På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

AV-Tekniker

AV-Tekniker

AV-tekniker arbetar med att planera, projektleda och genomföra olika slags event. Det finns AV-tekniker som främst arbetar med ljudteknik på konferenser, men det beror på vad kunder behöver hjälp med. AV står för Audio & Video.

AV-tekniker tar hand om den tekniska utrustningen, packar ihop, transporterar och bygger upp där det behövs. Du kan även arbeta som tekniskt support vid konferenser och mässor. 

Personliga egenskaper som krävs är att du är flexibel, tillmötesgående och tjänstvillig. Du behöver också vara en person som tycker att det är roligt att träffa många olika slags människor och kan snabbt anpassa dig till olika situationer.

För att få anställning som AV-tekniker kan erfarenhet från arbete på konferensavdelningar på hotell krävas. Om det inte ställs som ett krav, är det i alla fall en stor merit. Arbetsgivare för en AV-tekniker är ofta ett produktionsbolag som har lager av en stor mängd teknik.

Utbildning

GrundutbiIdning finns på gymnasieskolans Estetiska programmet, inriktning musik och på inriktning estetik och media, där även profil ljuddesign eventuellt kan erbjudas.

Rekommenderad eftergymnasial utbildning är den inom eventteknik. Exempelvis kan du gå en yrkeshögskoleutbildning Teater-, Event & Scentekniker.

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.