Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin har erbjudit trädgårdsutbildning på distans sedan 2003 och genom åren har vi utbildat över 3000 personer. Vår metod för distansutbildning har med tiden blivit ett begrepp.

Trädgårdsakademins kurser och utbildningar riktar sig både till dig som redan arbetar inom det gröna, till dig som vill omskola dig från en annan bransch och till dig som vill lära för eget bruk. Du väljer själv tid och rum för dina studier, liksom också vilken nivå du vill börja på. Våra utbildningar har flexibel start, fri studietakt och individuell undervisning.

Trädgårdsakademin är ett auktoriserat utbildningsföretag med utbildningar som leder till diplom, yrkesbevis och yrkeshögskoleexamen.

Trädgårdsakademin har ett kvalitetssystem som granskats och godkänts i enlighet med Almega utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation. Certifikat >>


Vill du arbeta med trädgård, blommor och design? Hos oss kan du läsa trädgårdsutbildningar på distans!
Med distansstudier väljer du själv när du har tid för dina studier, på så vis har du möjlighet att arbeta och studera samtidigt.  Hos oss får du individuell undervisning med personlig handledning, så att du lätt kan följa den kursplan vi lagt upp tillsammans med dig.


Här hittar du alla våra kurser >>
 

Under utbildningen får du användning av din kreativa förmåga, du kommer att få lösa flera olika och mångskiftande problem som kan uppstå i ditt arbete. Du kommer att märka hur roligt det är när du bygger på ditt kunnande och kan ta dig an allt knepigare uppgifter. Vi finns med dig hela vägen och hjälper dig när det behövs.

Våra lärare är alla utbildade på Sveriges lantbruksuniversitet eller motsvarande, de har olika inriktningar och specialområden och vi ser till att du får tillgång till just den lärarkompetens som är bäst för dig och ditt lärande.


Dina förkunskaper
Du behöver ha grundläggande datorkunskap, vilket innebär att du kan använda ordbehandlingsprogram som Word, Pages eller motsvarande och att du kan spara filer samt bifoga filer från din dator när du skickar inlämningar till oss. Du behöver också kunna hantera olika filtyper och att spara om filer från en filtyp till en annan.

Kontakta oss så berättar vi mer!


Våra utbildningar

Visa mer
Visa mindre

Privata utbildningar hos Trädgårdsakademin

Diplomerad trädgårdsarkitekt

I utbildningen lär du dig att planera trädgårdens grundstruktur, att välja rätt växt för rätt plats, att välja material utifrån funktion och stil, hur du kan presentera dina lösningar och idéer med idékollage, ritningar och skisser för din kund och hur du kan lägga upp ditt arbete som trädgårdsarkitekt.

Växtkännedom – yrkesbevis

Trädgårdsakademins utbildning för yrkesbevis i växtkännedom riktar sig till dig som arbetar eller vill arbeta med trädgård. Utbildningen motsvarar sex veckors heltidsstudier som du läser på distans i den egen takt.

Arbetsledare hållbar grönyteförvaltning

Som arbetsledare inom utemiljö har du ansvar för att leda personal, hitta effektiva lösningar och styra ditt arbetslag mot högt uppsatta mål. Behovet av arbetskraft som kan förvalta de gröna offentliga stadsytorna är stort. Utbildningen är på heltid och den studerande behöver vara tillgänglig under dagtid.