På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Orderplockare Spela filmen

Orderplockare

Orderplockares arbetsuppgifter är att plocka ihop samt paketera varor för utleveranser till kunder, som kan vara företag, organisationer eller privata beställare. Ihopplockning sker utefter en så kallad "plocklista". 

För att kunna arbeta som orderplockare ska du trivas med att arbeta i en självständig roll som ställer stora krav på både produktkännedom som noggrannhet. Det är ett stort plus om du har erfarenhet av att arbeta i affärssystem samt är van i att arbeta i Excel. Trots att du för det mesta arbetar självständigt, behöver du även kunna samarbeta i grupp, vara flexibel och ställa upp, ibland med mycket kort varsel för sina kollegor.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs, men arbetsgivare kan ställa krav på att du har avslutad gymnasial utbildning. Det är meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet av lager och/eller spedition/logistik. Krav på körkort kan också ställas för att få anställning som orderplockare. Om plockning sker med hjälp av truck, behöver du i så fall även ha truckkort. 

Lilla ordboken

Ackordslön - en rörlig ersättning som bestäms av hur mycket arbete den anställde har utfört, exempelvis så kan ackord baseras på det antal enheter som producerades under en månad.

Visste du att... ?

Handeln står för 11 procent av jobben, tillväxten och välfärdens finansiering i Sverige (uppgift från januari 2018). Källa: svenskhandel.se.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

10 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.