På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Orderplockare Spela filmen

Orderplockare

Orderplockares arbetsuppgifter innefattar att plocka ihop samt paketera varor för utleveranser till kunder, som kan vara företag, organisationer eller privata beställare. Ihopplockning sker utefter en så kallad "plocklista". 

För att kunna arbeta som orderplockare ska man trivas med att arbeta i en självständig roll som ställer stora krav på såväl produktkännedom som noggrannhet. Det är ett stort plus om man har erfarenhet av att arbeta i affärssystem samt  är van i att arbeta i Excel. Trots att man för det mesta arbetar självständigt, måste man även kunna samarbeta i grupp, vara flexibel och ställa upp, ibland med mycket kort varse, för sina kollegor, om det behövs.

Yrkesporträtt
Möt ordersamordnaren Ventsi.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs, men arbetsgivare kan ställa krav på att man har avslutad gymnasial utbildning; det är meriterande om man har utbildning och/eller erfarenhet av lager och/eller spedition/logistik.
Körkort B*** (för personbil) kan också ställas som ett krav för att få anställning som orderplockare. Om plockning sker med hjälp av truck, behöver man i så fall även ha truckkort. 

Lön
Ingångslön (uppgift från december 2017): cirkaa 22.500 kr/månad.

Lilla ordboken

Ackordslön - en rörlig ersättning som bestäms av hur mycket arbete den anställde har utfört, exempelvis så kan "ackord" baseras på det antal "enheter" som producerades under en månad.

Visste du att... ?

Handeln står för 11 procent av jobben, tillväxten och välfärdens finansiering i Sverige (uppgift från januari 2018). Källa: svenskhandel.se.

Länktips

10 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.