Kickass-coach

Kickass-coach

En "kickass-coach" är en motivations-konsult som bistår med hjälp, på väg till förändringar. Man arbetar med coaching av personer eller grupper som oftast är i stor behov av snabba förändringar.

Coaching anses vara det mest effektiva tillvägagångssättet för att hjälpa en person eller en grupp att själv lösa ett problem eller nå ett visst mål, alternativt utforska någonting på ett djupare plan.

Skillnaden mellan "coaching" och "rådgivning" är:
Rådgivning grundar sig på en annan persons uppfattning och/eller kunskap om vad som ska göras.

Coaching baseras på ett samarbete mellan en coach och "den coachade" som tillsammans kommer fram till de alternativ och möjligheter som sedan ska göras för att nå dit man vill eller behöver nå.

Just "kickass-coaching" använder sig av tillvägagångssätt och metoder som utmanar mer än vanlig coaching gör och de skapar därför också snabbare resultat.

Arbetsplats

Vill man arbeta som kickass-coach måste man vara beredd på att bli en egenföretagare/konsult. Det är dock inte uteslutet att man kan få anställning t ex inom Socialtjänstens ungdoms- eller missbrukargrupp eller i diverse olika projekt. Projektanställningar varar vanligtvis i runt ett år.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

341 Lediga jobb

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.