På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Butiksplockare

Butiksplockare

Som butiksplockare ansvarar man för upplockning, skyltning samt organiserandet/utplacering av varor som levererats till butiken.

Butiksplockare ansvarar även för att varorna exponeras på ett attraktivt och säljande sätt. Därför krävs det även viss kreativ och konstnärlig talang. Övriga nödvändiga egenskaper är bl.a noggrannhet och ansvarstagande, serviceminded, flexibilitet, tålamod och problemlösningsförmåga. Det ingår i arbetsuppgifterna att skapa en god relation till kunderna och kunna vara behjälplig om en kund undrar något.

Butiksplockare åker runt mellan olika butiker och behöver därför ha körkort, lägst behörighet B, men ibland krävs det högre körkortsbehörighet.

Tjänster som butiksplockare är ofta deltidsanställningar som påbörjas med upplärning av en mer erfaren kollega. Arbetstiderna brukar vara förlagda dagtid på vardagar i första hand, men kan även vara förlagda under helger.

Att tänka på
Arbete är ganska fysiskt krävande. Det är inte ovanligt att man behöver gå 10.000 steg under en arbetsdag och ibland också klättra upp på stegar och lyfta och bära tungt.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs. Det kan dock krävas att man har körkort och helst också tillgång till egen bil. Ofta får man utbildning efter det att man får anställning, på plats.

Ofta ställer arbetsgivaren ett krav på gymnasiekompetens, men om ingen sökande med gymnasiekompetens finns, är det inte omöjligt att få jobb även utan den, man får då räkna med något sämre anställningsvillkor. Det är alltså mycket fördelaktigt att ha gymnasiekompetens.

Eftergymnasiala utbildningar och tidigare arbetslivserfarenhet anses som en stor merit.
Elevhistoria: möt Alex Karlsson.

Visste du att...?

... Handeln står för 11% av jobben, tillväxten och välfärdens finansiering i Sverige.
Källa: svenskhandel.se

Länktips

 

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.