På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Digitaltryckare

Digitaltryckare

Digital tryckare är ett av yrken inom grafiskabranschen.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är digitaltryck och efterbehandling, men du kommer eventuellt även ha en hel del kundkontakter och periodvis behöva utföra allehanda uppgifter i tryckeriet (gäller i första hand små tryckerier med få anställda där alla hjälps åt med det som behöver göras och som ofta söker medarbetare som vill och kan ta ansvar för hela digitaltrycksprocessen, från inledande kontakt med kund till arbete med original, pre-press, print och efterbehandling).

För att lyckas med och trivas i yrkesrollen som digitaltryckare, behöver du vara en strukturerad person men som samtidigt har lätt att anpassa dig till snabba förändringar.

Utbildning

Tryckeriutbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Arbetsmarknad

Trender, mönster och beteenden skiftar otroligt fort på Internet; att ständigt implementera nya verklighetsanpassade digitala strategier blir därför många gånger avgörande för varumärken i deras interaktion med kunderna. Behovet av kompetent personal som skapar, förstår och analyserar digitala kampanjer och aktiviteter ökar bland företag och organisationer i så gott som inom alla branscher och kunskapsområden. Men samtidigt blir det allt fler som skaffar sig kompetens att arbeta inom det område - därför är det oerhört svårt att förutspå hur pass svårt/lätt det blir att få jobb inom det aktuella område inom de närmsta åren.

Övrigt

Yrken inom samma bransch är även: Tryckare, Bokbindare, Prepressgrafiker, Grafiker, Orginalare, 3D-printgrafiker, Flexotryckare, Offsettryckare, Förpackningsgrafiker, Storbildsproducent.

Visa mer
Visa mindre

2 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.