Bridal consultant

Bridal consultant

Att jobba inom detta yrke är mycket vanligare i vissa andra länder, t ex i England, Australien och USA, än i Sverige.

Bridal consultant hjälper bruden att hitta dennes personliga stil vad gäller kläder och accessoarer för bröllopet som brudklänning, skor, skärp, tiara och slöja, brudtärnans klänningar. Bridal consultant hjälper även till med kostym till den blivande maken, bestman samt toasmaster.

Som bridal consultant är det vanligt att arbeta helt eller delvis mot provision, vilket innebär att lönen kan helt eller delvis bero på hur många brudklänningar och accessoarer du säljer.

Utbildning

Du kan arbeta inom detta yrke med olika utbildningsbakgrunder. Det är en fördel om du har kunskaper inom mode/textiler/accessoarer och att du är bra på att ta kunden, det vill säga att du har erfarenhet inom kundpsykologi.

På gymnasiet rekommenderas det antingen utbildning från Försäljnings- och serviceprogrammet (FS) eller från Hantverksprogrammets inriktningar Textil design eller Övriga hantverk.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.