbundna uppföljningen av att arbetet genomförs som planerat. Du kommer att tillhöra ett team som bland annat ansvarar för tillsyn över industriverksamheter, strandskydd, vindkraft och förorenade områden. Arbetet är varierande med goda möjligheter att utvecklas inom flera områden. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har relevant utbildning inom verksamhetsområdet och som inkluderar miljölagstiftning. Det är meriterande om du har yrkeserfarenhet inom myndighetsutövning eller inom någon av de verksamheter som vi bedriver tillsyn över. För en av dessa två tjänster är det önskvärt att du har kunskap och intresse för strandskydd och vattenfrågor. Vi lägger stor vikt vid att du är lösningsinriktad och kan arbeta mot uppsatta mål. Arbetet kräver också att du har god kommunikationsförmåga och kan förmedla ditt budskap på ett tydligt och pedagogiskt sätt i både tal och skrift. Du har lätt för att samverka med dina kollegor och är villig att bidra till en god teamkänsla och framåtanda på arbetsplatsen. Som person ska du ha lätt för att anpassa dig och trivas i en organisation som ständigt utvecklas. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska ha B-körkort. ÖVRIGT Du söker tjänsten via Offentliga Jobb. Betyg och intyg behöver inte bifogas ansökan utan tas med vid en eventuell intervju. Intervjuer sker löpande. Ljungby kommun erbjuder In- och medflyttarservice. Det vill säga ett antal tjänster som ska göra det lättare att byta livsmiljö och flytta till vår kommun. Maila [email protected] om du vill veta mer om vad vi kan hjälpa dig med i samband med en flytt till Ljungby kommun. Kommunen tar ansvar för hela rekryteringen och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonssäljare.
Arbetsgivare
Ljungby kommun
Ansökan
Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Miljöinspektör till team avlopp/lantbruk

Arbetsgivare / Ort: Ljungby kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Miljöinspektör

Om jobbet
Är du lösningsinriktad och har lätt för att kommunicera? Då kan du vara vår nästa Miljöinspektör till team avlopp/lantbruk. Miljö- och byggförvaltningens miljöavdelning söker efter en ny engagerad medarbetare som miljöinspektör. På miljöavdelningen jobbar ett antal mycket kompetenta kollegor som består av två livsmedelsinspektörer, en hälsoskyddsinspektör samt nio miljöinspektörer. På hela miljö- och byggförvaltningen där plan- och byggavdelningen ingår arbetar totalt 30 personer med bland annat bygglov, fysisk planering, miljö-, hälsoskydds- och livsmedelstillsyn. Ljungby kommuns värdegrund är vi är öppna, vi är framåt och vi vill. Det betyder att vi håller vad vi lovar, löser problem tillsammans, är modiga och kreativa och har service i fokus. Mångfald och lika villkor är viktigt för oss. I vår kommun känner vi arbetsglädje, trivsel och trygghet. Vi är ca 2 900 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service och vi välkomnar olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger stora möjligheter till utveckling. Hos oss är balans i livet viktigt! Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera arbete med familj och fritid, därför tillämpar vi flextid i de verksamheter där det tillåter. Vi har generöst med semester och möjlighet till semesterväxling, subventionerat årskort med Länstrafiken, aktivitets- och massagebidrag och mycket annat. Som medarbetare har du gratis medlemskap i personalklubben, vilket ger möjlighet till gratis träning och bad vid närliggande träningsanläggning och äventyrsbad, samt möjlighet att delta i andra aktiviteter. Ljungby kommun har ett rikt näringsliv där tillverkningsindustri, logistikföretag och handel börjar få allt större sällskap av företag inom service- och tjänstesektorn. Kommunen växer med vår vision I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans. 35 000 invånare år 2035 och vi vill ha med dig på den resan. Vill du vara med? Vi har Sveriges viktigaste jobb och ett av dem kan nu bli ditt. Besök oss gärna på www.ljungby.se/jobb Välkommen till oss! ARBETSUPPGIFTER Att arbeta som miljöinspektör på Ljungby kommun innebär att du är en viktig del i vår resa mot att bli fler invånare och företagare i kommunen. Arbetet är stimulerande och innebär många kontakter med kommuninvånare, verksamhetsutövare, politiker med flera. I arbetet på miljöavdelningen ingår även förbättringsarbete där du bidrar med tankar om hur vi kan utveckla vårt arbetssätt. Miljöavdelningen arbetar i team uppdelade efter ansvarsområden. Samtliga team har med vägledning från närmaste chef ett ansvar för den regelbundna uppföljningen av att arbetet genomförs som planerat. Du kommer att tillhöra Team Avlopp/Lantbruk som ansvarar för arbete med små avlopp och tillsyn på lantbruk. Teamet ansvarar för att planera, prioritera och följa upp resultatet. Vi söker dig som vill arbeta med samtliga i teamet förekommande arbetsuppgifter. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har relevant utbildning som inkluderar miljölagstiftning, och/eller annan erfarenhet och kompetens som vi bedömer som likvärdig. Du har lätt för att samverka med dina kollegor och är villig att bidra till en god teamkänsla och framåtanda på arbetsplatsen. Som person ska du ha lätt för att anpassa dig och trivas i en organisation som ständigt utvecklas. Vi lägger stor vikt vid att du är lösningsinriktad och kan arbeta mot uppsatta mål på ett strukturerat sätt. Arbetet kräver också att du är serviceinriktad, har lätt för att samverka med andra och en mycket god förmåga att kommunicera både i tal och skrift. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska ha B-körkort. ÖVRIGT Du söker tjänsten via Offentliga Jobb. Betyg och intyg behöver inte bifogas ansökan utan tas med vid en eventuell intervju. Intervjuer sker löpande. Ljungby kommun erbjuder In- och medflyttarservice. Det vill säga ett antal tjänster som ska göra det lättare att byta livsmiljö och flytta till vår kommun. Maila [email protected] om du vill veta mer om vad vi kan hjälpa dig med i samband med en flytt till Ljungby kommun. Kommunen tar ansvar för hela rekryteringen och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonssäljare.
Arbetsgivare
Ljungby kommun
Ansökan
Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Sommarjobba som miljöinspektör

Arbetsgivare / Ort: Ulricehamns kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 8 March (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Miljöinspektör

Om jobbet
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Miljö och samhällsbyggnad består av fyra enheter; miljö-, bygg-, plan- samt exploateringsenheten. På miljöenheten är vi ett drivet gäng på cirka 15 medarbetare som arbetar bland annat inom områdena livsmedel, hälsoskydd och miljötillsyn. Nu erbjuder vi dig som studerar inom miljöområdet ett steg in i vår bransch, där du får möjlighet att utvecklas vidare i ditt yrkesval. Välkommen till oss i sommar! ARBETSUPPGIFTER Arbetet innebär tillsyn inom miljöbalkens område där du som sommarvikarierande miljöinspektör bland annat kommer att utföra tillsyn på kommunens olika badplatser och återvinningsstationer, vilket görs varje sommar. Du kommer även stötta de andra miljöinspektörerna i deras arbete. Tillsynen innefattar förutom tillsynsbesök även planering och handläggning. En viktig del i arbetet är att ge information och rådgivning till företag och privatpersoner. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som under pågående akademisk utbildning inom miljöområdet, t.ex. miljöanalytiker, ekolog eller annan likvärdig utbildning, söker sommarjobb. Vi förutsätter att du har ett intresse för miljöfrågor och är intresserad av att bidra till skapandet av ett bättre Ulricehamn. För tjänsten krävs god datorvana och kunskap i Officepaketet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av ärendehantering och att arbeta med GIS och kartor. B-körkort är ett krav för tjänsten. Som person är du strukturerad, kvalitetsmedveten samt känner dig bekväm med att ställa tydliga krav när det är befogat. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp och vi ser gärna att du är resultat-, utvecklings- och målinriktad. Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. För att fungera i rollen är det viktigt att du har förmåga att skapa förtroende och samtidigt visa respekt genom ett sakligt och korrekt bemötande. Vidare är engagemang, flexibilitet och initiativförmåga viktiga egenskaper för uppdraget. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. ÖVRIGT Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Betyg/intyg lämnas vid en eventuell anställningsintervju. Rekrytering sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Arbetsgivare
Ulricehamns kommun
Hemsida: http://www.ulricehamn.se/
Ansökan
Ansök senast 8 March (7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Miljöingenjör

Arbetsgivare / Ort: AJ Produkter AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 March (8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Miljöingenjör

Om jobbet
Är du Miljöingenjör och drivs av frågor inom miljö, hållbarhet och miljökrav? Skulle du tycka att det var intressant att få arbeta med dessa frågor hos en marknadsledande leverantör och bidra i arbetet med företagets digitala miljöplattform? Då kan AJ Produkter vara ditt nästa steg i arbetslivet. Här erbjuds du en viktig och utvecklande roll där varje detalj bidrar till helheten för framtiden. Läs vidare om vad det innebär att arbeta som Miljöingenjör hos AJ Produkter! Om oss AJ Produkter är en helhetsleverantör av inredning till kontor, skola, lager och industri. Med egen produktutveckling, design och produktion kan vi erbjuda våra kunder attraktiva produkter till rätt pris. Vi har gjort en resa från renodlat postorderföretag till modernt handelsföretag och gör stora satsningar på att öka vår digitala närvaro och utveckla vår e-handel. AJ Produkter grundades 1975 i Hyltebruk, Halland. Idag ligger huvudkontor och centrallager i Halmstad och familjeföretaget har vuxit till en internationell koncern med en planerad expansion. Vi bedriver verksamhet i 19 länder och är över 850 anställda. Dina arbetsuppgifter I rollen som Miljöingenjör kommer du primärt att ansvara för granskning och bedömning av miljödokumentation av egna produkter men också från externa leverantörer. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat: • Bedöma och värdera nya och befintliga leverantörer med avseende på miljö • Bevaka eventuella brister i produkterna mot miljöförbättrande åtgärder • Stödja designavdelningen och medverka i produktutvecklingsprojekt vid framtagning av nya och ändrade produkter kopplat till miljö och LCA • Vara behjälplig av CSR-utvärderingar av våra leverantörer Du blir en del av företagets globala Quality & Environment team och du kommer att rapportera till Q&E Manager. Placering för denna tjänst är på AJ Produkters moderna och trivsamma huvudkontor i Halmstad. AJ erbjuder dig en spännande och viktig roll i ett företag med goda utvecklingsmöjligheter. AJ produkter har två egna fabriker, i Slovakien och Polen, som du kommer att besöka och samverka med och flera andra leverantörer runt om i Sverige och övriga Europa. Din profil Vi söker dig som är utbildad miljöingenjör, civilingenjör eller med likvärdig utbildning. För att lyckas i rollen behöver du ha några års erfarenhet inom liknande befattning, gärna från möbelindustrin eller bilbranschen. Du har god förståelse för miljökrav på produkter och kan tolka och bedöma information om material och kemiska ämnen. Då rollen har stor kontaktyta gentemot andra avdelningar, leverantörer och branschorganisationer krävs det att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Du har ett brinnande intresse för hållbar utveckling, du är noggrann och ihärdig. Du är duktig på att prioritera och strukturera arbetet och du trivs med att ta ansvar hela vägen. AJ Produkter har en kultur som bärs av sina värderingar Lyhörda – Hjälpsamma – Smarta – Kunniga, vi hoppas att du delar dessa med oss! Välkommen med din ansökan via effektiv.se genom att trycka här. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag är den 9 mars. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Madeleine Neidert [email protected]
Arbetsgivare
AJ Produkter AB
Ansökan
Ansök senast 9 March (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Miljöingenjör till AJ Produkter

Arbetsgivare / Ort: AB Effektiv Halmstad
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 March (8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Miljöingenjör

Om jobbet
Är du Miljöingenjör och drivs av frågor inom miljö, hållbarhet och miljökrav? Skulle du tycka att det var intressant att få arbeta med dessa frågor hos en marknadsledande leverantör och bidra i arbetet med företagets digitala miljöplattform? Då kan AJ Produkter vara ditt nästa steg i arbetslivet. Här erbjuds du en viktig och utvecklande roll där varje detalj bidrar till helheten för framtiden. Läs vidare om vad det innebär att arbeta som Miljöingenjör hos AJ Produkter! Om vår kund AJ Produkter är en helhetsleverantör av inredning till kontor, skola, lager och industri. Med egen produktutveckling, design och produktion kan vi erbjuda våra kunder attraktiva produkter till rätt pris. Vi har gjort en resa från renodlat postorderföretag till modernt handelsföretag och gör stora satsningar på att öka vår digitala närvaro och utveckla vår e-handel. AJ Produkter grundades 1975 i Hyltebruk, Halland. Idag ligger huvudkontor och centrallager i Halmstad och familjeföretaget har vuxit till en internationell koncern med en planerad expansion. Vi bedriver verksamhet i 19 länder och är över 850 anställda. Dina arbetsuppgifter I rollen som Miljöingenjör kommer du primärt att ansvara för granskning och bedömning av miljödokumentation av egna produkter men också från externa leverantörer. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat: • Bedöma och värdera nya och befintliga leverantörer med avseende på miljö • Bevaka eventuella brister i produkterna mot miljöförbättrande åtgärder • Stödja designavdelningen och medverka i produktutvecklingsprojekt vid framtagning av nya och ändrade produkter kopplat till miljö och LCA • Vara behjälplig av CSR-utvärderingar av våra leverantörer Du blir en del av företagets globala Quality & Environment team och du kommer att rapportera till Q&E Manager. Placering för denna tjänst är på AJ Produkters moderna och trivsamma huvudkontor i Halmstad. AJ erbjuder dig en spännande och viktig roll i ett företag med goda utvecklingsmöjligheter. AJ produkter har två egna fabriker, i Slovakien och Polen, som du kommer att besöka och samverka med och flera andra leverantörer runt om i Sverige och övriga Europa. Din profil Vi söker dig som är utbildad miljöingenjör, civilingenjör eller med likvärdig utbildning. För att lyckas i rollen behöver du ha några års erfarenhet inom liknande befattning, gärna från möbelindustrin eller bilbranschen. Du har god förståelse för miljökrav på produkter och kan tolka och bedöma information om material och kemiska ämnen. Då rollen har stor kontaktyta gentemot andra avdelningar, leverantörer och branschorganisationer krävs det att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Du har ett brinnande intresse för hållbar utveckling, du är noggrann och ihärdig. Du är duktig på att prioritera och strukturera arbetet och du trivs med att ta ansvar hela vägen. AJ Produkter har en kultur som bärs av sina värderingar Lyhörda – Hjälpsamma – Smarta – Kunniga, vi hoppas att du delar dessa med oss! Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag är den 9 mars. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Madeleine Neidert [email protected] Om oss Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar. För den här tjänsten förmedlar Effektiv kontakten och du kommer bli anställd direkt hos kundföretaget.
Arbetsgivare
AB Effektiv Halmstad
Hemsida: https://effektiv.se/
Ansökan
Ansök senast 9 March (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Miljöingenjör

Arbetsgivare / Ort: Vatten & Miljö i Väst AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 10 March (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Miljöingenjör

Om jobbet
Vatten & Miljö i Väst AB jobbar för en hållbar framtid med rent vatten, friskare hav och minskade avfallsmängder i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Från våra vattenverk levererar vi ett dricksvatten av högsta kvalitet och vi strävar efter minsta möjliga miljöpåverkan från våra reningsverk. Vi ansvarar även för avfallshanteringen i våra kommuner, där återvinning och återbruk är viktiga grundstenar i utvecklingen. Vår verksamhet berörs av runt 100 000 personer vilket gör oss till en av landets större aktörer inom vatten, avlopp och avfall. Vår vision är en förenklad miljösmart vardag var med och förverkliga den du också! På avdelningen VA (vatten och avlopp) arbetar tre miljöingenjörer med vatten, avlopp och dagvatten. Vi söker en miljöingenjör med inriktning mot dagvatten. ARBETSUPPGIFTER Som miljöingenjör på Vivab arbetar du med en stor variation av arbetsuppgifter. Arbetsområde är i huvudsak vatten- och avloppverksamheten, men du är till viss del även stöd till avfallsverksamheten och avdelningen för projekt och planering. Förutom det löpande arbetet med bland annat uppföljningar av miljöarbetet, myndighets- och företagskontakter, kommer ditt ansvarsområde vara dagvatten. Vivab arbetar med bidragsfinansierade projekt kring dagvatten. Exempel på dessa projekt är kartläggning av föroreningar och åtgärder för att minska dessa i olika avrinningsområden, åtgärder för att minska belastningen vid bräddning samt projekt där beräkning av bräddningsvolym undersöks. Din uppgift blir att leda projekten samt sammanställa och redovisa dem för bidragsgivarna. Att vara ett stöd i arbetet med projektering av nya områden för kommunalt dagvatten ingår också i tjänsten. I ditt uppdrag ingår även att: • Genomföra miljöutredningar och miljöriskanalyser, arbeta aktivt med miljömål, ta fram handlingsplaner samt uppföljning av vårt uppströmsarbete. • Sammanställa och analysera miljöstatistik för olika ändamål, exempelvis klimatbokslut. • Samordning och egenkontroll gällande dagvattendammar och diken. • Sammanställning och projektledning av dagvattenprojekt. • Delta i vattenråd. • Omvärldsbevaka miljöområdet och vilka bidrag som finns att söka. • Vara internt stöd i hållbarhets- och miljöfrågor, miljömål och lagstiftning samt representera Vivab externt i miljöfrågor. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har lämplig högskoleexamen och goda kunskaper om miljöbalken och andra lagrum som är aktuella för tjänsten. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med VA samt myndighetsutövning. Erfarenheter från att leda bidragsgivna projekt är också önskvärt. Du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och är tydlig och enkel i din kommunikation. Som miljöingenjör kommer du att ha många kontaktytor såväl inom som utanför Vivab. Du är därför utåtriktad, initiativrik, har lätt för att samarbeta och anpassa dig efter olika förutsättningar. Det är viktigt att du är prestigelös, serviceinriktad och vill delta i utvecklingen av verksamheten. Du förväntas i stor utsträckning kunna skapa former för ditt arbetssätt och prioritera, vilket ställer krav på självständighet men ger dig även en hög frihetsgrad och möjlighet att påverka. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. B-körkort är ett krav. ÖVRIGT OBS! Vi undanber oss alla erbjudanden om ytterligare annonsering både i tryck och digitalt.
Arbetsgivare
Vatten & Miljö i Väst AB
Ansökan
Ansök senast 10 March (9 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Handläggare förorenade områden

Arbetsgivare / Ort: Länsstyrelsen i Dalarnas län
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 11 March (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Miljöinspektör

Om jobbet
Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande. På enheten Miljötillsyn och efterbehandling arbetar vi med tillsyn och vägledning av miljöfarliga verksamheter och förorenade områden. Vi utför tillsyn på länets Sevesoanläggningar och arbetar med Lagen om Allmänna Vattentjänster. Enheten samordnar tillsynsvägledningen enligt miljöbalken i länet, vägleder kommuner samt är sakkunniga inom miljöfrågor internt på länsstyrelsen. Dalarna har en lång industrihistora inom gruvdrift, sågverk samt metallindustri och många objekt vi hanterar har koppling till dessa verksamheter. Att åtgärda förorenade områden är högt prioriterat på nationell nivå och flera olika bidrag finns att söka. En viktig del i vårt arbete är att genom direkta tillsynsinsatser öka andelen privatfinansierade efterbehandlingsåtgärder. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu dig som gärna vill utvecklas och specialisera dig inom förorenade områden. Du kommer att ha kontakt med och genomföra tillsyn på både nedlagda verksamheter och aktiva företag. Arbetsuppgifter innebär att bedöma vilka utredningar som behövs samt att granska riskbedömningar, utredningsrapporter, statusrapporter, provtagningsplaner, kontrollprogram och föreslagna åtgärder. Du kommer att arbeta med ansvarsutredningar samt söka och förmedla statliga bidrag. Vidare ingår att granska planer, delta i 12:6 samråd, svara på internremisser och genomföra nationella rapporteringar till Naturvårdsverket. En viktig del i arbetet är att bevaka nyheter och ändringar i lagstiftning och ge tillsynsvägledning med stöd och råd till kommunala tillsynsmyndigheter. Att åtgärda förorenade områden tar ofta lång tid och innehåller komplicerade miljöjuridiska tolkningar. Till vår hjälp har vi Länsstyrelsens jurister kompletterat med centrala myndigheter som Naturvårdsverket, SGI och SGU. Vi är ca 15 personer på enheten med bred naturvetenskaplig och teknisk kompetens. Du kommer att ingå i en grupp med 3 kollegor där alla hjälps åt att arbeta och lösa arbetsuppgifterna inom förorenade områden. Du kommer också att arbeta nära kollegor på andra enheter vilka är specialister inom olika områden. I arbetet ingår mycket dialog och kommunikation med verksamhetsutövare, andra myndigheter, näringslivet, privat personer och samarbete internt på länsstyrelsen. Du kommer att ha goda möjligheter till kompetensutveckling inom olika områden. Uppdragen från regeringen och andra myndigheter varierar över tid så andra arbetsuppgifter inom miljöområdet kan bli aktuella. KVALIFIKATIONER Krav: • Universitets- /högskoleutbildning inom miljö eller motsvarande erfarenhet • Praktisk erfarenhet av arbete enligt miljöbalken • B-körkort • Det är viktigt att du kan kommunicera väl på svenska, såväl i tal som i skrift. Meriterande: • Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med förorenade områden och har kunskaper inom miljörätt. Personliga egenskaper: • För att klara av arbetet behöver du ha god samarbetsförmåga och vara serviceinriktad. • Vi ser att du är driftig och självständigt kan prioritera och ansvara för ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser. ÖVRIGT Länsstyrelsen arbetar för att erbjuda en attraktiv och jämställd arbetsplats som är fri från diskriminering och för att ge alla lika möjligheter. Vi erbjuder medflyttarservice via Rekryteringslots Dalarna. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Arbetsgivare
Länsstyrelsen i Dalarnas län
Ansökan
Ansök senast 11 March (10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Miljösamordnare Epiroc

Arbetsgivare / Ort: Epiroc Rock Drills AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 12 March (11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Miljöingenjör

Om jobbet
Epiroc is a leading productivity partner for the mining, infrastructure and natural resources industries. With cutting-edge technology, Epiroc develops and produces innovative drill rigs, rock excavation and construction equipment, and provides world-class service and consumables. The company was founded in Stockholm, Sweden, and has passionate people supporting and collaborating with customers in more than 150 countries. Learn more at www.epirocgroup.com. Miljösamordnare Epiroc Epiroc is a leading productivity partner for the mining and infrastructure industries. With cutting-edge technology, Epiroc develops and produces innovative drill rigs, rock excavation and construction equipment, and provides excellent service and consumables. Learn more at www.epirocgroup.com. Vill du bli vår nya expert inom yttre miljö och en del av vårt Safety Health Environment and Quality (SHEQ) Team? Vårt SHEQ-team fungerar som experter och support inom arbetsmiljö och yttre miljö för Epirocs verksamhet i Örebro. Vi är ett team som trivs tillsammans och som värderar samarbete och bra kommunikation. Vi sitter i Epirocs kontor vid Gustavsvik, nära centrala Örebro. Ditt uppdrag Som miljösamordnare hos oss är du vår expert inom miljöområdet. Du är ett viktigt stöd för verksamheten för att säkerställa att vi uppfyller kraven i vårt miljötillstånd och att vi följer lagar och andra krav. Du driver förbättringsprojekt och initiativ inom området och är med vid förändringar i verksamheten som påverkar den yttre miljön. Du sköter myndighetskontakterna gällande yttre miljö och ansvarar för företagets miljörapportering. I rollen ingår också att koordinera och driva gemensamma farligt gods-frågor inom Epiroc i Örebro. Du leder vårt forum för farligt gods-frågor med representanter för de olika delarna av verksamheten med syftet att förbättra våra gemensamma processer och säkerställa att vi har de utbildningar som krävs inom området. Du blir vår kontaktperson mot vår externa säkerhetsrådgivare för farligt gods. Din profil Vi söker dig som har en akademisk examen med miljöinriktning eller motsvarande relevant utbildning. För att lyckas i rollen krävs goda kunskaper i miljölagstiftning och minst ett par års erfarenhet av liknande roll, gärna från industrin. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift och en god datorvana med kunskap i officepaketet. Då resor till och från våra olika enheter i Örebro förekommer behöver du ha B-körkort. Kunskap och erfarenhet av farligt gods lagstiftningen är meriterande, men inget krav. Som person är du kommunikativ, strukturerad och trivs med att ha många kontakter både internt och externt. Du har förmågan att bygga förtroendefulla och långsiktiga goda relationer. Du har en god samarbetsförmåga och är drivande. Vi vill att du bidrar med din kompetens på ett pedagogiskt och lösningsorienterat sätt. Placering Tjänsten är placerad i Örebro Ansökan och kontakt I den här rekryteringsprocessen arbetar vi med löpande urval. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 12 mars. Välkommen med din ansökan i vårt rekryteringssystem. För frågor om tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef eller rekryterare: Cecilia Ekström, Global SHEQ Manager, 072-200 01 92 Åsa Nyström, Recruitment Specialist, 076-695 92 51
Arbetsgivare
Epiroc Rock Drills AB
Hemsida: https://www.epirocgroup.com
Ansökan
Ansök senast 12 March (11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Miljöinspektör

Arbetsgivare / Ort: Göteborgs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 March (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Miljöinspektör

Om jobbet
Miljöförvaltningens uppdrag är att vara drivande i stadens miljöarbete. Som myndighet arbetar vi med miljötillsyn och livsmedelskontroll för att skydda människors hälsa och miljön. Vi har också i uppdrag att leda, samordna och följa upp strategiska program och planer för hur staden ska arbeta för att nå miljömålen. Göteborg arbetar för att bli en attraktiv och hållbar stad där vi gemensamt skapar en bättre framtid för alla. Mer information om miljöförvaltningen och Göteborgs stad hittar du på http://www.goteborg.se ARBETSUPPGIFTER Göteborgs Stad arbetar för att bli en hållbar stad som är attraktiv för de vi är till för: boende, besökare och näringsliv. Det är en utmaning att göra detta samtidigt som staden växer. Avdelningen för miljötillsyns uppdrag är att utföra myndighetsutövning genom tillsyn enligt främst miljöbalken, men även enligt andra lagstiftningar. Genom vårt uppdrag bidrar vi till en hållbar utveckling av staden och till en ekologiskt hållbar utveckling av näringslivet. Målet är att få näringslivet och andra verksamheter att ta ansvar för sin påverkan på människors hälsa och miljön. Miljötillsynsavdelningen består av tre enheter; hälsoskydds-, mark och vattenskydds- och miljöskyddsenheten. När stadsmiljön ska omvandlas så bidrar vår tillsyn bland annat till att boende får en god boendemiljö, att de föroreningar som finns i mark och vatten omhändertas och att det växande näringslivet inte medför en ökad negativ belastning på människors hälsa, miljön och klimatet. Som inspektör genomför du tillsyn som leder till den önskade effekt som lagstiftaren hade som mål med lagstiftningen. Arbetet utförs både på egen hand med ett stort eget ansvar, och som del av ett team där samarbete och samsyn är viktigt. Du är en representant för en modern myndighet med ett tydligt kundfokus, där vi är lyhörda för samhällets och näringslivets behov och förväntningar. På miljöförvaltningen kan vi erbjuda dig en arbetsplats i utveckling och med framåtanda. Vi har engagerade medarbetare med breda, djupa och varierade kompetenser. Vi arbetar digitalt i aktivitetsbaserade lokaler och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, semesterväxling, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. KVALIFIKATIONER Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information. I ditt arbete motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid förändrade förutsättningar och du följer upp resultat och måluppfyllelse. Du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs. Du använder din tid effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt samtidigt som du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet. Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå målen och genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du har en relevant akademisk utbildning inom miljö- och hälsoskydd samt kunskap om miljölagstiftning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som miljöinspektör, men även annan arbetslivserfarenhet inom miljöområdet är meriterande. ÖVRIGT Vi växer och behöver just nu förstärka med ett antal inspektörer inom avdelningen för miljötillsyn. Vi kommer påbörja intervjuerna för dessa tjänster under vecka 11, start den 15 mars. Sista ansökningsdag är 14 mars, och vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Vi vill att miljöförvaltningen ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden.
Arbetsgivare
Göteborgs kommun
Ansökan
Ansök senast 14 March (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Envima söker Miljökonsult med bred erfarenhet till Stockholm/Linköping

Arbetsgivare / Ort: Paragera AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 March (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Miljöingenjör

Om jobbet
Vår vision är lika enkel som självklar – en hållbar framtid. Vi är ett härligt gäng miljö- och hållbarhetskonsulter med stort engagemang som sedan 2001 skapat hållbara affärer tillsammans med våra kunder. Vi är det personliga och hängivna konsultföretaget där du har stora möjligheter både att få spännande uppdrag och ingå i ett team med kompetenta kollegor i en platt organisation. I år firar vi 20-årsjubileum och kraftsamlar inför framtiden genom att utöka vårt team! Vår vision är lika enkel som självklar – en hållbar framtid. Vi är ett härligt gäng miljö- och hållbarhetskonsulter med stort engagemang som sedan 2001 skapat hållbara affärer tillsammans med våra kunder. Vi är det personliga och hängivna konsultföretaget där du har stora möjligheter både att få spännande uppdrag och ingå i ett team med kompetenta kollegor i en platt organisation. I år firar vi 20-årsjubileum och kraftsamlar inför framtiden genom att utöka vårt team! ATT BLI EN VIMA - VÅRT ERBJUDANDE Vi kan erbjuda en arbetsplats med engagerade kollegor, livliga diskussioner och en stark gemenskap. För att möta våra kunders behov och framtidens utmaningar, utvecklar vi ständigt nya produkter och tjänster. Som konsult på Envima kan vi utlova ett intressant, stimulerande och självständigt arbete i en växande organisation med stora möjligheter att påverka både din egen och Envimas utveckling. För oss är olika bakgrunder och kompletterande erfarenheter viktigt och vi arbetar aktivt för att nå en större mångfald i vår organisation. För att trivas hos oss tror vi att du är en prestigelös lagspelare som är nyfiken och ständigt vill lära dig nytt. Du är driven, flexibel och snabblärd, gillar kundrelationer och har en förmåga att sätta dig in kunders behov. ROLLEN SOM MILJÖKONSULT PÅ ENVIMA Rollen innebär arbetsuppgifter såsom införsäljning och uppsökande arbete mot nya kunder, projektarbete, genomförande av kunduppdrag och produktutveckling. Utifrån kundens behov och uppdragets karaktär arbetar du ensam eller i sammansatt team med andra kollegor. Vi bistår våra kunder både med spetskompetens inom t ex miljö och arbetsmiljö, kvalitet, juridik, revision och mer kontinuerligt stöd där vi jobbar nära våra kunder i det dagliga breda miljöarbetet. Vissa uppdrag genomförs hos kund och andra på distans. Kunduppdragen kan t ex bestå i att jobba med tillståndsprövningar, klimatarbete, stötta vid uppbyggnad av miljöledningssystem, genomföra miljörevisioner eller periodiska besiktningar, ta fram miljörapporter och genomföra beräkningar av olika slag kopplat till livscykelanalyser och miljövarudeklarationer, och hålla i utbildningar VI SÖKER DIG! Du har minst 2 års erfarenhet inom miljöområdet. Erfarenhet från konsultbranschen är meriterande men inget krav. Kanske har du jobbat som miljösamordnare, miljörevisor eller miljöanalytiker. Du kan t ex ha jobbat med miljökonsekvensbeskrivningar, livscykelanalyser, miljödeklarationer, riskbedömningar, kvalitet- och arbetsmiljöfrågor, kemikaliehantering eller ledningssystem. Du har relevant akademisk utbildning eller likvärdig erfarenhet, med inriktning mot miljö eller hållbar utveckling. God vana vid alla Office program är en förutsättning i rollen, erfarenhet av beräkningsprogram (t ex Simapro) är meriterande. Du behöver ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. VILLKOR FÖR TJÄNSTEN Tjänsten Miljökonsult är en heltidstjänst placerad i Stockholm eller Linköping, med tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. ANSÖKAN OCH KONTAKT I denna rekrytering samarbetar vi med Paragera, och du söker tjänsten via ansökningsknappen nedan. För frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Axelsson, VD [email protected] eller Göran Sjöblom, Platsansvarig Stockholm [email protected] Vi kommer att ta del av ansökningar löpande så ansök gärna redan idag, men senast den 14 mars 2021! För ytterligare information om Envima – se www.envima.se
Arbetsgivare
Paragera AB
Ansökan
Ansök senast 14 March (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Envima söker erfaren Projektledare med hållbarhetsprofil till Stockholm/Lin

Arbetsgivare / Ort: Paragera AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 March (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Miljöingenjör

Om jobbet
Vår vision är lika enkel som självklar – en hållbar framtid. Vi är ett härligt gäng miljö- och hållbarhetskonsulter med stort engagemang som sedan 2001 skapat hållbara affärer tillsammans med våra kunder. Vi är det personliga och hängivna konsultföretaget där du har stora möjligheter både att få spännande uppdrag och ingå i ett team med kompetenta kollegor i en platt organisation. I år firar vi 20-årsjubileum och kraftsamlar inför framtiden genom att utöka vårt team! Vår vision är lika enkel som självklar – en hållbar framtid. Vi är ett härligt gäng miljö- och hållbarhetskonsulter med stort engagemang som sedan 2001 skapat hållbara affärer tillsammans med våra kunder. Vi är det personliga och hängivna konsultföretaget där du har stora möjligheter både att få spännande uppdrag och ingå i ett team med kompetenta kollegor i en platt organisation. I år firar vi 20-årsjubileum och kraftsamlar inför framtiden genom att utöka vårt team! ATT BLI EN VIMA - VÅRT ERBJUDANDE Vi kan erbjuda en arbetsplats med engagerade kollegor, livliga diskussioner och en stark gemenskap. För att möta våra kunders behov och framtidens utmaningar, utvecklar vi ständigt nya produkter och tjänster. Som konsult på Envima kan vi utlova ett intressant, stimulerande och självständigt arbete i en växande organisation med stora möjligheter att påverka både din egen och Envimas utveckling. För oss är olika bakgrunder och kompletterande erfarenheter viktigt och vi arbetar aktivt för att nå en större mångfald i vår organisation. För att trivas hos oss tror vi att du är en prestigelös lagspelare som är nyfiken och ständigt vill lära dig nytt. Du är driven, flexibel och snabblärd, gillar kundrelationer och har en förmåga att sätta dig in kunders behov. ROLLEN SOM PROJEKTLEDARE PÅ ENVIMA Rollen innebär arbetsuppgifter såsom införsäljning och uppsökande arbete mot nya kunder, projektledning, genomförande av kunduppdrag och produktutveckling. Utifrån kundens behov och uppdragets karaktär arbetar du ensam eller i sammansatt team med andra kollegor. Vi bistår våra kunder både med spetskompetens inom t ex miljö och arbetsmiljö, kvalitet, strategiskt hållbarhetsarbete och mer kontinuerligt stöd. Vissa uppdrag genomförs hos kund och andra på distans. Kunduppdragen kan t ex bestå i att genomföra hållbarhetsworkshops eller utbildningar, driva arbetet med att ta fram en hållbarhetsredovisning, stötta kunder med att ta fram rapportering, strategier och analyser inom hållbarhetsområdet. VI SÖKER DIG! Du har jobbat med hållbarhetsfrågor i flera år och ofta i rollen som projektledare. Du är väl bevandrad inom de globala målen, hållbarhetsredovisningar och det strategiska hållbarhetsarbetet. Din tyngdpunkt får gärna vara inom social hållbarhet, kopplat till arbetsmiljö, employment brandning och mångfald. Vi hoppas att du trivs i en utåtriktad roll och gillar kommunikation oavsett om det rör sig om att debattera hållbarhetsfrågor inom sociala medier, ta fram hållbarhetsredovisningar eller leda seminarier och utbildningar. Du har relevant akademisk utbildning eller likvärdig erfarenhet, med inriktning mot t ex hållbar utveckling, HR, arbetsmiljö, kvalitet, miljö. God vana vid alla Office-program är en förutsättning i rollen. Du behöver ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. VILLKOR FÖR TJÄNSTEN Tjänsten Projektledare med hållbarhetsprofil är en heltidstjänst placerad i Stockholm eller Linköping, med tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. ANSÖKAN OCH KONTAKT I denna rekrytering samarbetar vi med Paragera, och du söker tjänsten via ansökningsknappen nedan. För frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Axelsson, VD [email protected] eller Göran Sjöblom, Platsansvarig Stockholm [email protected] Vi kommer att ta del av ansökningar löpande så ansök gärna redan idag, men senast den 14 mars 2021! För ytterligare information om Envima – se www.envima.se.
Arbetsgivare
Paragera AB
Ansökan
Ansök senast 14 March (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.