Lantbruksekonom
Miljövänlig gödning av grödor.

Lantbruksekonom

Lantbruksekonom kombinerar sina intressen av lantbruk och ekonomi. 

Som lantbruksekonom arbetar du nära kunderna och sköter själv bokföring, bokslut och deklarationer samt ger företagsekonomisk rådgivning. Är du en person som gillar lantbruk och ekonomi? I så fall passar detta yrke dig som passar dig. 

En lantbruksekonom är en expert på ekonomiska frågor som är knutna till jordbruk, livsmedelsproduktion och naturresurser. Om du är lantbruksekonom med företagsekonomisk inriktning handlar ditt arbete mer om redovisning, marknadsföring och ledarskap.

Utbildning

Det finns en bra utbildning som heter Agronom-Ekonomi vid Sveriges Lantbruksuniversitet, där kan du läsa mer ingående om detta yrke och hur du går till väga för mer kompetens.

Visste du att...?

... om man blandar in en liten del av ett sjögräs, asparagopsis taxiformis, i kossornas foder, så minskar metangserna i kornas magar och kossorna fiser mindre.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  27 Lediga jobb som lantbruksekonom

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.