På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Jämställdhetssamordnare

Jämställdhetssamordnare

Jämställdhetssamordnare har ett strategiskt uppdrag och deras arbetsuppgifter är att leda, utveckla, följa upp och samordna jämställdhetsarbetet gentemot såväl medborgare och brukare som medarbetare inom en kommun. Hen planerar och leder det interna jämställdhetsarbetet och det främjande arbetsmiljöarbetet. Hen arbetar också för en jämställdhetsintegrerad budget samt planerar och ofta även genomför de nödvändiga utbildningsinsatser.

Jämställdhetssamordnare agerar utifrån ett normkritiskt och intersektionellt perspektiv, då hen behöver arbeta med jämlikhet och social hållbarhet i det längre perspektivet. De personliga egenskaper som krävs är kreativitet och nytänkande,mycket god samarbetsförmåga och ett lärande förhållningssätt. Det är viktigt att en jämställdhetssamordnare kan uttrycka sig väl i tal och skrift i första hand på svenska men även på engelska.

Utbildning

För att kunna få jobb som jämstäIIdhetssamordnare krävs det relevant akademisk examen samt dokumenterad erfarenhet och kunskap kring jämställdhet och jämlikhet/jämställdhetsfrågor. Kunskap och erfarenhet av arbetsmiljö- och hälsofrågor samt erfarenhet av utbildningsinsatser är meriterande.

Övrigt

Jämställdhetsmyndighet, som kommer att ha 75 medarbetare, kommer att starta sin verksamhet i Göteborg 1 jan 2018. Information om det kan man läsa på Regeringen.se

Se också gärna information om följande yrken: Samhällsvetare, Samhällsvägledare, Projektledare, Akademiker, Genusvetare och Koordinator.

Visste du att...?
Circa 16.000 personer lever i Sverige idag under hot om våld och har de så kallade "skyddade personuppgifter"; ca 1.600 av dem har en starkare form av skydd som innebär bl a att det ej finns någon bostadsadress registrerad för de personerna (uppgift från februari 2018). En stor del av de personer som i Sverige lever under hot är kvinnor som har utsatts för våld eller hot om våld från sina f d manliga partners: makar eller pojkvänner.

Lönestatistik
Medellön för en man i Sverige under året 2016 var ca 34 100 kr/månad. Genomsnittslönen (medellönen) för hela den svenska arbetsmarknaden var under samma period, dvs år 2016, ca 32 800 kronor. Källa: scb.se

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.