Bästa sommarjobbet på BillerudKorsnäs Reportage i samarbete med BillerudKorsnäs

Bästa sommarjobbet på BillerudKorsnäs

Att tänka nytt är en av byggstenarna för BillerudKorsnäs framgång. Under sommaren har BillerudKorsnäs ca 400 semestervikarier som arbetar med olika delar av företaget. Det innebär en mängd nya idéer och perspektiv och vi har pratat med Viktor Wästersved Nyberg, som arbetar med förpackningsutveckling i Karlsborg.

Viktor Wästersved Nyberg studerar i vanliga fall Teknisk Design på Luleå Tekniska Universitet, men vikarierar på BillerudKorsnäs i Karlsborg och är stationerad på affärsområdet Packaging Paper, där han utvecklar nya förpackningsidéer.


Hej Viktor! Först av allt, varför sökte du sommarjobb som förpackningsutvecklare på BillerudKorsnäs?

– En klasskamrat till mig jobbade här förra sommaren i samma position som jag har nu dvs. förpackningsutvecklare och jag var så avundsjuk på henne. Jag tänkte att sakerna som hon gör ska man inte få göra som sommarjobbare, det är för lyxigt. Så jag tänkte att det där sommarjobbet skall jag ha!

Vad gör du som förpackningsutvecklare?

– Just nu håller jag på att utveckla en förpackningslösning i det material vi i folkmun kallar för ”kartong” men som egentligen heter Wellpapp, tydligen väldigt förbjudet att kalla det kartong har jag fått lära mig den hårda vägen.

Berätta om en dag på jobbet!

– Ofta sitter jag och funderar på smarta lösningar till förpackningen jag skall utveckla baserat på den research jag har gjort på området. Det innebär att jag sketchar, tar fram skisser, bygger prototyper och testar mina idéer samtidigt som jag håller tummarna och ber att det ska fungera som jag har tänkt mig.

Vad gör du när du inte sommarjobbar hos oss?

– Är ohyggligt intresserad av MMA och kampsport rent generellt så jag kollar på så mycket matcher som går och läser på om saker som händer inom ”MMA-sfären”. Utövade MMA själv en gång i tiden men känner att jag inte hade den ”killer instinct” som behövs så jag håller mig till bänken istället. Började precis med Crossfit så hade tänkt att det skulle bli mitt nya intresse där jag inte sitter på bänken denna gång.

Om BillerudKorsnäs:

Tänk om förpackningar kan göra skillnad? Vad är egentligen en bra förpackning? Och hur kan den bidra till ett bättre samhälle? På BillerudKorsnäs inspireras vi av den här sortens frågor varje dag. Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid! Vi erbjuder förpackningsmarknaden hållbara material och  lösningar som ökar kundernas lönsamhet samtidigt som miljöpåverkan minskar.

Sommarjobb på BillerudKorsnäs:

Varje sommar behöver BillerudKorsnäs cirka 450 semesteravlösare på våra produktionsanläggningar. Det ger oss ett utmärkt tillfälle att knyta viktiga kontakter för framtiden. Sommarjobben har varierande längd på mellan 2-16 veckor under tiden maj-augusti, beroende på uppgift och produktionsanläggning. Arbetstiderna kan vara dagtid, kontinuerlig skiftgång eller tvåskift. De arbetsområden vi bland annat kan erbjuda sommarjobb inom är produktion, mekaniskt och elektriskt underhåll, inköp, administration, magasin och utlastning, logistik, IT, kvalitet och laboratoriearbete.

Ansökningsperioden är normalt sett från slutet av december till sista februari. Gör din sommarjobbs-ansökan här >>!

 

Detta är ett betalt reportage från BillerudKorsnäs