På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Påklädare

Påklädare

Påklädarens uppgift är att bistå skådespelare, artister eller modeller i första hand att byta kläder, men i vissa fall också sätta upp eller fixa håret, ordna med sminket, accessoarer och rekvisita mm.

Påklädare kan ofta samtidigt även arbeta som kostymör eller rekvisitör och attributör.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs, utan man kan bli upplärd direkt på arbetsplatsen av en mer erfaren kollega. Det är dock mycket fördelaktigt om man har kunskaper inom mode och smink samt har någon form av eftergymnasial utbildning.  

Bra grundläggande kunskaper får du på gymnasiets Estetiska programmet eller Hantverksprogrammet

Arbetsplats

Påklädare eller dresser arbetar på teater och/eller under konserter, modevisningar eller fotograferingar i fotoateljé.

Lilla ordboken

Green room - ett utrymme bakom scenen avsett för artister och skådespelare att befinna sig före och efter ett uppträdande. Uttrycket användes redan på 1700-talet och det finns ett flertal teorier om varifrån uttrycket kommer. En teori påstår är att rummet var målat i grönt, så att skådespelarna skulle kunna vila ögonen efter de starka och bländande scenljusen.

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Kostymtekniker

Arbetsgivare / Ort: Kulturhuset Stadsteatern AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 maj (8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Påklädare

Om jobbet
Som timanställd på kostymtekniken tillhör du kostymenheten där ca 25 personer arbetar. Kostymenheten är en del av produktionsavdelningen. Under ett år producerar vi ca 20 produktioner för Kulturhuset Stadsteaterns scener och varje vecka spelas ca 20 föreställningar med närvarande kostymtekniker. Som kostymtekniker arbetar du under kostymrepetitioner och föreställningar. Du ansvarar för kontroll och bubb av kostym inför repetitioner och föreställningar, samt assisterar skådespelarna vid byten. Vid behov ska du kunna göra enklare lagningar. Arbetstiden kommer att företrädelsevis ligga på eftermiddag/kväll och helger.  Vi söker dig som: Har erfarenhet av kostymtekniskt arbete Har grundläggande sömnadsutbildning Gillar att arbeta nära människor Har en god organisatorisk förmåga Kulturhuset Stadsteatern vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Varaktighet under säsongen 21/22, arbetstid enl överenskommelse och främst på eftermiddag/kväll samt helger. Ange i ansökan hur mycket du har möjlighet att arbeta.  Timanställning.  Information om tjänsten lämnas av Nancy Andreassen Peters, peruk-, mask- och kostymchef, [email protected]  Facklig företrädare: Urban Riismark [email protected] Facklig företrädare: Petter Zerpe [email protected] Välkommen med din ansökan senast den 23 maj 2021.
Arbetsgivare
Kulturhuset Stadsteatern AB
Ansökan
Ansök senast 23 maj (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.