På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Facklig förtroendeman

Facklig förtroendeman

Facklig förtroendeman / kvinna är vanligtvis tjänstledig från sitt ordinarie arbete för att arbeta med fackliga frågor på hel- eller deltid. Det finns exempel på när fackliga förtroendemän har varit tjänstlediga från sitt ordinarie arbete i många år för att endast arbeta med fackliga frågor och därför presenterar vi facklig förtroendeman som ett "yrke".

Det finns också många exempel när fackliga förtroendemän arbetar med fackliga frågor på deltid och samtidigt arbetar på sina ordinarie arbetsplatser på deltid.

Förutom fackligt arbete och förhandlingar med arbetsgivare, leder fackliga förtroendemän även kurser och utbildningar för fackmedlemmar, det är alltså en fördel om man även är en bra pedagog.

Utbildning

En fackliga förtroendeman väljs av fackföreningsmedlemmar för att representera deras intressen gentemot arbetsgivarna.

Det finns inga strikta krav på vilken utbildning som krävs att få bli en facklig förtroendeman i Sverige. Det är dock en stor fördel om man har juridiska kunskaper. Man kan även ha andra utbildningar som kompletteras med korta fackliga utbildningar som anordnas av fackförbundet.

Bra grundkompetens får du på flera av gymnasieskolans program.

Personliga egenskaper

Egenskaper som krävs för att lyckas i rollen som en facklig förtroendeman är att man är engagerad, kommunikativ, pedagogisk, saklig och kan ta folk på rätt sätt, uthållig och målmedveten.

Övrigt

MBL - Medbestämmandelagen - som reglerar den kollektiva arbetsrätten, vars namn syftar på lagens målsättning om att främja arbetstagarens medbestämmande över arbetsvillkor och företagsledning.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

17 Lediga jobb

Senior telefonförsäljare med vilja att påverka och utveckla.

Arbetsgivare / Ort: Hela Försäkring AB / Norrköping
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast 22 september (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Försäkringsförmedlare/Försäkringsmäklare

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Hos oss får du chansen att kombinera självständigt säljarbete med möjligheten att vara med och bidra både genom att utveckla försäljningen av vår produkt men även i skapandet av en helt ny drömarbetsplats.

Vi som arbetar här idag anser att det viktigaste för att lyckas med försäljning är en kombination av mod, hårt arbete och ett starkt fokus som syftar till att hjälpa människor tack vare vår rådgivning och produkt.

Vi söker dig som är redo att kavla upp ärmarna och ge allt ihop med oss från början.

Vi är i en uppstartsfas och har som mål att skapa Norrköpings härligaste arbetsplats.

Vi är väldigt stolta över vår produkt och hur stor skillnad den gör för våra kunder. Kvalité och seriositet är väldigt viktigt för oss, vi är stolta över vårt arbetssätt kring detta. Vår önskan är att du precis som vi vet att trovärdighet och trygghet hos kunden är något som byggs upp genom tillit. För att skapa förtroendefulla relationer med våra blivande kunder behöver du för att lyckas vara både empatisk och ärlig.

Vill du bidra med din kunskap och utveckla din tidigare erfarenhet för att tillsammans med oss på bästa tänkbara sätt förmedla vår försäkring? Då har du möjligheten nu. Vi arbetar dagligen med att på bästa sätt öka både försäljningsvolym och beläggning. Vi strävar efter att inom kort vara det självklara valet för arbete inom försäljning i Norrköping. Kombinationen av att ha ett lönesystem utan övre tak, samt ett ledarskap som syftar till att utveckla genom att bry sig om, är två viktiga faktorer för att bibehålla både yttre och inre motivation.

Vi säljer en unik försäkringslösning över telefon till privata kunder i Sverige. Ditt arbete går ut på efter en noggrann behovsanalys rekommendera en för kunden lämplig nivå av försäkringen.

Efter en tids arbete hos oss finns möjligheten att gå vidare och utveckla försäljningen av andra produkter.

Då kontoret är under tillväxt kommer det på sikt finnas möjlighet för rätt person att utveckla sin roll mot en mer ledande befattning.

Vi arbetar vardagar mellan 08-17

Har en grundlön men även provision utan tak, vilket uppskattas av våra duktiga säljare som vill få en rättvis lön för det arbete de gör.

Vi har friskvårdsbidrag och ledare som kontinuerligt följer upp och utvecklar dig. Lärande är en livslång process som inte slutar efter avslutad utbildning utan tvärtom tar vid där du då befinner dig.

Vi uppmuntrar till mångfald och ser gärna både kvinnliga och manliga sökande till tjänsten. Vi anser även att vi får en mer dynamisk grupp om det finns olika åldrar och kulturella bakgrunder representerade.

Vi har en handikappanpassad lokal som även lämpar sig för rullstolsburna.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Hela Försäkring AB
Lindövägen 17, 4 trappor
60228 Norrköping
Ansökan
Ansök senast 22 september (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Länsombudsman

Arbetsgivare / Ort: Liberalerna Jönköpings län / Jönköping
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 25 september (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Ombudsman

Om jobbet

Vi i Liberalernas förbund i Jönköpings län söker just nu en länsombudsman till vår länsexpedition. Har du erfarenhet av administration, marknadskoordinering och kanske även politiskt arbete? Vill du vara med och fördjupa vår politik är du den vi söker.

Tjänsten omfattar de traditionella områden som en länsombudsman jobbar med som konferens/utbildningsplanering, länets kansliarbete, medlemsservice, marknadsföring och nätverkande, men kan också beröra press- och kommunikation samt omvärldsbevakning. Tjänsten är tänkt som heltid och sträcker sig i första hand fram till efter valet 2022 med chans till förlängning.

Du har en relevant utbildning och erfarenhet samt är väl insatt i svensk politik. Vi ser mycket gärna att du har erfarenhet av arbete i en medlemsstyrd organisation. Du är en god strateg, noggrann och har lätt för att knyta kontakter. Du är självständig och har ett gott omdöme. Du tycker om att samarbeta men även ta egna initiativ. Du är van vid att formulera dig i text. Tjänsten kommer successivt mot 2022 ha ett allt större fokus på valplanering och valrörelse

Du delar självklart Liberalernas värderingar. Länets kansliarbete sker i nära samverkan med Liberalernas riksorganisation. Tjänsten är placerad i Jönköping men resor runt i länet kommer att förekomma. Därför är körkort ett krav.

Arbetsgivare
Liberalerna Jönköpings län
Barnarpsgatan 19
55316 Jönköping
Ansökan
Ansök senast 25 september (9 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

ABF Skaraborg söker ombudsman/chef

Arbetsgivare / Ort: B & P by C AB / LIDKÖPING
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Ombudsman

Om jobbet

Arbetarnas Bildningsförbund, ABF, är Sveriges största studieförbund och erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner. Vi är partipolitiskt obundna, men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. ABF Skaraborg omfattar kommunerna Essunga, Falköping, Grästorp, Gullspång, Götene, Hjo, Karlsborg, Lidköping, Mariestad, Skara, Skövde, Tibro, Tidaholm, Töreboda och Vara. Här genomförs ca 37 000 studietimmar och närmare 2200 kulturarrangemang/år. Vi har 166 medlemsorganisationer och samverkansavtal lokalt och har därutöver samarbete med alla de ingående kommunerna. ABF Skaraborg har 11 medarbetare som arbetar på lokala kontor i våra kommuner.

Vad erbjuder vi

Vill du vara med och skapa möjligheter, utveckla människor och göra skillnad? Då är detta tjänsten för dig!

Om tjänsten

Som Ombudsman/chef har du det övergripande ansvaret för verksamheten, personal och ekonomi. Du planerar verksamhet och ekonomi gemensamt med styrelsen.

I tjänsten ingår att vara delaktig i verksamheten tillsammans med din personal för att se helheten, viktigt för att ta rätt beslut i olika frågor, planera, organisera och prioritera ditt arbete effektivt är en självklarhet liksom att hugga i där och när det behövs. Uppföljning mot budget.

Vem är du?

Vi söker dig som delar folkbildningens idéer och vill vara med och utveckla lärande/kultur för jämlikhet, hållbar utveckling, allas lika värde, levande folkrörelser samt en mer deltagande och inkluderande demokrati. Du är intresserad och har antagligen en god kunskap om arbetarrörelsens värderingar.

Arbetet sker tillsammans med styrelse, VU – verkställande utskott och representantskap.

Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från en ideell organisation. Har du arbetat som ledare är det en merit.

Det är viktigt att du har god administrativ förmåga och god kunskap i ekonomi, kan uttrycka dig väl i tal och skrift och god datavana.

Som person är du kommunikativ, ansvarsfull, social förmåga och lösningsorienterad inte konflikträdd. Du trivs med omväxlande arbetsuppgifter och med att ha många olika ”bollar i luften”. Tycker om att arbeta med människor, serviceinriktad.

För tjänsten krävs körkort och tillgång till bil. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Skaraborg.

Ansökan

Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta Yvonne Karlsson, 070-5421307.

För frågor kring kollektivavtal kontakta Handels, Sofia Larm, 010-4508232.

Vi gör löpande urval så ansök så fort som möjligt dock senast 26/9.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
B & P by C AB
Fabriksgatan 4
53130 LIDKÖPING
Hemsida: https://www.abf.se/distrikt--avdelningar/abf-vastra-gotaland/abf-skaraborg/
Ansökan
Ansök senast 26 september (10 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Rådgivare inom försäkring och placering till Affirmo i Luleå

Arbetsgivare / Ort: AB Terminalen
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 27 september (11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Försäkringsförmedlare/Försäkringsmäklare

Om jobbet
Affirmo grundades 1999 och affärsmodellen formades redan då kring begreppen förståelse, funktion och förväntan. Att förstå och skapa funktionella försäkringslösningar var drivkraften och målet för verksamheten. Vi är till 100% medarbetarägt och långsiktiga kundrelationer är basen för vår framgång. Under årens lopp har vi genom förtroende från våra uppdragsgivare vuxit och knutit till oss erfarna och kunniga medarbetare och vi är i dag nio stycken medarbetare som sitter samlade i ett modernt kontor mitt i centrala Luleå. Vår uppgift är att hitta de bästa och mest funktionella lösningarna för varje enskild uppdragsgivare. Detta gör vi genom en genomtänkt behovsanalys som vi använder som underlag i den upphandling vi gör gentemot de försäkringsbolag som verkar på svensk marknad. Vi är medlemmar i samarbetsorganisationen Tydliga och är registrerade hos Finansinspektionen som försäkringsförmedlare av liv- och skadeförsäkringar enligt lagen (1989:508) om försäkringsförmedlare. Vi har även tillstånd att förmedla värdepappersfonder enligt lagen om försäkringsförmedlare. Som en del i vår tillväxtresa vill vi utöka vårt team med en till rådgivare. Är det dig vi söker? Ditt uppdrag Hos oss kommer du få möjligheten att arbeta tillsammans med våra företagskunder och deras medarbetare genom att fungera som en rådgivare och samarbetspartner inom personförsäkrings- och placeringsområdet . Du kommer att upprätta, verkställa och vårda finansiella planer där du blir en del av ett personligt gäng där det finns en transparens både mot kunder och kollegor vilkas fokus ligger på att hjälpa till och medföra ett värde. Du kommer att stötta både befintliga och nya kunder och vi erbjuder dig även all kompetensutveckling som kan behövas för att ytterligare stärka din yrkesroll. Hos oss arbetar vi alla tillsammans och ser det som viktigt att alla medarbetare är beredda att hjälpa till där det behövs utan någon prestige inblandad. I och med detta har vi valt att inte arbeta med bonuslöner utan fasta månadslöner och i övrigt goda villkor. Vi är en platt organisation och du kommer att vara direkt underställd vd. Vem är du För att trivas i denna roll tror vi att du har ett intresse inom ekonomi och finansmarknad. Du är självgående, förtroendeingivande och har ett strukturerat arbetssätt. Du måste ha en uthållighet och kunna hantera frågor ur både helikopterperspektiv och på detaljnivå. Att ständigt vidareutbilda dig är en av dina drivkrafter då vår bransch och dess villkor ständigt förändras. Har du tidigare erfarenhet från rådgivning inom bank- eller försäkringsbranschen ser vi det som meriterande men inte ett krav. För att kunna arbeta hos oss kommer du att certifieras inom SwedSec och InsureSec vilket bland annat innebär myndighetskrav på utdrag ur belastningsregistret. Visst låter det intressant? Läs mer om oss på affirmo.se Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta: Rekryteringskonsult Peder Hansson på rekryteringsföretaget Terminalen Executive and Specialist Search. Telefonnummer 0730-26 80 30 eller via e-post [email protected] Denna tjänst är placerad på vårt kontor i centrala Luleå. Vi är i denna roll öppna för ett flexibelt arbetsliv som möjliggör vissa dagar på kontoret och vissa hemifrån om du så önskar. Om du som söker tjänsten kommer att flytta till placeringsorten kan vi vara behjälpliga med olika typer av stöd i den processen i samarbete med relocationsföretaget terminal5.nu. Välkommen med din ansökan senast 27 september 2021 till www.terminalen.nu/rekryteringar Notera att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag så vänta inte med din ansökan. Om så sker kommer annonsen att tas bort från Terminalens webbplats. Terminalen Executive and Specialist Search arbetar inte med bemanningstjänster så du blir direktanställd av vår uppdragsgivare. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post eller brev.
Arbetsgivare
AB Terminalen
Ansökan
Ansök senast 27 september (11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Försäljningsjobbet där förtroende och hjälpsamhet är framgångsfaktorn

Arbetsgivare / Ort: Hela Försäkring AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 september (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Söker du ett socialt arbete dagtid där du säljer genom att hjälpa? Lockas du av kombinationen grundlön och stegrande provision utan tak? På vårt kontor råder övertygelsen att framgångsfaktorn är att genom tillit och mod att i varje ny kontakt göra det lilla extra för att hjälpa medmänniskor till en tryggare vardag. Hos oss är det genom att vara ditt bästa jag, med alla de unika styrkor du besitter, som du genom coachning och utveckling maximerar din potential. Du kommer ha stöttning och vägledning av ledare med mångårig erfarenhet av försäljningsarbete, ledarskap och coachning. Med hjälp av frihet under ansvar, flexibla rasttider, möjlighet att arbeta hemifrån vid fastanställning, tydlig målsättning och uppföljning kommer du ha förutsättningar att nå dina mål. Vi kommer uppmuntra dig till att våga vara kreativ samt hjälpa dig att plocka fram din inre motivation för att du på ett hållbart och långsiktigt sätt ska lyckas nå dit du vill! Vi förmedlar försäkringar till privatpersoner via telefon där vi kontakta potentiella kunder för att erbjuda våra tjänster. Jobbet är roligt och utmanande med ett fokus på samarbete där vi som team arbetar tillsammans mot gemensamt uppsatta mål. Är du en målmedveten person som är lösningsorienterad och med glädje tar dig an nya utmaningar har vi jobbet för dig! Hos oss här på Hela har du möjligheterna att få vara med och ta din karriär till nya höjder. För dig som gillar att ta för dig och visa framfötterna finns goda möjligheter till att utveckla din karriär inom företaget. Vi har flera exempel på personer som gått från säljare till utbildningsansvarig, gruppchef och platschef. Vi erbjuder: - Betald utbildning till certifierad försäkringsförmedlare och betald sälj- och produktutbildning - Fantastiska kollegor - Personlig coachning - Tjänstepension - Grundlön och stegrande provision utan tak - En arbetsplats där du kan göra karriär - En framtid hos oss, där du kan utvecklas i rollen som försäkringsförmedlare - Friskvårdsbidrag - Heltid, dagtid 08:00-17:00 Kvalifikationer: - Du måste vara över 18 - Meriterande om du arbetat med sälj tidigare - Kunna prata, läsa och skriva svenska obehindrat - Utdrag ur belastningsregister (för försäkringsförmedling) samt kreditupplysning kommer att göras vid eventuell anställning
Arbetsgivare
Hela Försäkring AB
Hemsida: https://helaforsakring.se/
Ansökan
Ansök senast 29 september (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.