Jämställdhetssamordnare

Jämställdhetssamordnare

Jämställdhetssamordnare har ett strategiskt uppdrag och deras arbetsuppgifter är att leda, utveckla, följa upp och samordna jämställdhetsarbetet gentemot såväl medborgare och brukare som medarbetare inom en kommun.

Jämställdhetssamordnaren planerar och leder det interna jämställdhetsarbetet och det främjande arbetsmiljöarbetet. Man arbetar också för en jämställdhetsintegrerad budget samt planerar och ofta även genomför de nödvändiga utbildningsinsatser.

Jämställdhetssamordnare agerar utifrån ett normkritiskt och intersektionellt perspektiv, då man behöver arbeta med jämlikhet och social hållbarhet i det längre perspektivet.

Utbildning

För att kunna få jobb som Jämställdhetssamordnare krävs det relevant akademisk examen samt dokumenterad erfarenhet och kunskap kring jämställdhet och jämställdhetsfrågor. Kunskap och erfarenhet av arbetsmiljö- och hälsofrågor samt erfarenhet av utbildningsinsatser är meriterande.

Grundläggande gymnasial utbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Personliga egenskaper

De personliga egenskaper som krävs är kreativitet och nytänkande, mycket god samarbetsförmåga och ett lärande förhållningssätt. Det är viktigt att en jämställdhetssamordnare kan uttrycka sig väl i tal och skrift i första hand på svenska men även på engelska.

Visste du att...?

... 2016 var medellönen för en man i Sverige ca 34 100 kr/månad. Genomsnittslönen för hela den svenska arbetsmarknaden var under samma period ca 32 800 kr/månad.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.