På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Bemanningsplanerare

Bemanningsplanerare

Att jobba som bemanningsplanerare innebär att man ska kunna planera för bemanningen både på lång sikt med hänsyn till semesterperioder, men även på kort sikt om det kommer in akuta sjukskrivningar under samma dag.

Måste kunna förstå medarbetarna

För att jobba som bemanningsplanerare bör man som person vara social och utåtriktad och kunna prata med alla. Man måste också vara hjälpsam. Att ha empati är också viktigt eftersom man måste kunna sätta sig in i medarbetarnas situation på jobbet när man ska göra ett arbetsschema.

Om man jobbar som bemanningsplanerare  är viktigt att att vara bra på att kommunicera, att vara hjälpsam och empatisk. Det är bra att ha erfarenhet med att jobba med människor sen tidigare.

Utbildning

För att utbilda sig till bemanningsplanerare kan man gå olika HR (human resources) program på högskolenivå. Man kan även ta olika fristående kurser. Olika företag kräver ofta olika utbildningar, det är därför svårt att ge en generell information om vilken utbildning man behöver skaffa sig för att kunna få anställning som bemanningsplanerare.

Det kan ibland också finnas möjlighet att få jobbet (i första hand sommarjobb eller kortare vikariat) utan en eftergymnasial utbildning, dvs med endast gymnasiekompetens "i bagaget".

Visste du att...?

... "Tappa personal" kostar företaget/organisationen både tid och pengar - i snitt 542.700 kr per nyanställning/år (nov 2017). Det tar ca 1,5 år för en ny medarbetare att nå sin fulla kapacitet.
Källa: vision.se

Lilla ordboken

Human Resources (HR) - kallas hanteringen av ett företags eller organisatons mänskliga resurser, hur företag och organisationer arbetar operativt och strategiskt med sin personal och sin organisation.

Svenska Arbetsrättsliga lagar - de som, inom kommuner, olika företag och organisationer, jobbar med personalfrågor, använder sig i första hand av LAS, arbetstidslagen, semesterlagen, lagar om tjänstledighet, arbetsmiljölagen och MBL.

Länktips

 

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.