På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Markförhandlare

Markförhandlare

För att Trafikverkets investeringar och projekt ska kunna genomföras, behöver Trafikverket ibland tillgång till mark som är nödvändig för dem. Det är då du som markförhandlare företräder Trafikverket i bland annat uppkommande förhandlingar.

Hen som innehar tjänsten som markförhandlare är hen som agerar som Trafikverkets representant vid förhandlingar där Trafikverket löser mark för att senare kunna genomföra olika projekt.

Markförhandlare ansvarar för markåtkomst och ersättningsfrågor när det handlar om utlösning av aktuell mark. Hen arbetar också med värderings- och tillståndsfrågor samt fastighetsrättsliga frågor i Trafikverkets investeringsprojekt som rör väg och järnväg.

I rollen som markförhandlare möter man många människor i olika situationer och markförhandlare har en varierande arbetsdag där hen ena dagen kan sitta på kontor och nästa - är ute i fastighetsägares hemmiljöer.

Markförhandlare är ofta är ute och träffar människor i olika situationer, därför gäller det att man har en mycket god kommunikationsförmåga och kan hantera intressekonflikter mellan olika parter samt vara empatiskt i möten med människor.

Utbildning/kvalifikationer
Rekommenderad bakgrund: Civilingenjörsutbildning 300 hp (högskolepoäng) inom lantmäteri, högre utbildning inom  juridik och/eller ekonomi eller motsvarande, exempelvis kan man ha juristexamen eller vara utbildad högskoleekonom eller civilekonom.

Erfarenhet: Fördjupat erfarenhet från arbetsområdet för att klara av självständigt arbete och praktiskt tillämpning samt 3-4 års yrkeserfarenhet.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.