På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Taxi Stockholm
Taxi Stockholm
Taxi Stockholm
Taxi Stockholm

Taxi Stockholm

Taxiförare på Taxi Stockholm – ett varierande yrke med frihet
Stathis började sin yrkeskarriär som taxiförare för 15 år sedan och han jobbar på Taxi Stockholm som är Stockholms största taxibolag. I sitt arbete möter han nya människor varje dag och får besöka olika platser vilket passar honom utmärkt. Att arbeta som taxiförare är ett ansvarsfullt arbete och innebär bland annat att ge kunden bästa service och bidra till att kunden ska få en god upplevelse av resan och känna sig trygg och säker.

Vad gjorde dig intresserad av taxibranschen?
- Jag gillar att det är ett jobb där arbetsuppgifterna varierar. Det är viktigt för mig. Det lockar mig att möta nya miljöer och människor.

- Jag har alltid varit en social och nyfiken person så alla möten med andra människor är otroligt givande för mig. Alla kunder har ju olika önskemål så jag ser varje möte som en utmaning, den ena olik den andra. Det gäller att hitta bra lösningar hela tiden - det gillar jag!

- Taxi Stockholm lockade mig särskilt eftersom det är ett företag som alla känner till och känns stabilt. Jag tycker att det är viktigt med miljö och social trygghet och när jag fick höra om Taxi Stockholms ansvar kring detta och annat var det inte så mycket att fundera på längre. De har kollektivavtal vilket ger mig en trygg anställning och det är inte så vanligt i den här branschen.

Hur ser möjligheterna ut för personlig utveckling i branschen?
Det är upp till mig och vad jag har för ambitioner. Jag har alltid varit nyfiken på att lära ut och hjälpa människor att utvecklas. När jag hade jobbat ett tag utlyste Taxi Stockholm en tjänst som utbildare av taxiförare som jag sökte och fick. Många drömmer om att bli egna företagare och starta ett eget åkeri vilket också är spännande.

Har du några goda råd till andra som är nyfikna på branschen?
Våga utmana dig själv och prova på yrket. Mötet med kunden är otroligt givande och yrket ger massor av varierande upplevelser. Det finns gott om jobb för duktiga och utbildade taxiförare. Om du ska arbeta heltid får du dessutom din utbildning betald, både för taxiförarlegitimation (taxikörkort) och Taxi Stockholms interna utbildning.