Driftchef

Driftchef

Som Driftchef leder och utvecklar du avdelningens verksamhet och affär. Du har personalansvar för ett visst antal medarbetare, vilka arbetar med trafikledning, trafikplanering och personalplanering. Kunden och företagets värderingar är alltid i fokus och du skapar förutsättningar för ett optimalt arbete så att ni levererar högkvalitativa trafikplaner, omlopp för fordon och tjänster för bussförare, trafikledning och personalplanering, vilket utgör en del av bolagets affärsutveckling.

Som driftchef säkerställer du att avdelningen agerar proaktivt och levererar beräkningar och analyser av befintliga och nya trafiklösningar. Parallellt med en driftchefs operativa ledarskap kommer du att leda och delta i olika projekt kopplade till trafikplanering, trafikledning, personalplanering och anbud.

I driftchefens arbete ingår också att utveckla din egen och medarbetarnas kunskap om kundernas behov och vilken samhällsnytta som din avdelning och företaget kan bidra med.

Driftchefen rapporterar direkt till VD, har budgetansvar, är medlem i ledningsgruppen och deltar i utvecklingen av bolaget.

Utbildning

Det finns ingen speciell utbildning som leder till att man får jobb som en driftchef. Det är vanligt att man har någon form av teknisk utbildning på eftergymnasial nivå. På gymnasiet rekommenderas i första hand utbildning på teknikprogrammet, el- och energiprogrammet eller på industritekniska programmet.

Att ha gått ledarskapsutbildning eller kurser i arbetsrätt, konflikthantering och coachande ledarskap är en klar fördel om man vill jobba inom detta yrke.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  60 Lediga jobb som driftchef

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.