På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Hälsoekonom

Hälsoekonom

Ekonomer finns i alla branscher på arbetsmarknaden, såväl privata näringslivet, offentlig sektor och ideella organisationer och intresseorganisationer är i behov av ekonomer.

Hälsoekonom är ett yrke inom område "ekonomiyrken i kombination med andra kunskapsområden". Ett annat exempel på ett yrke inom den yrkessektorn är Miljöekonom.

Hälsoekonomer är specialister på tillämpningar av ekonomiska teorier och metoder på hälso- och sjukvård.

De analyserar och beräknar de ekonomiska effekterna av olika insatser inom hälso- och sjukvården och vad sjukdomar och olycksfall kostar samhället. Hälsoekonomer arbetar i landsting, statliga myndigheter, försäkringsbolag eller till exempel läkemedelsföretag.
 

Utbildning

Många svenska hälsoekonomer har högre utbildning inom ekonomi i kombination med någon form av utbildning inom hälso- och sjukvård, ex. är utbildade Civilingenjörer, Civilekonomer eller Statsvetare eller har kandidatexamen i Ekonomi, - i kombination med stort intesse och självstudier inom hälsoområde eller viss formell utbildning inom hälsa- och sjukvård eller friskvård.

Visste du att...?

  • 2/3 delar av alla människor åldras för fort (deras "body age" är högre än deras "födelseålder", dvs deras kroppar borde vara i bättre skick); den för tidiga åldrandet tros vara orsakat av bl.a felaktiga matvaror och för lite motion.

Länktips

9 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.