Depåchef

Depåchef

Arbetsuppgifter som depåchefen har är att leda och fördela arbetet på depåer, engagera sina medarbetare och utveckla verksamheten, vilket innebär både ekonomiskt ansvar och personalansvar. Depåchefen är en "avdelningschef".

Depåchefen har oftast även kundkontakter och tillsammans med sina övriga medarbetare strävar efter att ge kunder den bästa möjliga servicen.

När man frågar en depåchef vad det bästa i deras arbete är får man oftast svar att "det är att få möjligheten att utvecklas".

Viktigt i jobbet som depåchef är att tänka på att skapa dynamiska grupper på depåer, blanda olika typer av människor så de kompletterar varandra. Förutom det är det viktigt att lyssna på varje enskild medarbetare och lyfta bra idéer som kommer utifrån organisationen.

Utbildning

En möjlig väg in i yrket är t ex att börja som servicetekniker på en depå och genom vidareutbildning nå högre position på företaget. På vägen kanske man får jobba på olika depåer med olika arbetsuppgifter.

Grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  42 Lediga jobb som depåchef

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.