På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Underhållsingenjör

Underhållsingenjör

Det är oftast underhållsingenjören som samordnar och leder maskinunderhållet. Man ingår ofta i en arbetsgrupp som har både ett operativt och strategiskt ansvar för att utveckla teknik, metod och kompetens i nya och befintliga produktionsprocesser.

Arbetsuppgifter som underhållsingenjör innebär att genomföra underhållstekniska aktiviteter vid inköp och ombyggnation av produktionsutrustningar. Det kan även handla om att skapa kravbeskrivningar och genomföra leverantörsvärderingar med verktyg som teknisk specifikation, funktionsbeskrivning och olika frågeformulär.

Du för tekniska diskussioner med maskinleverantörer och är ansvarig för att skapa och uppdatera driftsäkerhetsupplägg som dokumentation, förebyggande underhåll, reservdelsberedning, nedbrytning av reservdelar och servicetips.

Utbildning

Teknisk utbildning på gymnasienivå krävs för detta yrke, men gärna med en byggnadsutbildning på eftergymnasial nivå från högskola eller yrkeshögskola.

Gymnasieingenjörsutbildning på Teknikprogrammet, T4, kan vara tillräcklig för att få anställning. Andra krav kan ställas är engelska flytande i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av underhållsarbete i produktionsutrustningar är en stor merit.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

25 Lediga jobb

Underhållsingenjör affärsområde Värme

Arbetsgivare / Ort: Sala-Heby Energi AB / SALA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Drift- och underhållsingenjör
 • anläggning

Om jobbet

Om tjänsten

På grund av våra stora investeringar och omfattande omvärldskrav inom miljö, kvalitet och säkerhet söker vi på Sala-Heby Energi AB en positiv och självgående underhållsingenjör till affärsområdet Värme. Placering i Sala på Silververket.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Underhållsingenjör ingår du i driftledningen inom Värme och det är du som leder utvecklingen i förändringen av vårat arbetssätt med underhåll. Du arbetar både självständigt och i tätt samarbete med kollegor och entreprenörer för att vårt strategiska, förebyggande och reaktiva underhåll utförs kostnadseffektivt och strukturerat på våra produktionsanläggningar och dess distributionsnät. Du har ett ekonomiskt ansvar med avseende på affärsområdets underhållsbudget och de utvecklingsprojekt som du driver.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av ledarskap, underhållsarbete och att driva förbättringsprojekt. Meriterande är erfarenhet av att ansvara för en kostnadsbudget. Vi ser gärna att du har en ingenjörsutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du känner dig trygg i rollen och vill ha ett varierat arbete där du får både utföra egna underhållsjobb men också leda andra i utförandet. Meriterande är om du har erfarenhet från energiproduktion, processindustri eller liknande. B-körkort är ett krav.

Du har en positiv grundsyn och förmåga att samarbeta såväl internt som externt med kunder och entreprenörer. Som person är du engagerad, har en god självinsikt och uthållighet. Du har lätt för att skapa förtroende, samarbete och relationer. Du har förmågan att ta tillvara på och utveckla medarbetarnas kompetens och drivkraft. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vidare är du strukturerad och organiserad och tar lätt till dig information som gör att du kommer till beslut.

Vilka är vi?

Sala-Heby Energi är en energikoncern ägd av Sala och Heby kommuner med ett tydligt uppdrag och drivkraft mot ett hållbart samhälle. Vi verkar i huvudsak i Sala och Heby kommuner med verksamheter inom elhandel, fjärrvärme, elnät och energieffektivisering. Vi är Den lokala kraften och erbjuder lokala kunder ett förnybart alternativ. Vi arbetar för att skapa möjligheter och att vårt arbete gör skillnad.

Sala Heby Energi är en arbetsgivare som värnar lika mycket om dig som medarbetare som våra kunder. Vår frisknärvaro är hög och vi månar mycket om trivseln på jobbet. För vårt arbete har vi erhållit en guldmedalj i kundbemötande från våra kunder.

 • SHE ägs av Sala och Heby kommuner.
 • Vi är ca.60 anställda fördelade på 3 bolag.
 • Vår affärsidé är att vara en långsiktig modern hållbar energikoncern inom i huvudsak Sala och Heby kommuner.
 • I vår egen verksamhet är vi 100% fossilfria.
 • Vår omsättning uppgår till ca.300 mkr.

Låter det intressant?

Vill du bli en av oss är du varmt välkommen med din ansökan senast den 26 september 2021.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till

anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Du skickar din ansökan till Affärsområdeschef Värme. För mer information om tjänsten kontakta:

Övrigt

Till rekryterings- och annonsföretag: Vi har redan valt våra samarbetspartners i samband med denna annons.

Arbetsgivare
Sala-Heby Energi AB
LÅNGGATAN 9
73321 SALA
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Underhållsingenjör - Vattenfall Värme i Motala

Arbetsgivare / Ort: Vattenfall AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Tillsammans ska vi jobba mot en fossilfri framtid, var med på resan som vår nya Underhållsingenjör i Motala

Vattenfall Heat är en europeisk leverantör av el och värme vars verksamhet är central i Vattenfalls arbete med att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation. Vi är drygt fyra tusen anställda som levererar fjärrvärme, fjärrkyla och ånga i fyra länder med vårt svenska huvudkontor i Solna. I Sverige levererar vi fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, kommunal verksamhet, fastighetsägare och villakunder i femton kommuner. Vi söker nu en Underhållsingenjör till vår verksamhet i Motala


Det här är vi, dina nya kollegor

I Motala: blivande underhållsansvarig, driftpersonal, anläggningschef, distributionspersonal, arbetsmiljöingenjör. Experter och chefer i hela Vattenfall Värme Sverige.


Om rollen

Vi erbjuder dig en spännande roll som underhållsingenjör.

Du kommer att arbeta med att säkra nödvändiga underhållsåtgärder och tekniska lösningar både på lång och kort sikt. Säkerhet och tillgänglighet är i fokus. Du kommer vidare att jobba i projekt, med förebyggande respektive avhjälpande underhåll samt med revisionsplanering.

Du kommer att vara delaktig i upphandlingar avseende serviceavtal samt driva eller delta i investeringsprojekt som tekniskt ombud alternativt som kravställare i projekt. Rollen omfattar även att lämna visst underlag för anläggningarnas årliga underhållskostnader samt för investeringsbehov avseende modernisering, utveckling och uppgraderingar. Arbetet är omväxlande där du arbetar halva tiden administrativt och halva tiden ute på anläggningarna med felsökning, besiktningar och kontroller samt kontakt med entreprenörer.


Din profil

Vi söker dig som har en högskoleingenjörsutbildning eller ha förvärvat motsvarande kunskaper. Din gedigna arbetserfarenhet och varierande bredd ser vi som en tillgång som kan väga upp en mer formell utbildning. Du ska ha flera års erfarenhet av underhåll inom liknande industri med förbränningsteknik, tryck och energi.

Du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift i svenska och engelska.

Kompetens inom SAP PM/MM är meriterande. Övriga underhållsystem som TM-Master, Amos, IFS, Consultas m.m. ger dig även en bra grund för att vara med och utveckla vår framtid inom SAP.

Som person behöver du vara flexibel när det krävs. Du tycker om att ta egna initiativ och uppskattar ett gott samarbete. Dialog är ett ledord i vardagen. Tjänsten kräver även att du har ett strukturerat arbetssätt för att upprätthålla en säker anläggning med god arbetsmiljö. Vi söker dig som vill ha ett stimulerande arbete där du själv kan styra din arbetsdag med variation mellan administrativt och fysiskt arbete på plats ute i fält. B-körkort är ett krav.


Vad kan vi erbjuda dig?

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi ett omväxlande arbete. Du kommer att ingå i ett engagerat och motiverat team som står inför spännande utmaningar. Vi erbjuder attraktiva personalförmåner


Placering: Motala


Nyfiken? Så här får du veta mer!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Berit Sanded telefon 0703295121. I den här rekryteringen samarbetar vi med Randstad. För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Kristina Karlsson 070-577 34 61. Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Göran H. Karbin, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.


Varmt välkommen med din ansökan! Skicka med ett CV och ett personligt brev, sista ansökningsdatum är 26 september 2021.


Obs! Vi tar inte emot ansökningar via mail. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Vattenfall AB
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Entreprenadingenjör Förbifart Stockholm Bravida

Arbetsgivare / Ort: Bravida Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 27 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Drift- och underhållsingenjör
 • anläggning

Om jobbet
Är du vår nästa Entreprenadingenjör i vårt stora projekt Förbifart Stockholm på Bravida? Får du energi av snabba förändringar och omväxling? I projektet är vi ett team som arbetar i högt tempo i en vänlig miljö. Hos oss får du frihet under ansvar att överträffa förväntningar genom din kunskap, ditt driv och ditt intresse. Nu söker Bravida en driven Entreprenadingenjör till Förbifart Stockholm. Förbifart Stockholm kommer bli världens näst längsta tunnel i stadsnära miljö. Är du redo för din nästa utmaning? Arbetet som Entreprenadingenjör i projektet Förbifart Stockholm innebär spännande utmaningar och god utveckling och karriär för den som tar sig an utmaningen; Exempel på arbetsuppgifter: • Protokoll för tekniska arbetsmöten • Arbeta med framdrift • Följa upp projektarbetet • Ett stöd för de seniora ingenjörerna i projektet • Dokumenthantering i projektet   Kvalifikationer och erfarenhet Tidigare erfarenhet är meriterande för denna roll, vi tänker oss att du har arbetat 1-2 år som ingenjör eller administratör i ett pågående projekt.    Personliga egenskaper För att anta denna utmaning ser vi att du som söker; • Har förmåga att vara driven, strukturerad och noggrann • Ha förmåga att arbeta självständigt och trivs med det • Ha förmåga att utvärdera olika typer av information • Ha förmåga att såväl kortsiktigt som långsiktigt nå uppsatta mål • Ha den sociala förmåga som krävs för att hantera olika interna och externa kontakter   Placeringsort: Stockholm Om Förbifart Stockholm  Förbifart Stockholm är en påbörjad ny motorvägsförbindelse för E4 genom västra Stockholm. Leden kommer att gå från dagens E 4/E 20 i Kungens kurva i söder till Häggvik norr om Stockholm. Förbifart Stockholm ska knyta samman de norra och södra länsdelarna och avlasta infarterna till Stockholms centrala delar och på så sätt minska sårbarheten i Stockholms trafiksystem. Kontaktperson Jonas Wasserfaller [email protected] +46 703450747   Länk till den här sidan Bravida är Nordens ledande leverantör av hållbara helhetslösningar för el, vs, ventilation och andra tekniska funktioner i fastigheter och anläggningar. Vi har 12 000 medarbetare och finns på omkring 180 orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland. www.Bravida.se
Arbetsgivare
Bravida Sverige AB
Hemsida: http://www.bravida.se
Ansökan
Ansök senast 27 september (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Utbildare spår- och baningenjörer

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 september (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Drift- och underhållsingenjör
 • anläggning

Om jobbet

Är du redo för en ny utmaning där du får användning av din värdefulla erfarenhet i en roll där du säkerställer kompetens inom järnvägen i Sverige?

Som utbildare på Trafikverksskolan är du med och påverkar branschen genom att utbilda framtidens samhällsbyggare.

Utbildare spår- och baningenjörer

Arbetsuppgifter

Arbetet består huvudsakligen av undervisning av blivande och befintliga spår- och baningenjörer och bantekniker. I tjänsten ingår att planera, genomföra, dokumentera och följa upp undervisningen. Vi ser gärna att du har erfarenhet från spårprojektering, nybyggnation eller underhåll som du kommer att ha användning av i rollen som utbildare. Som utbildare deltar du även i utveckling av nya kurser och förvaltning av befintligt kursutbud. I rollen som utbildare har du en viktig tjänst med stora möjligheter att påverka och utveckla kurser med hjälp av nyförvärvade och tidigare erfarenheter.

I tjänsten utbildar du elever med hjälp av olika metoder och pedagogiska stöd. Exempel på stöd är skolans lärplattform där vi kan förmedla digital information till eleverna. Digitala medier används även av oss för att arbeta med eleverna vid distansundervisning. Du kommer att utgå från Trafikverksskolan i Ängelholm, med vår unika övningsanläggning, men delar av dina arbetsuppgifter kan också utföras hemifrån.

"Som utbildare på Trafikverksskolan har jag verkligen fått möjligheten att förmedla mina tidigare erfarenheter till eleverna samtidigt som min kunskap har breddats för att kunna ge en tydlig helhetsbild av järnvägssystemet. Det roligaste i denna roll är att få träffa deltagare som brinner för att lära sig mer om teknikområdet och verkligen uppskattar att få möjligheten att utveckla sin egen kompetens", säger en stolt medarbetare på skolan.

Du kommer att erbjudas en pedagogisk grundutbildning och en god inskolning i rollen som utbildare. Hos oss kommer du möta kollegor med bred erfarenhet och hög kompetens inom järnväg. Vi hjälps åt och stöttar varandra, och givetvis får du rätt förutsättningar att lyckas i ditt nya uppdrag på Trafikverksskolan!

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del av processen. Testerna kommer att skickas ut till de sökande som uppfyller skallkraven, i nära anslutning till sista ansökningsdag. 

Intervjuer planeras till 41.

Placeringsort: Ängelholm

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i den här rollen är du någon som gillar att lösa utmaningar. Att se möjligheterna i en alltmer digitaliserad omvärld känns självklart för dig, och därmed även att utveckla arbetssätt med det i fokus. Du förstår betydelsen av en väl fungerande samverkan, där du bemöter andra med respekt och lyhördhet vilket bidrar till ett starkt samarbete. Självfallet är du även en duktig kommunikatör som förmedlar budskap på ett enkelt sätt och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som

 • har grundläggande ingenjörsutbildning gärna inom byggteknik/anläggning, alternativt annan utbildning i kombination med relevant yrkeserfarenhet som vi bedömer motsvarande
 • har erfarenhet av spårteknik och banutformning inom järnväg
 • kan uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift
 • har goda kunskaper i Excel, Word och Power Point

Det är meriterande om du

 • har relevant pedagogisk erfarenhet
 • har kunskaper i engelska både i tal och skrift
 • har körkort för personbil

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverksskolan är Trafikverkets utbildningsenhet och hos oss bidrar du till att kompetensutveckla framtidens medarbetare - både på Trafikverket och inom väg- och järnvägsbranschen. Vi genomför även längre utbildningar på gymnasie- och högskolenivå. Som Sveriges största utbildare inom väg och järnväg kompetensutvecklar vi årligen 10 000 personer både på vår unika övningsanläggning i Ängelholm och på olika orter runt om i Sverige. Tillsammans bidrar vi till att fler lär sig mer för att kunna utveckla vårt transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast 29 september (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vi söker processtekniker till Betongindustri med placering i Linköping

Arbetsgivare / Ort: Betongindustri AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 september (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vill du vara med och skapa grunden för morgondagens samhälle? Betongindustri söker en ny Processtekniker till Betongindustri, placering i Linköping. Sök till oss om du har erfarenhet av Produktion, Hälsa och Säkerhetsfrågor inom byggbranschen, och att arbeta processorienterat. Om oss Betongindustri är en marknadsledande tillverkare och leverantör av fabrikstillverkad betong till både byggindustrin och privatpersoner. Våra verksamheter är spridda från Malmö i söder till Östersund i norr. Vi har runt 250 engagerade och kompetenta medarbetare som tillsammans skapar ETT Betongindustri. Vi har 33 fabriker fördelade i 4 regioner samt huvudkontor i Stockholm.  Arbetsuppgifter: • Vid fabrik arbeta med drift, tillverkning, samt kontroll av betongproduktion enligt givna rutiner och riktlinjer • Genomföra intern och extern provtagning • Bidra i och vara del av förbättringsprojekt för att effektivisera produktionsprocessen • Tillsammans med kollegor ansvara för ordermottagning och logistikplanering i dialog med regionens övriga fabriker • Rapportera avvikelser, tillbud och reklamationer Du kommer att ingå i ett team som självständigt sköter ordermottagning, produktion, planering och provtagning under ledning av en fabrikschef. Vi önskar att du är självgående och van att arbeta systmentiskt och strukturerat. Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och bidrar därtill att vår produktionsapparat utvecklas till att bli den bästa inom branschen. Som medarbetare inom Betongindustri är du kundfokuserad, prestigelös, lojal, engagerad, duktig på att samarbeta, samt bidrar till en god arbetsmiljö. Hälsa och säkerhet är av yttersta vikt för Betongindustri och Heidelberg Cement. Vi förväntar oss att alla medarbetare följer gällande säkerhetsföreskrifter, rutiner och policys så att våra verksamheter bedrivs så säkert som möjligt. Tjänsten är heltid och tillträde sker enligt överenskommelse. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid din personlighet och urval och intervjuer sker löpande. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta oss nedan. Betongindustri AB ingår i HeidelbergCement-koncernen, en av världens största byggmaterialproducenter och marknadsledande inom produktområdena ballast, cement och betong. Koncernen har cirka 55 000 medarbetare på över 3 000 platser i fler än 50 länder.
Arbetsgivare
Betongindustri AB
Hemsida: https://www.betongindustri.se/sv
Ansökan
Ansök senast 30 september (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.