På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Byggprojektör
Spela filmen

Byggprojektör

Byggprojektörer verkar inom bygg- och arkitektbranschen. De har ofta utbildning inom CAD/BIM och kan rita i ArchiCAD, Revit, AutoCAD samt Tekla.

3D-CAD-BIM kompetens och kunnande om ”virtuellt byggande” inom byggkonstruktion blir alltmer eftertraktad på arbetsmarknaden. BIM är en förkortning som står för "Building Information Management". BIM är den nya metoden för att hantera all information som rör en byggnad. Detta gäller både i planeringsskedet av projektet, under uppförandet och driftsskedet.

En ökad bostadsproduktion driver på en stark utveckling inom byggbranschen och projektering är en viktig del av byggprocessen.

Byggprojektörer kan arbeta på arkitektkontor med projektering och på andra typer av konsult- eller entreprenadföretag inom byggbranschen med produktionsplanering, kalkylering och liknande.

ArbetstitIar för byggprojektörer kan vara CAD-konstruktör/projektör eller BIM-samordnare inom bygg- och arkitektbranschen.

Sveriges Byggindustrier bedömer att byggmarknaden kommer att vara god under de närmaste åren. Lönenivån varierar beroende bIand annat på viIken arbetsgivare man är anstäIId hos samt beroende på den anstäIIdes kompetens och tidigare arbetsIivserfarenhet. 

Utbildning

De finns ett flertal utbildningsvägar finns för dig som vill bli en projektör inom bygg- och/eller arkitektbranschen. Utbildningarna finns både inom högskola/universitet och inom yrkeshögskolan.

Bra förberedande grundutbildning finns på gymnasieskolans Bygg- och anläggningsprogrammet.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.