På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

AV-Tekniker

AV-Tekniker

AV tekniker arbetar med att planera, projektleda och genomföra olika slags event. Det finns AV-tekniker som främst (eller t o m nästan uteslutande) arbetar med ljudteknik på konferenser, men det beror väldigt mycket på vad kunder behöver hjälp med.

Arbetsgivare
Arbetsgivare för en AV-tekniker är ofta ett produktionsbolag som har ett huvudlager med en stor mängd teknik.

AV-teknikersom tar hand om "tekniska prylar": packar dem ihop, transporterar dem och bygger upp dem där det behövs. Sedan kan det också ingå i jobbet att sitta med på konferenser och "hoppa in" och hjälpa till med tekniskt support.

Personliga egenskaper som krävs är att man är flexibel, tillmötesgående och tjänstvillig person, som tycker att det är roligt att träffa många olika slags människor och kan snabbt anpassa sig till olika situationer.

Utbildning

Bra grundutbiIdning finns på gymnasieskolans Estetiska programmet, inriktning Musik och på inriktning Estetik och media, där även profil ljuddesign eventuellt kan erbjudas.

Rekommenderad eftergymnasial utbildning är den inom Eventteknik. Exempelvis kan man gå en yrkeshögskoleutbildning Teater-, Event & Scentekniker.

För att få anställning som AV-tekniker kan erfarenhet från arbete på konferensavdelningar på hotell krävas. Om det inte ställs som ett krav, är det i alla fall en stor merit.

Lilla ordboken
AV - (som exempelvis i yrkestiteln AV-Tekniker) kan stå för Audio & Video.

Länktips
Lediga jobb på AF´s hemsida - arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Hitta-jobb/Platsbanken

3 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.