På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Offsettryckare

Offsettryckare

Offsettryckare tillhör ett av yrken inom den grafiska branschen. En offsettryckare arbetar enligt följande metod - man sätter i en metallplåt som rullas mot en gummiduk och som sedan trycks vidare mot papper.

Yrkesnamnet kommer från engelska ordet "offset" som betyder ungefär "överföring".

Offsettryckprincipen började först omkring 1905 tillämpas för litografiskt tryck. Numera utförs offsettryck mest efter rotationsprincipen i särskilda konstruerade offsetpressar. Den efter litografiska metoder framställda tryckplåten (tunn zink), som dock i motsats till andra tryckformar har bilden rättvänd, spännes över plåtcylindern, vilken pressas mot offsetcylindern, på vars gummiduk trycket överföres. På dess motsatta sida löper tryckcylindern med pappret, på vilket sålunda färgen från gummiduken avsättes.

Först genom offsettryck har rotationsprincipen med dess stora tryckhastighet vunnit tillämpning inom litografin. Genom sin stora produktionsförmåga användes offsettryck för stora upplagor, tidningsomslag, reklamblad, affischer etc.

Utbildning

Tryckeriutbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Bra grundutbildning finns på gymnasiets Estetiska programmet.

Visa mer
Visa mindre

10 Lediga jobb

Offsettryckare / Flexotryckare - Direktrekrytering till vår kund i Kumla

Arbetsgivare / Ort: Uniflex Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Flexotryckare

Om jobbet
Jobbeskrivning Vi söker dig med ett genuint intresse för tryckteknik för vår kunds räkning! Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som Offsettryckare eller flexotryckare? Då är du varmt välkommen med din ansökan till oss. Arbetsplatsen ligger i Kumla och är en heltidstjänst med omgående start. Arbetstiden är 07:00-16:00 måndag - fredag. Detta är en direktrekrytering till vår kund, för rätt person så gäller anställning direkt hos kund, omgående. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi ser fram emot din ansökan! Personliga egenskaper - Arbetsvillig - Flexibel - God samarbetsförmåga - Initiativtagande Du är en person som tycker om att jobba i ett snabbt tempo och som inte är rädd för att hugga i när det gäller. En god samarbetsförmåga och en vilja att lära är nödvändigt för att du ska lyckas i din roll. Erfarenhet är ett krav! Du skickar din ansökan via vår hemsida www.uniflex.se Se till att eventuella referenser som finns namngivna i dina ansökningshandlingar har kännedom om att de finns med där och att de eventuellt kommer att bli kontaktade vid en eventuell rekryteringsprocess. Uniflex är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering. Uniflex finns i Sverige, Norge och Finland. I Sverige är vi drygt 3 000 anställda och finns på ett 40 tal orter. Vi är medlemmar i Almega Kompetensföretagen samt Byggföretagen och har kollektivavtal med LO, Byggnads, Unionen och Akademikerförbunden. Uniflex är kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 samt ISO 45001. På Uniflex ser vi våra medarbetare som vår viktigaste tillgång och därför erbjuder vi följande: • Kollektivavtal • Tjänstepension • Friskvårdsbidrag och andra personalförmåner • Försäkringar • Marknadsmässig lön • Karriär och utveckling Vi söker ständigt efter nya kollegor som arbetar i enighet med våra värderingar affärsfokus, engagemang, glädje och ansvarstagande.
Arbetsgivare
Uniflex Sverige AB
Hemsida: http://www.uniflex.se
Ansökan
Ansök senast 7 March (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Flexotryckare/Maskinoperatör flexotryck Ljungby

Arbetsgivare / Ort: Npa Nordiskt Papper AB / Ljungby
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 10 March (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Flexotryckare

Om jobbet

Vi söker 1-2 flexotryckare/maskinoperatör flexotryck. Tjänsterna är på heltid och

placerade i Ljungby.

Krav

- Utbildad eller minst 5 års erfarenhet som operatör av flexotryckmaskin.

- Gärna med grafisk utbildning.

- Ska kunna kommunicera bra på svenska eller engelska.

Vi erbjuder provanställning och sedan tillsvidareanställning. Start är från och med

februari 2021.

Har du frågor får du gärna kontakta mig på [email protected]

Välkommen med din ansökan!

MVH/Mats

Arbetsgivare
Npa Nordiskt Papper AB
Svarvaregatan 11
34134 Ljungby
Ansökan
Ansök senast 10 March (5 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Process operatörer till Flexotryckpress

Arbetsgivare / Ort: Converflex AB / ARNÄSVALL
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 March (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Process operatörer till Converflex AB för arbete av flexotryckpress. Arbetet sker tillsammans med ordinarie operatör. Arbetet är skiftgång (3-skift, d.v.s. även natt) 5 dagar i veckan.

Gymnasieutbildning är krav samt erfarenhet av process arbete och tillhörande utrustning.

För mer information kontakta: [email protected]

Arbetsgivare
Converflex AB
TEGELBRUKSVÄGEN 15
89155 ARNÄSVALL
Hemsida: www.converflex.se
Ansökan
Ansök senast 14 March (9 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vi söker flexotryckare till Åtvidaberg

Arbetsgivare / Ort: Skill Rekrytering & Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 March (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Flexotryckare

Om jobbet
Om företaget Vi är idag den enda helhetsleverantören i Sverige som kan erbjuda både självhäftande etiketter och egenutvecklade etiketteringssystem. När du väljer en etiketteringslösning från oss kan du känna dig trygg i att du får en lösning som fungerar över tiden. Vi tillhandahåller både etiketter och etiketteringsmaskiner, därför kan vi också ta ett helhetsansvar för funktionen etikettering. Vi arbetar med allt från stora välkända varumärken till små snabbväxande entreprenörsföretag. Oavsett vem du är så är din förpackning – vår passion. Dina arbetsuppgifter Vi söker en tryckare som har bred kunskap inom tryckeribranschen och du ska helst ha arbetat med flexotryck eller offsettryck. Eftersom du kommer ha ett stort ansvar för slutprodukten, så ska du tidigare ha arbetat med färger. Du ska vara van att arbeta i affärssystem, då återrapportering sker i detta. Din profil Vi söker dig som är noggrann, ansvarstagande och har stor vilja att lära. Du är praktiskt lagd och har tidigare erfarenhet från den grafiska branschen. På företaget är trivseln en av de stora faktorerna och därför ser vi att du är en lagspelare som värnar om det positiva klimatet. Arbetet är förlagd till två-skift. Ansökningsförfarande Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tar därför gärna emot din ansökan redan idag! Tjänsten är en hyrrekrytering som inleds med konsultuppdrag hos Skill med möjlighet till fortsatt anställning hos kund. Vid frågor gällande tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Jonathan Ekstrand, [email protected]
Arbetsgivare
Skill Rekrytering & Bemanning AB
Hemsida: https://skill.se/
Ansökan
Ansök senast 14 March (9 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kunnig tryckare med känsla för detaljer

Arbetsgivare / Ort: FPP Flexibel Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 17 March (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Flexotryckare

Om jobbet
Om oss: Vi bemannar och ombesörjer personalrekryteringar åt företag i Östergötland med omnejd sedan 2007. Vi jobbar mot både tjänstemanna- och kollektivsidan. Vi är precis vad vi heter. Våra uppdragsgivare ska uppleva oss som smidiga och flexibla och det är inte någon slump, att vi än idag samarbetar med samma kunder som när vi en gång startade. Detta samtidigt som kundstocken fylls på ytterligare. Låt oss bygga vidare tillsammans.  Kundföretaget: För vår kunds räkning söker vi nu en kunnig tryckare som kommer jobba med grafisk produktion. Vår kund är en unik helhetsleverantör som producerar olika typer av etikettlösningar till en rad olika stora och välkända företag. Företaget har produktion i Åtvidaberg samt på flera andra orter i Sverige och det är nu teamet i Åtvidaberg som ska stärkas upp.   Arbetsbeskrivning: Tjänsten är på heltid i Åtvidaberg och arbetet sker i tvåskift. Arbetet går ut på att trycka kundernas etiketter och säkerställa att deras tankar och idéer speglas i trycket och produktionen.   Arbetet sker i täta arbetslag där alla är en viktig del av processen och därför kan bearbetning av kunders önskemål och idéer samt efterbehandling och uppföljning ingå i arbetet. Din profil:  För att passa för den här tjänsten så har tidigare erfarenhet inom tryck och grafisk produktion. Ett extra plus är om du har jobbat med Flexoproduktion tidigare men all kunskap och erfarenhet inom någon form av tryck samt arbete med färger är av intresse.    Det är också viktigt att du är en stark lagspelare som är van att arbeta i grupp då företaget trots sin stora storlek är ett familjärt företag där alla jobbar nära varandra i täta samarbeten. Tjänsten startar efter överenskommelse. Urval sker löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan, gör det redan idag!     Krav: - Erfarenhet inom tryck och grafisk produktion (Flexotryck, Boktryck, Offsettryck, Screentryck eller liknande.)     - Erfarenhet inom Flexoproduktion är meriterande   - Svenska språkkunskaper i tal och skrift   Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
FPP Flexibel Personalpartner AB
Hemsida: http://www.flexibelpp.com
Ansökan
Ansök senast 17 March (12 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Tryckare, flexografi, offset, rulloffset

Arbetsgivare / Ort: Swedbag AB / Jordbro
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 21 March (16 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Flexotryckare

Om jobbet

Swedbag AB är i expansiv fas och söker efter en tryckare med abition att bli huvudtryckare. Vi trycker på en UTECO 9 färgs flexotryckpress.


Du som söker har erfarenhet som tryckare endera inom flexografi men om du har erfarenhet från OFFSET så kan vi även skola om dig.


Vi förutsätter att du har tryck erfarenhet där du på ett självständigt sätt har jobbat med en tryckpress. Du kan färglära i grunden, CMYK, PMS nummer, C/U skalan, har om du har erfarenhet av INK formulation system är en merit.


Som person måste du vara drivande, kunna ta egna beslut, noggrann, och 100% färgseende, arbetet är delvis tungt så du måste vara 100% frisk.


Du måste prata och skriva svenska flytande och ha goda mattekunskaper, van att jobba med produktionssystem.


Truckkort är meriterande

Arbetsgivare
Swedbag AB
Dåntorpsvägen 17
13650 Jordbro
Hemsida: www.swedbag.se
Ansökan
Ansök senast 21 March (16 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Självgående tryckare med djup kunskap

Arbetsgivare / Ort: FPP Flexibel Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 26 March (21 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Flexotryckare

Om jobbet
Om oss: Vi bemannar och ombesörjer personalrekryteringar åt företag i Östergötland med omnejd sedan 2007. Vi jobbar mot både tjänstemanna- och kollektivsidan. Vi är precis vad vi heter. Våra uppdragsgivare ska uppleva oss som smidiga och flexibla och det är inte någon slump, att vi än idag samarbetar med samma kunder som när vi en gång startade. Detta samtidigt som kundstocken fylls på ytterligare. Låt oss bygga vidare tillsammans.  Kundföretaget: För vår kunds räkning söker vi nu en tryckare med djupgående och bred kunskap. Vår kund arbetar med flexoproduktion inom tillverkningar av olika typer av etiketter och levererar sina produkter till några av Sveriges mest kända och största företag. Företaget växer just nu kraftigt och håller på att utöka sin produktionsanläggning och behöver då även utöka personalstyrkan.     Arbetsbeskrivning: Tjänsten är på heltid och arbetet sker i tvåskift. Arbetsuppgifterna består av att planera och sköta tryckeriproduktionen och hela tiden se till att slutresultatet blir det som kunderna har beställt och efterfrågar.   Arbetet sker alltid i täta arbetslag där allas roll är lika viktig och företaget är trots sin storlek en familjär arbetsplats där alla samarbetar för att uppnå bästa resultat. Din profil:  Vi söker nu dig som har en djup och bred kunskap inom tryckeribranschen och helst så ser vi att du är kunnig inom just flexoproduktion. Att tidigare ha arbetat med färger är också ett krav. Du är självklart även en stark lagspelare som har lätt att samarbeta med andra i grupp och du är inte rädd för att rycka in och fylla upp en plats om det skulle behövas. Tjänsten startar efter överenskommelse. Urval sker löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan, gör det redan idag!     Krav: - Erfarenhet inom tryck och grafisk produktion, helst flexotryck - Svenska språkkunskaper i tal och skrift   - Ska kunna arbeta tvåskift på produktionsanläggningen i Åtvidaberg Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
FPP Flexibel Personalpartner AB
Hemsida: http://www.flexibelpp.com
Ansökan
Ansök senast 26 March (21 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Självgående tryckare med djup kunskap

Arbetsgivare / Ort: FPP Flexibel Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 March (26 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Flexotryckare

Om jobbet
Om oss: Vi bemannar och ombesörjer personalrekryteringar åt företag i Östergötland med omnejd sedan 2007. Vi jobbar mot både tjänstemanna- och kollektivsidan. Vi är precis vad vi heter. Våra uppdragsgivare ska uppleva oss som smidiga och flexibla och det är inte någon slump, att vi än idag samarbetar med samma kunder som när vi en gång startade. Detta samtidigt som kundstocken fylls på ytterligare. Låt oss bygga vidare tillsammans.  Kundföretaget: För vår kunds räkning söker vi nu en tryckare med djupgående och bred kunskap. Vår kund arbetar med flexoproduktion inom tillverkningar av olika typer av etiketter och levererar sina produkter till några av Sveriges mest kända och största företag. Företaget växer just nu kraftigt och håller på att utöka sin produktionsanläggning och behöver då även utöka personalstyrkan.     Arbetsbeskrivning: Tjänsten är på heltid och arbetet sker i tvåskift. Arbetsuppgifterna består av att planera och sköta tryckeriproduktionen och hela tiden se till att slutresultatet blir det som kunderna har beställt och efterfrågar.   Arbetet sker alltid i täta arbetslag där allas roll är lika viktig och företaget är trots sin storlek en familjär arbetsplats där alla samarbetar för att uppnå bästa resultat. Din profil:  Vi söker nu dig som har en djup och bred kunskap inom tryckeribranschen och helst så ser vi att du är kunnig inom just flexoproduktion. Att tidigare ha arbetat med färger är också ett krav. Du är självklart även en stark lagspelare som har lätt att samarbeta med andra i grupp och du är inte rädd för att rycka in och fylla upp en plats om det skulle behövas. Tjänsten startar efter överenskommelse. Urval sker löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan, gör det redan idag!     Krav: - Erfarenhet inom tryck och grafisk produktion, helst flexotryck - Svenska språkkunskaper i tal och skrift   - Ska kunna arbeta tvåskift på produktionsanläggningen i Åtvidaberg Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
FPP Flexibel Personalpartner AB
Hemsida: http://www.flexibelpp.com
Ansökan
Ansök senast 31 March (26 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Tryckare till växande tryckeri i Åtvidaberg

Arbetsgivare / Ort: FPP Flexibel Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 March (26 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Flexotryckare

Om jobbet
Om oss: Vi bemannar och ombesörjer personalrekryteringar åt företag i Östergötland med omnejd sedan 2007. Vi jobbar mot både tjänstemanna- och kollektivsidan. Vi är precis vad vi heter. Våra uppdragsgivare ska uppleva oss som smidiga och flexibla och det är inte någon slump, att vi än idag samarbetar med samma kunder som när vi en gång startade. Detta samtidigt som kundstocken fylls på ytterligare. Låt oss bygga vidare tillsammans.  Kundföretaget: För vår kunds räkning söker vi nu en tryckare med djupgående och bred kunskap. Vår kund arbetar med flexoproduktion inom tillverkningar av olika typer av etiketter och levererar sina produkter till några av Sveriges mest kända och största företag. Företaget växer just nu kraftigt och håller på att utöka sin produktionsanläggning i Åtvidaberg och behöver då även utöka personalstyrkan.     Arbetsbeskrivning: Tjänsten är på heltid och arbetet sker i tvåskift. Arbetsuppgifterna består av att planera och sköta tryckeriproduktionen och hela tiden se till att slutresultatet blir det som kunderna har beställt och efterfrågar.   Arbetet sker alltid i täta arbetslag där allas roll är lika viktig och företaget är trots sin storlek en familjär arbetsplats där alla samarbetar för att uppnå bästa resultat. Din profil:  Vi söker nu dig som har en djup och bred kunskap inom tryckeribranschen och helst så ser vi att du är kunnig inom just flexoproduktion. Att tidigare ha arbetat med färger är också ett krav. Du är självklart även en stark lagspelare som har lätt att samarbeta med andra i grupp och du är inte rädd för att rycka in och fylla upp en plats om det skulle behövas. Tjänsten startar efter överenskommelse. Urval sker löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan, gör det redan idag!     Krav: - Erfarenhet inom tryck och grafisk produktion, helst flexotryck - Svenska språkkunskaper i tal och skrift   - Ska kunna arbeta tvåskift på produktionsanläggningen i Åtvidaberg Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
FPP Flexibel Personalpartner AB
Hemsida: http://www.flexibelpp.com
Ansökan
Ansök senast 31 March (26 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Tryckare till växande tryckeri i Åtvidaberg

Arbetsgivare / Ort: FPP Flexibel Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 2 April (28 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Flexotryckare

Om jobbet
Om oss: Vi bemannar och ombesörjer personalrekryteringar åt företag i Östergötland med omnejd sedan 2007. Vi jobbar mot både tjänstemanna- och kollektivsidan. Vi är precis vad vi heter. Våra uppdragsgivare ska uppleva oss som smidiga och flexibla och det är inte någon slump, att vi än idag samarbetar med samma kunder som när vi en gång startade. Detta samtidigt som kundstocken fylls på ytterligare. Låt oss bygga vidare tillsammans.  Kundföretaget: För vår kunds räkning söker vi nu en tryckare med djupgående och bred kunskap. Vår kund arbetar med flexoproduktion inom tillverkningar av olika typer av etiketter och levererar sina produkter till några av Sveriges mest kända och största företag. Företaget växer just nu kraftigt och håller på att utöka sin produktionsanläggning i Åtvidaberg och behöver då även utöka personalstyrkan.     Arbetsbeskrivning: Tjänsten är på heltid och arbetet sker i tvåskift. Arbetsuppgifterna består av att planera och sköta tryckeriproduktionen och hela tiden se till att slutresultatet blir det som kunderna har beställt och efterfrågar.   Arbetet sker alltid i täta arbetslag där allas roll är lika viktig och företaget är trots sin storlek en familjär arbetsplats där alla samarbetar för att uppnå bästa resultat. Din profil:  Vi söker nu dig som har en djup och bred kunskap inom tryckeribranschen och helst så ser vi att du är kunnig inom just flexoproduktion. Att tidigare ha arbetat med färger är också ett krav. Du är självklart även en stark lagspelare som har lätt att samarbeta med andra i grupp och du är inte rädd för att rycka in och fylla upp en plats om det skulle behövas. Tjänsten startar efter överenskommelse. Urval sker löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan, gör det redan idag!     Krav: - Erfarenhet inom tryck och grafisk produktion, helst flexotryck - Svenska språkkunskaper i tal och skrift   - Ska kunna arbeta tvåskift på produktionsanläggningen i Åtvidaberg Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
FPP Flexibel Personalpartner AB
Hemsida: http://www.flexibelpp.com
Ansökan
Ansök senast 2 April (28 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.