På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

BH-specialist

BH-specialist

BH-specialist är expert på att hitta eller tillverka BH-er,ammningsbh:ar, sportbh:ar och bikinitoppar som passar varje kvinnans bröst, som känns bra, sitter bra och gör att även övriga kläder sitter bättre och på så sätt framhäver kvinnas personlighet och gör att hon trivs med sina kläder och med sig själv.

BH-specialist kan vid behov mäta kunden, göra utprövningar och välja BH och/eller bikinitoppar som passar bland de fabrikstillverkade modeller, exempelvis bygel- eller formpressad BH; eller tillverka (alternativt beställa en specialtillverkning av) en BH speciellt för just den aktuella kundens behov. BH-specialist är också en "utbildare", som "undervisar", dvs berättar för kunder vad de bör tänka på när de väljer BH och/eller bikinitoppar.

BH-specialister verkar för varje kvinnans rätt att ha välsittande BH-er och bikinitoppar, oavsett storlek och form på hennes bröst. De behöver också ha de "tekniskt-matematiska" kunskaper om hur BH- och klädersstorlekar i olika länder förhåller sig till varandra, ex. vad "EU kupa" motsvarar "Gamla EU" och/eller "UK kupa".

BH-specialist är ett ganska "litet yrke" med få yrkesutövare. Ofta kombinerar man med andra yrken för att kunna försörja sig - ex. med yrken inom "mode och textil" som Image-konsult, Sömmerska eller Skräddare. Man kan också kombinera med andra yrken, exempelvis med yrken butikskommunikatör, butikssäljare (i första hand säljare i en klädesbutik) eller textilslöjdlärare.

Utbildning

Svenska BH-specialister är ofta självlärda. Det är svårt att hitta någon "formell utbildning" för en blivande BH-specialist. Bra förberedande grundutbildning finns på gymnasieskolans Hantverksprogrammet, inriktning Textil Design.

Visste du att...?

... i samband med Black Friday (år 2018 - den 23 november) förväntas svenskarna att handla för 6,5 miljarder kronor.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.