På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Ingenjör inom stål- och metallindustrin

Ingenjör inom stål- och metallindustrin

Ingenjören är en mångsysslare och det gäller även för ingenjörer inom stål- och metallindustrin. Med breda tekniska kunskaper kan du jobba med att förbättra produktionsmetoderna vid ett stålverk. Du kan också utveckla nya produkter eller jobba med försäljning. Som ingenjör på en stål- och metallindustri kan du ha många olika arbetsuppgifter.

Utbildning

Bra förberedande utbildning är gymnasiets Teknikprogrammet, inriktning Teknikvetenskap samt fjärde året - Gymnasieingenjör.

I Sverige är det nödvändigt att läsa på högskolenivå för att få civilingenjörsexamen och det tar fem år med heltidsstudier för att nå dit. 

Visste du att...?

... ordet industri kommer från latinets industria och kan översättas till svenska ungefär som "flit" eller "sysselsättning". I dagens betydelsen menas det med "Industriell tillverkning", att produkter framställs i en stor skala genom att råvaror förädlas fabriker.

Visa mer
Visa mindre

2 Lediga jobb

Senior Utvecklingsingenjör / Projektledare Gruvautomation

Arbetsgivare / Ort: Boliden Mineral AB / Boliden
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 22 oktober (27 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Automationsingenjör
  • gruvteknik och metallurgi

Språk
Krav
  • Svenska
  • Engelska

Om jobbet

Våra grundläggande värderingar är; omsorg, mod och ansvar. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a. avdelningarna Affärsutveckling, Teknik, Prospektering, Ekonomi samt HR & Hållbarhet.

Vi söker en Senior Utvecklingsingenjör/Projektledare till avdelningen för systemteknik. Avdelningen Systemteknik fungerar som en central resurs för driftsprojekt, förvaltning samt forskning och utveckling inom Boliden Gruvor. För närvarande innebär det Aitik, Garpenberg, Bolidenområdet, Tara på Irland samt Kevitsa i Finland. Teknikavdelningen kännetecknas av nära samarbete med våra gruvor, lagarbete med projekt över flera discipliner, och ett starkt inslag av personligt engagemang.

Arbetsuppgifter

Som utvecklingsingenjör inom gruvautomation deltar du i eller leder projekt som syftar i att utvärdera och driftsätta automationslösningar för autonoma och fjärrstyrda mobila maskiner i Bolidens gruvor. Din roll är att stödja den lokala driftorganisationen med teknisk expertis inom automationslösningar för mobila maskiner. Arbetet utförs till stor del i samarbete med gruvornas automations- och produktionspersonal, leverantörer och med kollegor på Teknikavdelningen. Befattningen innebär uppdrag i Bolidens gruvor i Sverige, Finland och Irland

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med Boliden eller någon av våra produktions-områden som stationeringsort. Resor till våra gruvor inom Sverige och Europa ingår som en naturlig del av arbetet. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Utbildning/Erfarenhet

Vi söker en person med ingenjörsbakgrund och minst 5 års erfarenhet av arbete som projektledare inom processindustrin, IT eller telekommunikation. Utbildningsmässigt bör personen ha Högskole- eller Civilingenjörsutbildning med inriktning mot robotik, automation, gruvor, IT eller liknande. Arbetet kräver att du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. Körkort B är ett krav.

Som person är det viktigt att du kan arbeta både självständigt och i grupper. Det är naturligt för dig att ta arbeta strukturerat samt ta egna initiativ. Du har lätt för att kommunicera och förväntas dela med dig av dina expertkunskaper i ämnet.

Arbetsgivare
Boliden Mineral AB
Industrivägen 1
93681 Boliden
Hemsida: https://www.boliden.com
Ansökan
Ansök senast 22 oktober (27 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Automationsingenjör för framtidens gruvbrytning

Arbetsgivare / Ort: Boliden Mineral AB / GARPENBERG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 oktober (28 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Automationsingenjör
  • gruvteknik och metallurgi

Språk
Krav
  • Svenska
  • Engelska

Om jobbet

Arbetsuppgifter

Tjänsten som automationsingenjör är en utökning av verksamheten och ingår i en grupp om 14 personer på avdelningen gruvautomation. Företaget befinner sig i en spännande utvecklingsfas vad gäller automation och som automationsingenjör hos oss har du en stor och viktig del i arbetet med att utveckla framtidens gruvbrytning.

I din roll har du ett nära samarbete med produktionsavdelningen, du agerar som ett tekniskt stöd inom underhållsorganisationen och är den centrala teknikorganisationens bollplank. Du stöttar kollegor och produktionen med systemen Mobilaris, Sandvik och Epiroc. Du ansvarar för att ta fram instruktioner och även nya koncept och designs, vilket ställer krav på förmåga att ta hänsyn till komplexa sammanhang. Som automationsingenjör arbetar du med djupgående felsökning och bland dina arbetsuppgifter ingår även planering och inköp.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Arbetstiden är dagtid, måndag till fredag, under jord.

Utbildning och kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom datakommunikation eller med motsvarande erfarenhet från arbetslivet. Du har mycket goda nätverkskunskaper och det är önskvärt att du har arbetat inom industrin. Certifiering inom Cisco, CCNA eller högre ser vi som ett plus. Att du har B-körkort är ett krav liksom att du behärskar både svenska och engelska i tal och i skrift.

Du tycker om problemlösning och kan hantera tvära kast och ändringar i planer och specifikationer. Arbetet kan innebära långbänkar och mängdarbete och det är viktigt att du känner ett lugn i att saker kan ta lång tid. Du tycker om att variera mellan att jobba självständigt och i ett team med dina kollegor. Du är ansvarstagande, strukturerad och kreativ och du vågar göra fel.

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; omsorg, mod och ansvar. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor som berikar vår verksamhet och vi eftersträvar mångfald i bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet bland våra medarbetare. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet. Boliden Garpenberg är en rökfri arbetsplats.

Upplysningar

Ytterligare upplysningar lämnas av Jerker Almgren, arbetsledare gruvautomation, 0225-36112.

Facklig information

Facklig information får du av Kent Hedin, Ledarna, 0225-36950, Jacob Wallén, Unionen, 0225-362 62, Scott Gordon, SACO, 070-612 99 47.

Ansökan

Har du frågor angående din ansökan kontakta Johanna Sandberg Kehrein, HR, 070-600 05 92.

Sista ansökningsdag är den 23 oktober, 2021.

Vänta dock inte med din ansökan, intervjuer sker löpande och urval kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Arbetsgivare
Boliden Mineral AB
Kaspersbo 20
77698 GARPENBERG
Ansökan
Ansök senast 23 oktober (28 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.