På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Driftchef

Driftchef

Som Driftchef leder och utvecklar du avdelningens verksamhet och affär. Du har personalansvar för ett visst antal medarbetare, vilka arbetar med trafikledning, trafikplanering och personalplanering. Kunden och företagets värderingar är alltid i fokus och du skapar förutsättningar för ett optimalt arbete så att ni levererar högkvalitativa trafikplaner, omlopp för fordon och tjänster för bussförare, trafikledning och personalplanering, vilket utgör en del av bolagets affärsutveckling.

Som driftchef säkerställer du att avdelningen agerar proaktivt och levererar beräkningar och analyser av befintliga och nya trafiklösningar. Parallellt med en driftchefs operativa ledarskap kommer du att leda och delta i olika projekt kopplade till trafikplanering, trafikledning, personalplanering och anbud.

I driftchefens arbete ingår också att utveckla din egen och medarbetarnas kunskap om kundernas behov och vilken samhällsnytta som din avdelning och företaget kan bidra med.

Driftchefen rapporterar direkt till VD, har budgetansvar, är medlem i ledningsgruppen och deltar i utvecklingen av bolaget.

Länktips

  • chef.se/ - Så olika är chefer i offentlig och privat sektor

5 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.