På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Ombudsman

Ombudsman

Som ombudsman representerar du din organisation och dess medlemmar och ska företräda deras intressen.

En ombudsmans arbete kan vara inriktat på olika områden. En vanlig uppdelning är förhandlingsarbete, utredningsarbete, information och utbildning. Uppdelningen beror oftast på att det krävs olika kunskaper och erfarenheter för de olika arbetsområdena.

Det finns många olika ombudsmän / kvinnor:
Ombudsman inom en fackförening
Pressombudsman
Diskrimineringsombudsman
Personligt ombud
Justitieombudsman
Jämställdhetsombudsman
Konsumentombudsman
Handikappsombudsman
Barnombudsman
Barn- och elevombudet

Utbildning

För att få jobb som Ombudsman i Sverige måste man oftast vara jurist i grunden.

Juristprogrammet på högskolor/universitet motsvarar 4,5 års studier på heltid. Juristprogrammen som ges på de olika lärosätena leder till en juristexamen som är en yrkesexamen och utbildningar på juristprogrammet på olika lärosäten ska betraktas som likvärdiga. Juristutbildningens upplägg kan dock skilja sig mellan de olika universitet.

En bra grundutbildning får du på gymnasiets Ekonomiprogrammet, inriktning Juridik, Samhällsvetenskapsprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet, inriktning Naturvetenskap och Samhälle.

Visa mer
Visa mindre

4 Lediga jobb

Vikarierande jurist/ombudsman

Arbetsgivare / Ort: Incluso AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ombudsman

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Vi söker en vikarierande jurist/ombudsman till Scen & Film


Om Scen & Film

Scen & Film är ett fackförbund och en yrkesorganisation för professionellt yrkesverksamma inom scen-, film- och tv-branschen. Förbundet är en ideell och partipolitiskt obunden organisation med ca 8 700 medlemmar som är yrkesverksamma upphovsmän, artister, teknisk och administrativ personal inom scenkonst, film, radio, TV och bio.

Läs mer på www.scenochfilm.se


Om tjänsten

Vi söker en jurist/ombudsman till vår medlemsrådgivning. Tillsammans med kollegorna på förhandlingsavdelningen arbetar du med att ge stöd och råd åt medlemmarna i vår rådgivning som är öppen dagligen. Vi befinner oss i en utvecklingsfas där vi moderniserar och effektiviserar arbetet så du kommer in i ett aktivt förändringsarbete. Tjänsten innehåller en variation av arbetsuppgifter men du kommer huvudsakligen ha kontakt med medlemmar och förtroendevalda genom rådgivning och stöd i olika frågor samt förhandlingar.

I dina arbetsuppgifter ingår:

 • Rådgivning och stöd till medlemmar och förtroendevalda
 • Bistå i arbetsrättsliga förhandlingar


Om dig

Vi söker dig som har kunskap i eller erfarenhet av arbetsrätt. Arbetslivserfarenhet från arbetstagar- eller arbetsgivarorganisation eller rådgivning till enskilda personer i rättsliga frågor är meriterande. Vidare är du en ansvarstagande person som är van att arbeta självständigt. Du är positiv och prestigelös, har lätt att kommunicera samt värdesätter samarbete. I denna roll krävs mycket goda kunskaper i svenska.

Du möter en engagerad organisation, där vi hjälps åt över kompetensgränserna. Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.


Tjänsten är ett åtta månaders vikariat med möjlighet till förlängning. Du ansöker via länken nedan med ditt CV samt ett personligt brev snarast möjligt då urvalsarbetet sker löpande. Tjänsten tillträdes efter överenskommelse.


I denna rekrytering samarbetar vi med Incluso. Har du frågor angående rollen och rekryteringsprocessen, var god kontakta ansvarig rekryterare på Incluso, Marianne Nilsson, [email protected], 0704-174419.

Fackliga företrädare för Unionen-klubben är Elenor Fahlén och för SACO-klubben Åse Axberg. Båda kan nås på telefon 08-441 13 00.

Arbetsgivare
Incluso AB
Kaplansbacken 2A
11294 STOCKHOLM
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Politisk sekreterare/ ombudsman/ valorganisatör

Arbetsgivare / Ort: Vänsterpartiet i Västmanland / VÄSTERÅS
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 november (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-10-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Politisk sekreterare/ ombudsman

VÄNSTERPARTIET I VÄSTMANLAND

Vänsterpartiet Västmanland arbetar för en jämlik och hållbar utveckling i regionen med minskade klassklyftor, minskad miljöpåverkan, och ökad jämställdhet.

Nu utlyser vi tre olika tjänster som kan kombineras då alla tre uppdragsgivare har sin bas i Västerås. Ange i din ansökan vilka tjänster du är intresserad av. Vi vill att du delar Vänsterpartiets värderingar och ser gärna att du har erfarenhet av politiskt arbete. Skicka in din ansökan till [email protected] oavsett vilken kombination av tjänster du söker.

Sista ansökningsdag 20 november.

Politisk sekreterare Region Västmanland 50%

Som politisk sekreterare arbetar du med politik, organisation och kommunikation. På regionen arbetar du nära regionråd och gruppledare. Du har ett särskilt ansvar för att kommunicera ut och synliggöra den politik som förs av Vänsterpartiet i regionen och vi ser gärna att du har ett intresse för regionfrågor. I tjänsten ingår att ta fram underlag till politiska ställningstaganden, mediekontakter och omvärldsbevakning.

Särskilt fokus kommer ligga på att förbereda valplattform och att inför och under valet kommunicera ut vår regionpolitik till allmänheten och medlemmarna. Du ska kunna formulera dig mycket väl i tal och skrift, vara idérik och analytisk.

Tjänsten är en visstidsanställning fram till 15 okt 2022, då den löper mandatperiodsvis. Tillträde enligt överenskommelse. Upplysningar lämnas av oppositionsråd Hans Jansson (072-153 00 83) och gruppledare Johanna Ritvadotter (076-496 90 23).

Ombudsman Vänsterpartiet Västmanland 50%

I partidistriktet är du en resurs för länets tio partiföreningar och för distriktsstyrelsen. Du fungerar som en länk mellan partiet centralt och partiföreningarna. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och kräver att du klarar av att arbeta självständigt, är initiativrik och strukturerad. I arbetet ingår bland annat mötesadministration, att driva kampanjer och att arrangera öppna möten och konferenser. Fokus den närmaste tiden kommer att vara planering och genomförandet av valrörelsen.

Som ombudsman är du ansvarig för Vänsterpartiet Västmanlands hemsida, sociala medier och digitala plattformar. Arbete på kvällar och helger förekommer.

Då tjänsten kräver resor i hela länet behöver du ha körkort. Tillgång till egen bil är en fördel men inget krav.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar lämnas av distriktsordförande Vasiliki Tsouplaki, 072-450 7446

Valorganisatör Vänsterpartiet Västerås 50 %

Nu förstärker vi vårt team i Västerås stadshus inför valet. Som valorganisatör jobbar du nära gruppledare och de förtroendevalda. Syftet med din anställning är att nå ut med vår politik och att stötta valarbetet. Särskilt fokus kommer att ligga på kommunikation och materialproduktion, så vi söker dig som är duktig på att producera digitalt material. Du kommer också arbeta tillsammans med partiföreningens styrelse i olika delar av valrörelsen. Arbetet är varierande och kan innefatta allt från att bära grejer till valstugan, administrativa sysslor och att möta väljare. Arbetstiden kan vara förlagd till både kvällar och helger.

Tjänsten är en visstidsanställning till den 15 oktober 2022. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar lämnas av gruppledare Anna Maria Romlid 076-5694887 och ordförande Linn Wegemo 070- 5793281.

Arbetsgivare
Vänsterpartiet i Västmanland
Slottsgatan 6
72211 VÄSTERÅS
Ansökan
Ansök senast 28 november (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Föreningskonsulent / Ungdomskonsulent

Arbetsgivare / Ort: Dövas Förening i Örebro län / ÖREBRO
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 3 december (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
 • Teckenspråk

Om jobbet
Dövas Förening i Örebro och Örebro Dövas Ungdomsklubb söker dels en föreningskonsulent och dels en ungdomskonsulent. Vill du jobba som föreningskonsulent hos Dövas förening i Örebro och/eller ungdomskonsulent hos Örebro dövas ungdomsklubb samt brinner för föreningslivet? Då är denna tjänst rätt för dig! Dövas Förening i Örebro är en ideell förening vars vision är att arbeta för en hållbar framtid för våra medlemmar och ett samhälle där rätten till språk, kommunikation, utveckling och delaktighet säkerställs. Genom ett gemensamt och socialt ansvarstagande kan vi tillsammans skapa ett samhälle där svenskt teckenspråk är en självklar rättighet. Örebro Dövas Ungdomsklubb är en ideell förening som anordnar aktiviteter som barn- och ungdomsläger, studieresor, kurser, möten med mera. Vi arbetar med olika intressepolitiska frågor som rör våra ungdomar. Ungdomsklubben samarbetar med Dövas Förening i Örebro, Fritidsgård för Teckenspråkiga i Örebro (FRITTE) och olika dövorganisationer samt andra organisationer som är av betydelse för ungdomsklubben, för att få bättre tillgång till kulturell stimulans och för att utbyta erfarenheter samt sprida information om döva. Arbetsuppgifter Föreningskonsulent hos Dövas Förening i Örebro Som föreningskonsulent arbetar du med att hålla kontakten med våra medlemmar, myndigheter, massmedia och med andra föreningar. Du bör ha god vana att förmedla information och nyhetsbrev via sociala medier och e-post. Du arbetar också med att sköta om föreningens ekonomi, planerar möten, ordnar utbildningar och läger, söker ekonomiska medel. Du ska arbeta med intressepolitiska frågor genom att delta på möten i Örebro kommun, Region Örebro län, m.m. Du har också rollen som sekreterare vid styrelsemöten, skriver projektansökan och verksamhetsberättelse m.m. Ungdomskonsulent hos Örebro Dövas Ungdomsklubb Som ungdomskonsulenten blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara verksamhetsansvarig, ekonomiansvarig samt arbeta med intressepolitiska frågor. Som verksamhetsansvarig ansvarar du bl.a. för olika arrangemang t.ex. sommarkollo till ÖDU:s medlemmar samt uppehåller samarbetet med fritidsgård för teckenspråkiga i Örebro (FRITTE). Som ekonomiansvarig gör du bl.a. projektansökningar samt ansöker om medel från olika stiftelser och fonder. Inom det intressepolitiska arbetet deltar du på olika möten med myndigheter, Örebro kommun m.m. för lyfta fram och lobba styrelsens och medlemmarnas frågor och intressen. Kvalifikationer Egenskaper vi söker hos den sökande är god förmåga att kommunicera och lyssna, vara strukturerad och ha god framförhållning och se till att arbetet slutförs i tid. Du ska visa respekt och hänsyn för andra samt alltid utgå från allas lika värde och bidra med en god atmosfär över lag. Du ska ha goda kunskaper i svenskt teckenspråk samt skriven svenska. Du ska goda kunskaper inom dövrörelsen. Liknande arbetsuppgifter tidigare är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Arbetsgivare
Dövas Förening i Örebro län
Mellringevägen 120 B
70353 ÖREBRO
Tel: 019324240
Ansökan
Ansök senast 3 december (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Valombudsman sökes -Socialdemokraterna i Örnsköldsvik

Arbetsgivare / Ort: Örnsköldsviks Soc Demokratiska Arbetarkommun / ÖRNSKÖLDSVIK
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 20 december (23 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vill du vara med och vinna valet tillsammans med oss!

Socialdemokraterna i Örnsköldsvik söker nu en valombudsman som vill bidra till en valseger i valet 2022!

Vi söker dig som är utåtriktad, kommunikativ och har bra organisationsförmåga. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Den vi söker bör också ha god kunskap om partiets politik, organisation och interna arbete. Du ska ha förmåga att samarbeta med och entusiasmera andra. Du delar givetvis Socialdemokraternas idéer och värderingar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att organisera och genomföra kampanjer för partiet tillsammans med våra kandidater, övriga medarbetare och Arbetarekommunens valledning. Det innebär både fysiska kampanjmöten, digitala event och aktiviteter i sociala medier.

Därför är det önskvärt att du enkelt hanterar sociala medier och kan bygga upp kampanjer. Du behöver känna dig bekväm med att kunna arbeta självständigt med foto, budskap och layout. Ditt jobb kommer i mycket att bestå i att via Arbetarekommunen stötta våra s-organisationers utåtriktade valarbete.

Du kommer även att spela en viktig roll i vår samtalskampanj och vårt utåtriktade arbete i form av dörrknackning, ringkampanjer och liknande aktiviteter. Under valrörelsen räknar vi med flera större aktiviteter såsom besök av partiföreträdare, statsråd m.m. där du förväntas delta. Du förväntas även ringa och rekrytera medlemmar att delta i aktiviteter.

I en valrörelse pågår många aktiviteter samtidigt och därför är det viktigt att du är flexibel och är beredd på att arbetsuppgifterna från en dag till en annan kan förändas snabbt.

Tjänsten är en visstidsanställning med start 1 mars 2022 eller enligt överenskommelse och till och med den 30 september 2022 med placering på Socialdemokraternas expedition i Örnsköldsvik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Tillsammans med valledningen ansvara för det lokala valarbetet 2022
 • Medverka i planeringen av valrörelsen 2022
 • Organisera och driva utåtriktade kampanjer och valarbete såväl digitalt som fysiskt
 • Peppa, stötta och motivera alla våra förtroendevalda att ”ge järnet” i valarbetet
 • Kontinuerligt samarbete kring valaktiviteter med Arbetarekommunens och Partidistriktet övriga medarbetare.
 • Kontinuerligt samverka och stötta våra lokalföreningars valarbete

Önskvärda kvalifikationer och egenskaper:

 • Erfarenhet från kampanjarbete
 • Kan arbeta självständigt och tillsammans med andra i en flexibel organisation
 • Kreativ med en förmåga till nytänkande
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift, du kan hantera de vanligaste förekommande Officeprogrammen
 • Det är meriterande om du har god vana och erfarenhet av att arbeta med sociala medier samt med bildredigering och videoproduktion
 • Du bör vara strukturerad, vara en god administratör och ha förmåga att göra uppföljningar
 • Du delar givetvis Socialdemokratins värderingar
 • B-körkort är ett krav

Övrigt om tjänsten:

Placeringsort är Örnsköldsvik

Resor i arbetet förekommer och B-körkort är därför ett krav.

Lön- och anställningsvillkor enligt kollektivavtal mellan Fremia och Handelsanställdas förbund (Folkrörelseavtalet).

Heltid, målstyrd oreglerad arbetstid.

Frågor om tjänsten besvaras av ordförande i Arbetarekommunen i Örnsköldsvik Carolina Sondell 072-211 29 85

Facklig kontaktperson: Kontakta Handels direkt : 0771–666 444

Ansökan, med personligt brev och CV, mejlas till: [email protected] Skriv gärna ”Ansökan Valombudsman Örnsköldsvik” i mejlets rubrik. Skicka gärna din ansökan omgående då vi tillämpar löpande urval, dock senast 20 DECEMBER.


Arbetsgivare
Örnsköldsviks Soc Demokratiska Arbetarkommun
Nygatan 5C
89133 ÖRNSKÖLDSVIK
Hemsida: www.oviks-ak.se
Ansökan
Ansök senast 20 december (23 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.