Lärare i anpassad skola

Lärare i anpassad skola

Utbildning

Kort om kraven för att bli behörig Lärare för anpassad skola:

För att Skolverket ska kunna utfärda lärarlegitimation för en lärare i anpassad skola, krävs att man har Grundlärarexamen mot grundskolans tidigare år + Speciallärarexamen med inriktning på funktionsvariationer.

En bra grundkompetens får du bl a på gymnasiets Barn- och fritidsprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet.

Arbetsplats

Lärare i anpassad skola är en lärare som arbetar på grundsärskolor och på gymnasiesärskolor, med elever med funktionsvariationer.

Anpassad gymnasieskola och dess program

Anpassad gymnasieskola i Sverige erbjuder i dagens läge nio nationella program och det individuella anpassade programmet.

Elever i anpassad gymnasieskola kan även i vissa fall läsa på gymnasieskolans introduktionsprogrammen.


Vad är kognitiv funktionsvariation?

En kognitiv funktionsvariation kan yttra sig i form av svårigheter att minnas, uppfatta tid, planera, organisera, fokusera, hantera stressiga situationer och ta in och tolka mycket information. Att vara i sociala sammanhang kan också upplevas som mycket stressande för personer med kognitiva funktionsvariationer.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.