AV-Tekniker

AV-Tekniker

AV-tekniker arbetar med att planera, projektleda och genomföra olika slags event. Det finns AV-tekniker som främst arbetar med ljudteknik på konferenser, men det beror på vad kunder behöver hjälp med. AV står för Audio och Video.

AV-tekniker tar hand om den tekniska utrustningen, packar ihop, transporterar och bygger upp där det behövs. Du kan även arbeta som tekniskt support vid konferenser och mässor. 

Utbildning

För att få anställning som AV-tekniker kan erfarenhet från arbete på konferensavdelningar på hotell krävas. Om det inte ställs som ett krav, är det i alla fall en stor merit.

Grundutbildning finns på flera av gymnasieskolans program, bl a Estetiska programmet, inriktning musik eller estetik och media, där även profil ljuddesign eventuellt kan erbjudas.

Rekommenderad eftergymnasial utbildning inom eventteknik finns inom yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

Personliga egenskaper som krävs är att du är flexibel, tillmötesgående och tjänstvillig. Du behöver också vara en person som tycker att det är roligt att träffa många olika slags människor och kan snabbt anpassa dig till olika situationer.

Arbetsplats

Arbetsgivare för en AV-tekniker är ofta ett produktionsbolag som har lager av en stor mängd teknik.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  20 Lediga jobb som av-tekniker

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.