Anläggningsprojektör-BIM
Spela filmen

Anläggningsprojektör-BIM

Som utbildad anläggningsprojektör BIM kan man ha många olika yrkestitlar, t.ex Projektledare, BIM-samordnare, Anläggningsprojektör BIM/CAD, BIM-koordinator, VDC-specialist, modellsamordnare BIM/CAD, Datasamordnare BIM, Byggprojektör CAD/BIM eller CAD-konstruktör.

Den nya tekniken i BIM, som står för"byggnads-informations-modellering", är en revolution som har förändrat byggindustrin de senaste åren och fortsätter att driva branschens utveckling i snabb takt.

Vill du utreda och projektera alltifrån nya stadsdelar och kommunikationsleder till bostäder, cykelvägar och grönytor kan i så fall yrket Anläggningsprojektör BIM vara rätt får dig!

Med hjälp av BIM, byggnadsinformationsmodellering, går det att skapa digitala modeller som innehåller all relevant information i byggprojekt.

Utbildning

Utbildning till anläggningsprojektör BIM kan finnas inom yrkeshögskolan. Bra förberedande och grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans tekniska program.

Framtidsutsikter

Det är stark efterfrågan på anläggningsprojektörer med kunskaper i CAD/BIM.

Övrigt

VDCVirtual Design and Construction
BIM - Byggnads-informations-modeIIering
CAD - Computer-aided design

Visa mer
Visa mindre

    Få hjälp att hitta rätt utbildning

    Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


    Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

    MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

    Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
    Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
    OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.