På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Bemötandeombudsmannen

Bemötandeombudsmannen

Bemötandeombudsmannen tar emot och utreder synpunkter eller klagomål från sökande/kunder/besökare/brukare.

Bemötandeombudsmannen arbetar också med att utbilda myndighetens/organisationens/företagets personal i bemötande frågor.

Bemötandeombudsmannen har många kontakter både inom och utanför sin arbetsplats.

Bemötandeombudsmannen brukar ha kontakter med frivilligorganisationer, offentliga ombud, gode män och andra representanter för de sökande/kunder/besökare/brukare.

Bemötandeombudsmannen besvarar inte frågor om prövning, beslut eller överklagan i enskilda ärenden. Sådana frågor besvaras av Migrationsverkets kontaktcenter.

Utbildning

Lämpliga utbildningar finns i första hand inom högskola/universitet. På gymnasiet rekommenderas det i första hand utbildning på samhällsvetenskapsprogrammet eller på humanistiska programmet. 

Arbetsplats

Bemötandeombudsmannen är anställd på Migrationsverket.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

4 Lediga jobb

ABF Skaraborg söker ombudsman/chef

Arbetsgivare / Ort: B & P by C AB / LIDKÖPING
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ombudsman

Om jobbet

Arbetarnas Bildningsförbund, ABF, är Sveriges största studieförbund och erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner. Vi är partipolitiskt obundna, men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. ABF Skaraborg omfattar kommunerna Essunga, Falköping, Grästorp, Gullspång, Götene, Hjo, Karlsborg, Lidköping, Mariestad, Skara, Skövde, Tibro, Tidaholm, Töreboda och Vara. Här genomförs ca 37 000 studietimmar och närmare 2200 kulturarrangemang/år. Vi har 166 medlemsorganisationer och samverkansavtal lokalt och har därutöver samarbete med alla de ingående kommunerna. ABF Skaraborg har 11 medarbetare som arbetar på lokala kontor i våra kommuner.

Vad erbjuder vi

Vill du vara med och skapa möjligheter, utveckla människor och göra skillnad? Då är detta tjänsten för dig!

Om tjänsten

Som Ombudsman/chef har du det övergripande ansvaret för verksamheten, personal och ekonomi. Du planerar verksamhet och ekonomi gemensamt med styrelsen.

I tjänsten ingår att vara delaktig i verksamheten tillsammans med din personal för att se helheten, viktigt för att ta rätt beslut i olika frågor, planera, organisera och prioritera ditt arbete effektivt är en självklarhet liksom att hugga i där och när det behövs. Uppföljning mot budget.

Vem är du?

Vi söker dig som delar folkbildningens idéer och vill vara med och utveckla lärande/kultur för jämlikhet, hållbar utveckling, allas lika värde, levande folkrörelser samt en mer deltagande och inkluderande demokrati. Du är intresserad och har antagligen en god kunskap om arbetarrörelsens värderingar.

Arbetet sker tillsammans med styrelse, VU – verkställande utskott och representantskap.

Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från en ideell organisation. Har du arbetat som ledare är det en merit.

Det är viktigt att du har god administrativ förmåga och god kunskap i ekonomi, kan uttrycka dig väl i tal och skrift och god datavana.

Som person är du kommunikativ, ansvarsfull, social förmåga och lösningsorienterad inte konflikträdd. Du trivs med omväxlande arbetsuppgifter och med att ha många olika ”bollar i luften”. Tycker om att arbeta med människor, serviceinriktad.

För tjänsten krävs körkort och tillgång till bil. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Skaraborg.

Ansökan

Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta Yvonne Karlsson, 070-5421307.

För frågor kring kollektivavtal kontakta Handels, Sofia Larm, 010-4508232.

Vi gör löpande urval så ansök så fort som möjligt dock senast 26/9.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
B & P by C AB
Fabriksgatan 4
53130 LIDKÖPING
Hemsida: https://www.abf.se/distrikt--avdelningar/abf-vastra-gotaland/abf-skaraborg/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Student- och doktorandombud

Arbetsgivare / Ort: LINNÉKÅREN / Kalmar
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 10 oktober (14 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Linnékåren söker ett vikarierande student- och doktorandombud under ordinarie anställds föräldraledighet.

Dina arbetsuppgifter är bland andra:

 • stöd och rådgivning till studenter i utbildningsfrågor
 • stöd och rådgivning till studentkårens förtroendevalda
 • ansvara för att samordna studentrepresentanter vid Linnéuniversitetet
 • handlägga, utreda och driva student- och doktorandärenden samt bistå vid disciplinärenden
 • aktivt delta vid arbetsmiljökommitténs arbete vid Linnéuniversitetet
 • informera och synliggöra studentombudens roll för studenter och doktorander
 • ansvara för att informera studenter om möjligheterna och fördelarna med att vara studentrepresentant
 • ansvara för Linnékårens utbildningsdag för studentrepresentanter

Linnékåren är studentkåren vid Linnéuniversitetet. Vi är en ideell organisation med verksamhet på två orter, Växjö och Kalmar. Du är placerad på Kalmarkontoret, men resor mellan orterna förekommer i arbetet. Vi är i dagsläget åtta anställda och fem heltidsarvoderade förtroendevalda.

Du samarbetar tätt med vårt student- och doktorandombud i Växjö, som har en liknande tjänst. Utöver specifika ombudsrelaterade arbetsuppgifter jobbar du tillsammans med övrig personal och förtroendevalda med övriga inom organisationen förekommande uppgifter, till exempel medlemsaktiviteter och medlemsrekrytering. Vi arbetar projektbaserat och det finns möjlighet både att komma med idéer och att vara med och genomföra dem.

Vi söker dig som har erfarenhet av högre utbildning och som vill jobba i en liten organisation med fokus på studenter. Som person är du flexibel, självgående och samarbetsinriktad. Du tycker om att möta människor och du är bekväm med att tala inför grupper och kan vid behov leda andra. Du har förmåga att läsa in dig på gällande regelverk och att förmedla vad du har läst vidare till andra.

För tjänsten krävs obehindrad muntlig och skriftlig kommunikation på svenska och engelska. Erfarenhet från student- och/eller övrigt föreningsliv är meriterande, liksom körkort för personbil.

Vi kan erbjuda ett fritt och omväxlande arbete med både administrativa och mer praktiska arbetsuppgifter. Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Tillträde 1 november.

Arbetsgivare
LINNÉKÅREN
Norra Kajplan 2
39231 Kalmar
Hemsida: www.linnek.se
Ansökan
Ansök senast 10 oktober (14 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Är du jurist, ekonom eller har examen från fastighetsföretagarprogrammet?

Arbetsgivare / Ort: Hyresgästfören
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 oktober (21 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ombudsman

Om jobbet
Vi söker två förhandlare, en tillsvidare och en vikarie, till Helsingborg kontoret Hyresgästföreningen är en medlemsorganisation som verkar för hyresgästers intressen och rättigheter. Vår övergripande verksamhetsidé är att alla har rätt till en god bostad till en rimlig kostnad. Vi är en partipolitiskt obunden och demokratiskt uppbyggd organisation med över en halv miljon medlemmar. Förhandlingsenheten i region norra Skåne, som täcker ett geografiskt område från Falkenberg ner till Eslöv, Höör och Hörby, förhandlar bland annat hyran för ca 110 000 hushåll. Här kommer du att ingå i ett sammansvetsat och positivt team bestående av 1 enhetschef, 1 gruppchef, 12 medarbetare och 2 assistenter. Du kommer att arbeta i en stark och dynamisk organisation som har en viktig funktion i det svenska samhället. Vi har vårt kontor i ljusa och trevliga lokaler på Knutpunkten i Helsingborg, i centrum av staden och i direkt anslutning till tåg- och bussförbindelser. Vi söker nu förhandlare med juridisk och/eller ekonomisk inriktning. Som förhandlare blir din främsta uppgift att förhandla hyror och andra villkor med privata och kommunala fastighetsbolag. Tjänsterna är placerade på kontoret i Helsingborg, och som förhandlare arbetar du bland annat med att: • själv eller tillsammans med kollegor förbereda, genomföra och utvärdera hyresförhandlingar • delta i ombyggnadsprocesser med hyresgäster och fastighetsbolag • omvärldsbevaka hyresrätten som boende och bostadspolitiken kring den • hålla i utbildningar för medlemmar och förtroendevalda • hantera medlemsärenden Vi erbjuder • bra arbetsredskap och väl utvecklade system att jobba med • ett glatt och sammansvetsat gäng av kollegor • ett skiftande och spännande jobb • spännande utmaningar och utvecklande möten med människor • möjligheten att själv till stor del forma ditt dagliga arbete • en arbetsplats med god arbetsmiljö där vi arbetar strukturerat och aktivt för att våra medarbetare ska ha en god arbetsmiljö och trivas Kvalifikationer: Det är viktigt att du delar Hyresgästföreningens värderingar. För att passa in i rollen som förhandlare måste du kunna ta eget ansvar, vara förtroendeingivande och nyfiken. Vi letar efter dig som har en analytisk fallenhet, ett systematiskt arbetssätt samt är lugn, trygg och kan fokusera även i pressade situationer. Du ska kunna arbeta väldigt självständigt samtidigt som du verkligen gillar att arbeta i team. Du är serviceinriktad och kommunikativ i både tal och skrift. Förhandlingsarbetet kräver en bred kompetens och därför rekryterar vi medarbetare som har olika teoretiska och praktiska kunskaper. Nu söker vi dig som har: • högskoleutbildning inom fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, byggteknik eller juridisk examen • goda kunskaper i Officepaketet, särskilt i Excel • körkort och tillgång till bil Erfarenhet av förhandlingsarbete och/eller arbete i ideella organisationer eller liknande är meriterande Vi söker en tillsvidareanställd förhandlare samt en vikarie för en anställd som ska vara föräldraledig under minst ett år. Tjänsterna är båda på heltid, visst kvällsarbete kan ingå och arbetstiden är oreglerad. Tillträdet planeras ske snarast eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning på tillsvidaretjänsten och rekryteringarna är löpande, vilket innebär att du som är intresserad ska söka direkt, dock senast den 17 oktober 2021. Sök tjänsten här: https://www.hyresgastforeningen.se/var-verksamhet/lediga-jobb/  Upplysningar om tjänsten lämnas av gruppchef Karl-Mikael Jensen 010-459 17 15, e-postadress: [email protected] Personalchef Annika Örtberg 010-459 23 66, e-postadress: [email protected] Facklig representant för SACO: Tamim Alameddine 010- 459 23 11 [email protected] , för Handels; Mats Panther 070-630 73 78 [email protected]  
Arbetsgivare
Hyresgästfören
Hemsida: www.hyresgastforeningen.se
Ansökan
Ansök senast 17 oktober (21 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Ombudsman till Sveriges Veterinärförbund

Arbetsgivare / Ort: Sveriges Veterinärförbund / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 oktober (1 månad 4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vill du känna tillfredsställelse att ditt arbete spelar roll för många av Sveriges veterinärer? Vill du med arbetsrätt som ditt verktyg företräda medlemmarnas intresse och göra skillnad i deras yrkesvardag? Då är du välkommen till Sveriges Veterinärförbund!

Sveriges Veterinärförbund är en facklig medlemsorganisation och yrkesförbund för Sveriges veterinärer med cirka 3 300 medlemmar, både anställda och företagande veterinärer - och ingår i Saco. Förbundet huvudsyfte är att brett tillvarata medlemmarnas intressen såväl arbetsrättsligt som i utveckling av yrkesutövningen. Veterinäryrket har sedan mycket länge en stark professionsprofil och alltsedan förbundet grundades 1860 har utvecklingen av yrkeskompetens och veterinärmedicinska frågor utgjort en väsentlig del av förbundets uppgifter. Nu vill vi utveckla stödet till medlemmarna i fackliga frågor.

Vill du läsa mer om Sveriges Veterinärförbund, besök vår hemsida: www.svf.se

Arbetsbeskrivning

Dina arbetsuppgifter kan bland annat innebära att:

Företräda medlemmar i förhandling med arbetsgivare och arbetsgivarorganisationer.

Öka den lokala fackliga närvaron på arbetsplatser inom förbundets organisationsområde samt utveckla de förtroendevaldas arbete.

Värva nya medlemmar.

Ge kvalificerad rådgivning och stöd till medlemmar och förtroendevalda i arbetsrättsliga frågor.

Genomföra arbetsplatsbesök t ex som regionalt arbetsmiljöombud.

Informera om och teckna kollektivavtal.

Genomföra utbildningar för förtroendevalda och medlemmar.

Medverka i förbundets olika aktiviteter

Kvalifikationer

I arbetet som ombudsman träffar du ofta människor som befinner sig i pressade situationer, därför är din sociala kompetens viktig liksom din förmåga att tillämpa ett coachande förhållningssätt.

Arbetet är omväxlande, stimulerande och ställer höga krav på självständighet, problemlösningsförmåga samt förmåga att planera, slutföra och följa upp ditt arbete. Då förbundets kansli är en liten arbetsplats kan det krävas att man även får vara behjälplig i förbundets arbete med events och opinionsbildning.

Du har lätt för att ta in omfattande teoretisk kunskap och omsätta den i praktiken. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, då du i din roll som företrädare ska kunna upprätta juridiska avtal. Som ombudsman jobbar du en del administrativt t ex i ärendehanteringssystem och Officeprogram, och du behöver därför kunna ta till dig och använda olika digitala verktyg och arbetssätt.

Du har erfarenhet av att arbeta med förhandling

Du har arbetsrättslig kunskap eller erfarenhet av fackligt arbete

Du har eftergymnasial utbildning i t ex personal- och arbetslivsfrågor, samhällskunskap, juridik eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet

Du har erfarenhet från en liknande roll i annat fackförbund eller från arbetsgivarsidan är meriterande

Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift och det är en fördel om du även känner dig trygg med engelska.

Vi förutsätter att du har ett gediget intresse för fackliga frågor och delar förbundets värderingar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av förhandlingsarbete inom statlig eller privat sektor

SVF eftersträvar mångfald och välkomnar olikheter.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Månadslön och i övrigt goda villkor enligt kollektivavtal. SVF kan tillämpa provanställning.

Ansökan

Intervjuer och urval sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan senast 30 oktober 2021. E-postadress: [email protected]

Kontakt

För frågor angående tjänsten, vänligen kontakta:

Magnus Rosenquist, förbundsdirektör 08-545 558 21

Björn Santesson, verksamhetsutvecklare 08-545 558 26

Arbetsgivare
Sveriges Veterinärförbund
KUNGSHOLMS HAMNPLAN 7
11294 STOCKHOLM
Ansökan
Ansök senast 30 oktober (1 månad 4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.