På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Markförhandlare

Markförhandlare

Markförhandlare är den som agerar som Trafikverkets representant vid förhandlingar där Trafikverket löser mark för att senare kunna genomföra olika projekt.

Markförhandlare ansvarar för markåtkomst och ersättningsfrågor när det handlar om utlösning av aktuell mark. Man arbetar också med värderings- och tillståndsfrågor samt fastighetsrättsliga frågor i Trafikverkets investeringsprojekt som rör väg och järnväg.

I rollen som markförhandlare möter man många människor i olika situationer och markförhandlare har en varierande arbetsdag, där man ena dagen kan sitta på kontor och nästa dag är ute i fastighetsägarens miljöer.

Utbildning

Rekommenderad bakgrund är Civilingenjörsutbildning 300 hp inom lantmäteri, högre utbildning inom  juridik och/eller ekonomi eller motsvarande, exempelvis kan man ha juristexamen eller vara utbildad högskoleekonom eller civilekonom.

Fördjupat erfarenhet från arbetsområdet för att klara av självständigt arbete och praktiskt tillämpning samt 3-4 års yrkeserfarenhet är meriterande.

En bra grundutbildning får du på gymnasiets Ekonomiprogrammet, inriktning Juridik, Samhällsvetenskapsprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet, inriktning Naturvetenskap och Samhälle.

Personliga egenskaper

Då man som markförhandlare är ofta är ute och träffar människor i olika situationer, därför gäller det att man har en mycket god kommunikationsförmåga och kan hantera intressekonflikter mellan olika parter samt vara empatiskt i möten med människor.

Arbetsplats

För att Trafikverkets investeringar och projekt ska kunna genomföras, behöver Trafikverket ibland tillgång till mark som är nödvändig för dem. Det är då du som markförhandlare företräder Trafikverket i bland annat uppkommande förhandlingar.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Markförhandlare Mälarbanan

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 17 August (2 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-08
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Markförhandlare

Om jobbet

Gillar du att arbeta i komplexa anläggningsprojekt? Vill du ta chansen att vara med och påverka ett av Trafikverkets största infrastrukturprojekt? Hos oss på Mälarbanan kommer du få chansen att vara med i detta! Vi söker nu en erfaren markförhandlare till kontoret i Solna Business Park. Här kommer du få möjligheten att bidra med din erfarenhet och kunskap i ett stort projekt som är inne i flera skeden samtidigt. Är du vår nya markförhandlare? Läs nedan!

Markförhandlare Mälarbanan

Arbetsuppgifter

I rollen som markförhandlare på Mälarbanan kommer du att delta i hela kedjan från planläggnings- och projekteringsarbetet och under byggskedet till överlämning av färdig anläggning. Inom ditt kompetensområde är du sakkunnig, är med och utvecklar interna arbetssätt samt bidrar till projektets riskarbete.

Arbetet innebär att både självständigt och tillsammans med kollegor delta i planläggnings- och projekteringsarbetet. Som markförhandlare ansvarar du bland annat för markåtkomstfrågor, förhandling om ersättning, fastighetsrättsliga avtal, skadereglering/tvister samt vara Trafikverkets representant i lantmäterifrågor.

Du ingår även i ett nätverk av markförhandlare inom Stora projekt, avdelning Teknik, Miljö och Fastighet. Detta ger dig stora möjligheter till samarbete med och stöd från andra med samma arbetsuppgifter samt kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte inom den egna organisationen - vilket vi ser som en stor styrka. Det finns även möjlighet att driva eller delta i vårt forsknings- och utvecklingsarbete eller i utvecklingen av vårt arbetssätt.

Övrig information

Tester kommer vara som en del i denna rekryteringsprocess.

Intervjuer är planerade att hållas den 26 augusti och 28 augusti antingen på vårt regionkontor på Solna Strandväg eller via Skype.

#malarbanan

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen som markförhandlare på Mälarbanan ska du känna dig bekväm att arbeta självständigt och känna dig trygg i din roll och i din kompetens. Du ska även ha god kommunikationsförmåga, som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Då rollen innebär många kontakter inom och utom projektet är det även viktigt att du har god samarbetsförmåga och har lätt att skapa relationer.

Vi söker dig som

  • har en högskoleexamen inom lantmäteri/samhällsbyggnad eller juristexamen med inriktning mot fastighetsrätt, alternativt annan akademisk utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av förhandling
  • har relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av att upprätta fastighetsrättsliga avtal
  • har relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av plangenomförande och genomförandefrågor
  • har god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift i det svenska språket

Det är meriterande om du

  • har relevant och aktuell kunskap av infrastruktur- och samhällsbyggnadsprocessen
  • har erfarenhet av stora infrastrukturprojekt
  • har erfarenhet att förhandla med kommuner

Läs gärna mer om program Mälarbanan – vilka utmaningar det finns och vad du kan bidra med i länken som finns nedan.

Hos oss på Trafikverket erbjuder vi dig en modern arbetsplats med många spännande utmaningar. Tillsammans med engagerade kollegor kommer du att bidra och vara till nytta för hela samhället och du är med och skapar en hållbar miljö varje dag.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

https://www.trafikverket.se/nara-dig/Stockholm/vi-bygger-och-forbattrar/Malarbanan-Tomteboda-Kallhall/

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast 17 August (2 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.