På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Tågsamordnare

Tågsamordnare

Tågsamordnaren fattar beslut om ersättningstrafik vid trafikstörningar inom järnvägen.

Det kan innebära att ordna transport med bussar eller taxi vid trafikstopp och förseningar eller ställa in en avgång när det fattas personal eller fordon. Tågsamordnaren samarbetar med andra yrkeskategorier bland annat med fordonsledare som ansvarar för hur tågvagnarna trafikeras och kan sätta in extra vagnar när antalet passagerare blir ovanligt stort.

Utbildning

Lämplig utbildning kan finnas inom Yrkeshögskolan. Vanligtvis ställs förkunskapskrav att man har en godkänd examen från Fordons- och transportprogrammet eller motsvarande utbildning på Komvux.

Det är ganska vanligt att tågsamordnare internrekryteras och vidareutbildas av de anställda vid järnvägen.

Personliga egenskaper

Förmågor som tågsamordnare behöver ha är bland annat att man behöver kunna ge och ta instruktioner utan att tappa viktig information, man behöver vara lyhörd och uppmärksam på kundens behov och ha god förmåga att överblicka flera saker samtidigt, kunna organisera transporter på ett effektivt sätt och producera tillfredsställande resultat på kort tid, man behöver också vara serviceinriktad.

Visste du att...?

... i Stockholms tunnelbana finns det över hundra stationer, 49 av dem finns längst med Gröna linjen, som dessutom övervakas med ca 4000 kameror. Det görs lika många resor i Stockholms tunnelbana som övriga tågresor i hela Sverige.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Skolskjutssamordnare

Arbetsgivare / Ort: Bergkvarabuss AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 juni (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Trafiksamordnare

Om jobbet
Vi söker vi nu efter en skolskjutssamordnare till vår skoltrafik i Frövi. Tjänsten innebär att du samordnar och planerar skolbusarna där du är spindeln i trafiknätet. Du ansvarar för trafikens planering, optimering och praktiska genomförande samt upprätthåller kontakten med förarna samt berörda kommuner, skolor och kunder. I rollen ingår att hantera olika ärenden gentemot kund vilket innebär löpande kontakter. Tjänsten innebär även att kunna skapa körspecar samt ha kunskap om kör- och vilotider enligt de lagar och regler som finns. Det är viktigt att du har förmågan att dokumentera noggrant, planera flexibelt samt agera situationsanpassat. I rollen ingår även att samverka med övriga trafikplanerare i koncernen för att optimera trafiken när situationen så kräver. Som skolskjutssamordnare måste du ha förmågan att hantera många olika uppgifter samtidigt och kunna prioritera för att nå uppsatta mål. Du förväntas knyta många olika kontakter vilket innebär att du är relationsbyggande och trivs i den rollen. Vi ser gärna att du är kvalitetsmedveten och mån om att leva upp till våra mål.  Ett giltigt D- körkort samt YKB är ett krav för tjänsten då du själv kommer att köra dagligen en till två turer. Vi utgår ifrån att du har minst gymnasial utbildning, samt erfarenhet av logistik och planering. Erfarenhet av Microsoft Office är ett måste. Finns kunskap om planeringsprogrammen Klartext och Trapeze så är det en merit. Vi tillämpar provanställning. Tjänstgöringsgrad är 100 procent.  Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Ansökningarna kan komma att behandlas innan sista ansökningsdag så tveka inte att att skicka din ansökan.  Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt konatkt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Bergkvarabuss AB
Ansökan
Ansök senast 30 juni (10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.