På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Förlagsredaktör

Förlagsredaktör

Förlagsredaktören ansvarar för att en författares verk kommer ut på marknaden. Förlagsredaktören är med i hela processen, från manusidé tills boken finns i bokhandeln och som ljudbok. Efter det att ett manus har godkänts för utgivning är det förlagsredaktörens uppgift att gå igenom och redigera texten i nära samarbete med författaren. Förlagsredaktören kontrollerar även att fakta stämmer och ser över det rent språkliga så att texten blir korrekt.

Till arbetet hör också att ha kontakt med ljudboksproducenter, beställa omslag av en grafisk formgivare och köpa in material från fotografer eller tecknare om boken ska illustreras. På bokförlag som ger ut facklitteratur har förlagsredaktören ofta specialkunskaper inom ett eller flera ämnesområden. Det kan vara ekonomi, data, historia, resor, mat, design eller något annat område.

Förlagsredaktören arbetar ofta ensam men har samtidigt nära kontakt med författare, formgivare illustratörer och korrekturläsare. På ett smidigt sätt ska förlagsredaktören kunna hantera författarens vilja och samtidigt föreslå förändringar. För att kunna samordna de olika delarna i produktionen är ordningssinne en viktig egenskap i arbetet.

Utbildning

Förlagsredaktörer med inriktning facklitteratur bör ha specialkunskaper inom särskilda ämnesområden. Akademisk examen med litteraturvetenskap och/eller svenska som huvudämne är ofta en bra grund för arbete med skönlitteratur. Påbyggnadskurser i förlagskunskap på två terminer finns vid Lunds universitet.

Övrigt

Boken "Mästaren och Margarita" av Mikhail Bulgakov, skriven mellan 1928 och 1940, anses vara världens första Fantasy-bok.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Vi söker ansvarig för vår förlagsverksamhet

Arbetsgivare / Ort: Energiföretagen Sverige - Swedenergy - AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 maj (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Förlagsredaktör

Om jobbet

Är du en driven person som brinner för att utveckla vår förlagsverksamhet. Är du intresserad av digitalisering och gillar att tänka nytt? Då kan du vara den vi söker!

Hos oss får du ett intressant jobb i en arbetsmiljö som präglas av högt förtroende för enskilda medarbetares kompetens och förmåga att driva och utveckla sina ansvarsområden i samverkan med kollegor, medlemsföretag och omvärld. Tjänsten som förlagsansvarig är placerad på enheten Kompetenscentrum, som erbjuder utbildning, förlagsprodukter och expertis för att utveckla människor och organisationer i energibranschen.

Dina arbetsuppgifter

Ditt främsta fokus kommer att ligga på vidareutveckling och digitalisering av det befintliga utbudet inom Energiföretagen Sveriges förlagsverksamhet. Du får också möjlighet att driva utvecklingen av nya produkter och tjänster, samt ansvara för försäljning och marknadsföring av förlagsprodukter.

Du ansvarar för:

  • att ha ett helhetsgrepp om den årliga planeringen av produktionen av förlagsprodukter och i tät dialog med experter säkerställa att den efterlevs.
  • budget och budgetuppföljning, samt säkerställer att förlagsverksamheten genomförs på ett ekonomiskt lönsamt sätt. Tillsammans med berörda personer driver du utvecklingen för att i större omfattning digitalisera och effektivisera såväl produktion som distribution av produkter och tjänster samt utveckla nya koncept.
  • framtagning av beslutsunderlag för det befintliga utbudet gällande vidareutveckling, avveckling, prishöjning, konkurrensbevakning, liksom för att ta fram idéer för nya produkter och tjänster (marknadspotential, intäktsströmmar).
  • att tillsammans med marknadsförare ansvara för den grafiska formgivningen och marknadsföring av kommande produkter & tjänster samt utveckling av webben och webbshop.Det ingår också att korrekturläsa nya/reviderade publikationer och ansvara för den dagliga supporten.

Din profil

Du har en relevant utbildning och minst 2 års erfarenhet av liknande arbete med eget budgetansvar. Du har mycket goda kunskaper och flera års erfarenhet inom: grafisk produktion, affärsutveckling samt relevanta lagar/regler kring upphovsrätt. För att lyckas med jobbet bör du ha kunskaper i relevanta program: Office-paketet, Adobe Creative Cloud, Epi-server (eller liknande CMS), CRM-system och ekonomisystem.

Som person är du initiativrik, självständig och drivs av att uppnå resultat och ha det affärsmässiga sinnet på näthinnan. Du är strukturerad, noggrann och analytisk i ditt arbetssätt och har förmåga att överblicka helheten och kunna prioritera med fokus på verksamheten. Vi ser också att du arbetar engagerat för våra medlemmar, har inställning att ”kunden är i fokus” och därför behöver du vara lyhörd och serviceinriktad.

Du är också prestigelös, kreativ och vill bidra till att Energiföretagen Sveriges förlagsprodukter skapar värde för våra medlemmar och branschen. Vi är ett team som samverkar och för oss är det viktigt att du är en lagspelare och gillar att samarbeta med andra.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde omgående. Du kommer att arbeta i våra trevliga lokaler mitt i centrala Stockholm, även om vi i dagsläget delvis jobbar hemifrån på grund av pandemin. Vi erbjuder bra anställningsvillkor och personalförmåner såsom träning på arbetstid och friskvårdsbidrag.

Ansökan och frågor

Din ansökan vill vi ha via e-post till [email protected] senast den 2021-05-15. Frågor om tjänsten besvaras av enhetschef Kompetenscentrum [email protected]

Fackliga företrädare är för Unionen Christer Gruber, 08 677 26 61 och för SACO Louise Marcelius, 08-677 27 06.

Energiföretagen Sverige vill utveckla ett i alla delar hållbart energisystem där vi tillsammans möter utmaningar som klimathot och urbanisering, och drar nytta av en ökad digitalisering. Vår vision är att skapa ett samhälle med hållbar energi för alla, alltid.


Arbetsgivare
Energiföretagen Sverige - Swedenergy - AB
Olof Palmes Gata 31
10153 Stockholm
Ansökan
Ansök senast 15 maj (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.