På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Digitaltryckare

Digitaltryckare

Digitaltryckare är ett yrke inom grafiska branschen. Som digitaltryckare har du ofta inledande kontakt med kunden och arbetar därefter med hela kedjan från original, pre-press, print till efterbehandling. Tryckproduktionerna har gått från stora upplagor till mindre serier vilket ställer krav på flexibilitet och snabb omställningsförmåga i tryckprocessen.

Moderna tryckpressar är helt datorstyrda via bildskärmar och tangenter. Under tryckningen är du som digitaltryckare ansvarig för att mäta färgerna i trycket så att slutprodukten håller hög kvalité. I arbetet ingår också att rengöra maskinerna och sköta enklare underhåll. 

Utbildning

Tryckeriutbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan. 

Som förberedande utbildning rekommenderas bl a gymnasieskolans Industritekniska programmet. Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas inom Komvux.

Framtidsutsikter

Det sker snabb utvecklingen inom den grafiska branschen med ökad automatisering och datorisering samtidigt som styrsystemen blir allt mer avancerade.

I de flesta digitala miljöer ställs oftast större krav på datakunskaper än på kunskaper om tryckprocessen. Detta betyder att du behöver ha kunskaper om tryckpressen både mekaniskt och samtidigt ha datatekniska kunskaper.

Personliga egenskaper

För att trivas i yrkesrollen som digitaltryckare behöver du vara en strukturerad person, men som samtidigt har lätt att anpassa dig till förändringar. 

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Digitaltryckare (DTG, Eco-solvent, sublimering) med designkunskap

Arbetsgivare / Ort: Ride All Day AB / Göteborg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 25 December (22 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Digitaltryckare

Om jobbet

Vi förstärker vårt team ytterligare och söker dig som en är erfaren tryckare med designbakgrund som med meriterad erfarenhet kan sköta hela eller delar av tryckprocessen tillsammans med vårt team.


Vi söker 1-2 tjänster och hoppas på visst överseende med rubriken då det är primärt en tryckare med bakgrund av eco-solvent (primärt Epson/Onyx/Summa) men även möjlighet att komplettera vår DTG- och sublimeringsdel finns då vi är ett litet men hungrigt företag som just nu står inför en ganska kul expansiv fas.


Det är viktigt för oss att du är noggrann, självgående och gärna med designbakgrund för att underlätta originalardelen om behov och tid skulle kräva det. Vi ser gärna att du har god färgkunskap, mjukvaruvana och helt kommer från en passande maskinmiljö om möjligt.

Du har flera år i branschen och har inga problem att hålla varken en storformatsrulle eller en tajt deadline.


Kort om oss:

Vi är ett expansivt bolag som främst hanterar och jobbar med egna varumärken och e-commerce med egen produktion. Vi driver flera butiker och arbetar i ett högt tempo med fokus på dekaler, kläder och stickers och sitter i Göteborg av alla ställen.


Rollen är på deltid- och/eller heltid beroende på upplägg och tillgänglighet.

Arbetsgivare
Ride All Day AB
Östra Eriksbergsgatan 14 A-C
41763 Göteborg
Hemsida: www.rideallday.se
Ansökan
Ansök senast 25 December (22 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.