På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Front Desk Manager

Front Desk Manager

Som Front Desk Manager (eller Front Desk Officer, som det också ofta heter) har du det övergripande ansvaret för en reception, till exempel för hotellets reception, för reception/kundmottagningen inom konferensservice och/eller inom andra verksamheter, som exempelvis kan vara en lobbybar.

I ditt arbete som Front Desk Manager/Officer ingår att leda, fördela och planera det dagliga arbetet inom de verksamheter som du är ansvarig för.

Front Desk Manager brukar även ha viss personalansvar med schemaläggning och arbetar såväl administrativt som operativt.

Olika arbetstitlar förekommer för liknande yrken inom detta område: till exempel kan man vara anställd som Receptionsansvarig, Receptions- och konferensansvarig alternativt som Receptions-, konferens- och Housekeepingansvarig eller som Shiftleader.

Utbildning

Detta yrke är i Sverige icke-reglerat, vilket betyder att inga strikta generella krav finns, utan varje arbetsgivare får bestämma vad hen kräver för utbildning och övriga kvalifikationer.

Relevanta utbildningar inom området kan finnas inom olika skolformer, bland annat inom yrkeshögskola.

Kvalifikationer som krävs för att få jobbet
Omfattande erfarenhet från tidigare arbeten i hotellreception, gärna en tid i arbetsledande befattning brukar krävas eller i alla fall anses som en merit, när man söker jobbet som front desk manager.

Personliga egenskaper: ambitiös, utåtriktad och har en förmåga att coacha din personal och skapa en positiv stämning på arbetsplatsen.
Som person får du inte vara rädd för att ta ansvar; du måste vara bra på att organisera och vara mycket duktig på att planera verksamheter.

Språkkunskaper
Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Övriga språkkunskaper är mycket meriterande. Goda kunskaper i hotellbokningssystem är även ett vanligt krav, om man söker jobb som front desk manager på ett hotell.

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.