På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Digitaltryckare

Digitaltryckare

Digitaltryckare är ett yrke inom grafiska branschen. Som digitaltryckare har du ofta inledande kontakt med kunden och arbetar därefter med hela kedjan från original, pre-press, print till efterbehandling. Tryckproduktionerna har gått från stora upplagor till mindre serier vilket ställer krav på flexibilitet och snabb omställningsförmåga i tryckprocessen.

Moderna tryckpressar är helt datorstyrda via bildskärmar och tangenter. Under tryckningen är du som digitaltryckare ansvarig för att mäta färgerna i trycket så att slutprodukten håller hög kvalité. I arbetet ingår också att rengöra maskinerna och sköta enklare underhåll. 

Utbildning

Tryckeriutbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan. 

Som förberedande utbildning rekommenderas bl a gymnasieskolans Industritekniska programmet. Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas inom Komvux.

Framtidsutsikter

Det sker snabb utvecklingen inom den grafiska branschen med ökad automatisering och datorisering samtidigt som styrsystemen blir allt mer avancerade.

I de flesta digitala miljöer ställs oftast större krav på datakunskaper än på kunskaper om tryckprocessen. Detta betyder att du behöver ha kunskaper om tryckpressen både mekaniskt och samtidigt ha datatekniska kunskaper.

Personliga egenskaper

För att trivas i yrkesrollen som digitaltryckare behöver du vara en strukturerad person, men som samtidigt har lätt att anpassa dig till förändringar. 

Visa mer
Visa mindre

5 Lediga jobb

Kreativ Digital Marketing Coordinator inom media!

Arbetsgivare / Ort: Talent & Partner AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 augusti (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Grafisk operatör
 • digital produktion

Färdigheter
Meriterande
 • Digital grafik
 • Digital konstruktion
 • Adobe Lightroom
 • Adobe Acrobat
 • Layout-Adobe InDesign
 • Bildredigering
 • Bildbearbetning
 • Multimediaproduktion
 • Annonsproduktion
 • design
 • Annonstjänster
 • produktkunskap
 • Annonsproduktion

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Talent & Partner AB är ett rekryteringsföretag som representerar högintressanta arbetsplatser som attraherar högpresterande individer.Vi söker dig som vill inleda eller vidareutveckla din karriär med oss och våra kunder. Vi älskar vårt jobb. Vill du också göra det?


Är du savvy inom banners och på jakt efter din nästa utmaning?


Vi söker för kunds räkning en ”tech stjärna” som ser till att rätt annonser går ut vid rätt tider och ses av rätt personer.


Om företaget

Företaget som rekryterar är ett större internationellt företag, ledande på onlineannonsering och marknadsföring och med huvudkontor i Sverige. Företaget har funnits i ca 15 år och hjälper företag att få ut det mesta av sin digitala närvaro, främst genom performance kampanjer och programmatiska köp för ökad räckvidd.


Om rollen

Om du har erfarenhet av att skapa rörligt och digitalt material och gillar att jobba i en bransch som är i ständig förändring så är detta jobbet för dig! Du ska tycka att det är kul med grafisk design och har kanske en relevant utbildning eller jobbat med det tidigare.


Rollen går ut på att producera digitala annonser men även tillverka kampanjmaterial och digital kommunikation internt.

Du bör därför kunna uttrycka dig fläckfritt i tal och skrift samt gilla kommunikation och vara kreativ med det.

Till jobbet hör även att hålla deadlines och att vara ”en kameleont” då det gäller att jobba i team men även kunna jobba bra självständigt.

Tillsammans med Social media manager tar du fram och planerar engagerande material till kunderna. Du kommer även ta fram internt material inom både print och digitalt.


Din erfarenhet

Du ska kunna Adobe Creaive Suite, HTML 5 och CSS Javascript, ha jobbat i Webbpubliceringsverktyg och har antingen utbildning eller arbetslivserfarenhet av marknadsföring, gärna native sedan tidigare.

Jobbet går mycket ut på att tillsammans med ett team men även självständigt utveckla och skapa kampanjmaterial. Även film, animering för marknadsföringen samt material och nyhetsbrev för det interna ändamålet. Du får gärna ha kunskaper i SEO och SEM (Google Analytics och Adwords).


Vem är du?

Vad gäller dina personliga egenskaper får du gärna vara proaktiv och ha kreativa idéer för hur man kan utveckla företaget, vara pigg och glad och gilla marknadsföring.

Här kommer du kunna utvecklas med dina ambitioner.


Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Talent&Partner.

Du är välkommen med Din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Dina ansökningshandlingar ska innehålla CV och ett personligt brev gärna foto.

Skicka din ansökan idag via länken eller [email protected]

Talent&Partner är ett branschnischat rekryteringsbolag mot i synnerhet mediebranschen.

Se alla våra lediga roller inom medielandskapet på https://talentpartner.se/sok-jobb/

Arbetsgivare
Talent & Partner AB
Birger Jarlsgatan 8, 5tr
11434 STOCKHOLM
Hemsida: http://www.talentpartner.se
Ansökan
Ansök senast 5 augusti (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Maskinoperatör / Medarbetare

Arbetsgivare / Ort: Jet Print Storbilder AB / UDDEVALLA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 20 augusti (20 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Som maskinoperatör har du ansvaret för digiatlprintrar mellan 160 - 500 cm bredd.

I det flexibla team vi är, behöver du också vara behjälplig med godsmottagning / godsutlämning samt vara en hjälpande hand med efterbearbetning såsom tillskärning både digitalt och manuellt, öljettering, packning etc.

Vi söker dig, man eller kvinna som är flexibel, är fysiskt stark, har bra färgseende och klarar av högt arbetstempo.

Du skall vara noggrann samt ha dokumenterad datavana i grafiska program.

Tunga lyft samt truckkörning ingår i vardagen.

Körkort klass B är ett krav

6-månaders provanställning

Tillträde Augusti / September 2021

Arbetsgivare
Jet Print Storbilder AB
BJÖRBÄCKSVÄGEN 1
45155 UDDEVALLA
Hemsida: www.jetprint.se
Ansökan
Ansök senast 20 augusti (20 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Skyltmakare, tryckare.

Arbetsgivare / Ort: Mapec AB / Nordmaling
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 27 augusti (27 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Mapec AB tillverkar och säljer skyltar samt märkningar till tekniska installationer, våra kunder är elektriker och andra installatörer inom vvs, larm, kyla, data, tele med flera.

I Nordmaling är vi 6 anställda med jämn fördelning mellan könen. Vi startade 2004 och är norra sveriges största leverantör inom området märkning. Varje dag tillverkar vi skyltar i både plast och metall, i tvåfärg och fyrfärg, alltid med fokus på bästa service, snabba leveranser och hög kvalitet.

Vi söker nu dig som vill jobba med oss i tryckeriet där dina arbetsuppgifter främst kommer att vara skylttillverkning, storformatsutskrifter, papperstryck och en viss del layout. Vi sätter stort värde på din sociala kompetens då daglig kundkontakt ingår i dina arbetsuppgifter.

Vi tror att du som söker är en noggrann och flexibel lagspelare, lättlärd med hög arbetsmoral. Du har ett starkt driv samt en vilja att ständigt lära dig nya saker.

Har du utbildning i grafisk formgivning, tidigare arbetat med programvaror som Illustrator, Indesign, Photoshop och CorelDraw så kommer detta att vara meriterande.

Anställningen är tillsvidare på heltid med 6 månaders provanställning. Arbetet är förlagt på dagtid och start kan ske per omgående. Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt dock senast 31/8 Kollektivavtal finns.

Arbetsgivare
Mapec AB
Kungsvägen 92
91432 Nordmaling
Ansökan
Ansök senast 27 augusti (27 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Produktionsansvarig tryckare till Typografiska

Arbetsgivare / Ort: Tillväxt Botkyrka AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 oktober (2 månader 5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Digitaltryckare

Om jobbet
Typografiska har varit verksamt inom den grafiska branschen i över 30 år. Vår målsättning är att med personlig service kunna möta kundens behov, med högkvalitativa produkter levererade i rätt tid. Vi är ett litet familjärt bolag, där alla arbetar i tätt samarbete. Vi har design, tryck och efterbehandling ”in- house” och kan därför tillgodose våra kunders behov även vid korta ledtider. I vårt tryckeri i Tumba har vi en toppmodern och miljövänlig maskinpark där vi producerar trycksaker digitalt. Vi har stor variation och kundanpassade produkter, allt från enkla visitkort till avancerade broschyrer. Även vår storformatsavdelning är toppmodern där vi kan producera allt ifrån dekaler och affischer till roll-ups och fönsterdekor. Läs mer om oss på vår hemsida: www.typografiska.se (http://www.typografiska.se/) Som Produktionsansvarig tryckare kommer du bland annat: - Ställa in, kalibrera och anpassa tryckpressarna - Kontrollera och kvalitetssäkra trycken - Övervaka och underhålla tryckpressarna - Ställa, sköta och underhålla efterbehandlingen - bl.a skärning, falsning och bindning - Lösa eventuella problem som uppstår i produktionskedjan Personen vi söker: Du är kunnig inom tryck och har sinne för att skapa produkter av bästa kvalitet. Du har ett strukturerat arbetssätt och har förmåga att arbeta i högt tempo då vi ibland har många beställningar som ska levereras inom en viss tidsram. Du arbetar därför snabbt och effektivt utan att tappa känslan för detaljerna. Du är ansvarstagande och självgående och tar stolthet i att leverera i tid. Vi är ett litet arbetslag där det är viktigt med kommunikation för att få bra flöde i tillverkningsprocessen. Krav: - Minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet inom tryckbranschen - Flytande svenska i tal och skrift - God kunskap i engelska i tal och skrift Meriterande: - Utbildning inom tryck - God maskinvana Övrigt: Start: Omgående Arbetstider: 8 - 17 Placering: Tumba Anställningsform: Heltid tillsvidare, 6 mån provanställning Ansökan: Skicka din ansökan här! (https://jobb.tillvaxtbotkyrka.com/jobs/preview/bd52133c-0ff3-4ab5-baa5-d34cbffa38b1) Urvalet sker löpande och dina svar på ansökningsfrågorna ligger till grund för bedömning av din ansökan.
Arbetsgivare
Tillväxt Botkyrka AB
Hemsida: http://www.tillvaxtbotkyrka.se
Ansökan
Ansök senast 6 oktober (2 månader 5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Produktionsansvarig tryckare till Typografiska

Arbetsgivare / Ort: Tillväxt Botkyrka AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 oktober (2 månader 5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Digitaltryckare

Om jobbet
Typografiska har varit verksamt inom den grafiska branschen i över 30 år. Vår målsättning är att med personlig service kunna möta kundens behov, med högkvalitativa produkter levererade i rätt tid. Vi är ett litet familjärt bolag, där alla arbetar i tätt samarbete. Vi har design, tryck och efterbehandling ”in- house” och kan därför tillgodose våra kunders behov även vid korta ledtider. I vårt tryckeri i Tumba har vi en toppmodern och miljövänlig maskinpark där vi producerar trycksaker digitalt. Vi har stor variation och kundanpassade produkter, allt från enkla visitkort till avancerade broschyrer. Även vår storformatsavdelning är toppmodern där vi kan producera allt ifrån dekaler och affischer till roll-ups och fönsterdekor. Läs mer om oss på vår hemsida: www.typografiska.se (http://www.typografiska.se/) Som Produktionsansvarig tryckare kommer du bland annat: - Ställa in, kalibrera och anpassa tryckpressarna - Kontrollera och kvalitetssäkra trycken - Övervaka och underhålla tryckpressarna - Ställa, sköta och underhålla efterbehandlingen - bl.a skärning, falsning och bindning - Lösa eventuella problem som uppstår i produktionskedjan Personen vi söker: Du är kunnig inom tryck och har sinne för att skapa produkter av bästa kvalitet. Du har ett strukturerat arbetssätt och har förmåga att arbeta i högt tempo då vi ibland har många beställningar som ska levereras inom en viss tidsram. Du arbetar därför snabbt och effektivt utan att tappa känslan för detaljerna. Du är ansvarstagande och självgående och tar stolthet i att leverera i tid. Vi är ett litet arbetslag där det är viktigt med kommunikation för att få bra flöde i tillverkningsprocessen. Krav: - Minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet inom tryckbranschen - Flytande svenska i tal och skrift - God kunskap i engelska i tal och skrift Meriterande: - Utbildning inom tryck - God maskinvana Övrigt: Start: Omgående Arbetstider: 8 - 17 Placering: Tumba Anställningsform: Heltid tillsvidare, 6 mån provanställning Ansökan: Skicka din ansökan här! (https://jobb.tillvaxtbotkyrka.com/jobs/preview/bd52133c-0ff3-4ab5-baa5-d34cbffa38b1) Urvalet sker löpande och dina svar på ansökningsfrågorna ligger till grund för bedömning av din ansökan.
Arbetsgivare
Tillväxt Botkyrka AB
Hemsida: http://www.tillvaxtbotkyrka.se
Ansökan
Ansök senast 6 oktober (2 månader 5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.