Ingenjör inom stål- och metallindustrin

Ingenjör inom stål- och metallindustrin

Ingenjören är en mångsysslare och det gäller även för ingenjörer inom stål- och metallindustrin. Med breda tekniska kunskaper kan du jobba med att förbättra produktionsmetoderna vid ett stålverk. Du kan också utveckla nya produkter eller jobba med försäljning. Som ingenjör på en stål- och metallindustri kan du ha många olika arbetsuppgifter.

Utbildning

Bra förberedande utbildning är gymnasiets Teknikprogrammet, inriktning Teknikvetenskap samt fjärde året - Gymnasieingenjör.

I Sverige är det nödvändigt att läsa på högskolenivå för att få civilingenjörsexamen och det tar fem år med heltidsstudier för att nå dit. 

Visste du att...?

... ordet industri kommer från latinets industria och kan översättas till svenska ungefär som "flit" eller "sysselsättning". I dagens betydelsen menas det med "Industriell tillverkning", att produkter framställs i en stor skala genom att råvaror förädlas fabriker.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.