Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin har erbjudit trädgårdsutbildning på distans sedan 2003 och genom åren har de utbildat över 3000 personer.

Trädgårdsakademins kurser och utbildningar riktar sig till dig som är eller vill bli yrkesverksam, och till dig som vill lära mer för eget bruk. Du väljer själv tid och rum för dina studier och vilken nivå du vill börja på. Kurser och utbildningar har flexibel start, fri studietakt och individuell undervisning.

Trädgårdsakademin är ett auktoriserat utbildningsföretag med utbildningar som leder till diplom, yrkesbevis och yrkeshögskoleexamen. De har ett kvalitetssystem som granskats och godkänts i enlighet med Almega utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation, se certifikat >>


VILL DU ARBETA I TRÄDGÅRDAR, MED VÄXTLIGHET OCH DESIGN? LÄS DIN TRÄDGÅRDSUTBILDNING PÅ DISTANS!
Drömmer du om ett liv i det gröna, men är väletablerad i en annan bransch som är svår att lämna mitt i livet? Med distansstudier väljer du själv när du har tid för dina studier. På så vis har du möjlighet att arbeta och studera samtidigt och kan välja när det är dags att trappa ned det bekanta och trappa upp det nya. 

Hos oss får du individuell undervisning med personlig handledning. På så sätt kan du lätt följa den kursplan Trädgårdsakademin lägger upp tillsammans med dig.


HÄR HITTAR DU TRÄDGÅRDSAKADEMINS KURSER >>
 

Under kurserna får du användning av din kreativa förmåga när du ställs inför olika typer av utmaningar som kan uppstå i ditt arbete. Snart märker du hur roligt och givande det är när du bygger upp din kompetens och kan ta dig an allt knepigare uppgifter i trädgårdens alla rum. Trädgårdsakademin finns med dig hela vägen och stöttar dig när det behövs.

Dina lärare är alla utbildade på Sveriges lantbruksuniversitet eller motsvarande och har olika inriktningar och specialområden att bidra med till din utbildning. De ser också till att du får tillgång till just den lärarkompetens som är bäst för dig och ditt lärande.


Dina förkunskaper
Kom som du är, och kom med lite koll på det här med datorer. Du behöver ha grundläggande datorkunskap, vilket innebär att du kan använda ordbehandlingsprogram som Word, Pages eller motsvarande. Att spara, bifoga filer för inlämningar och spara ett filformat till ett annat är inga konstigheter för dig. 

Kontakta Trädgårdsakademin för mer information om kurser och utbildningar. 

Våra kurser och utbildningar kan finansieras med räntefria utbildningslån genom Human Finans.


Våra utbildningar

Visa mer
Visa mindre

Privata utbildningar hos Trädgårdsakademin

Diplomerad trädgårdsarkitekt

I utbildningen lär du dig att planera trädgårdens grundstruktur, att välja rätt växt för rätt plats, att välja material utifrån funktion och stil, hur du kan presentera dina lösningar och idéer med idékollage, ritningar och skisser för din kund och hur du kan lägga upp ditt arbete som trädgårdsarkitekt.

Växtkännedom – yrkesbevis

Trädgårdsakademins utbildning för yrkesbevis i växtkännedom riktar sig till dig som arbetar eller vill arbeta med trädgård. Utbildningen motsvarar sex veckors heltidsstudier som du läser på distans i din egen takt.

Trädgårdsdesign - Steg 1

Distanskursen Trädgårdsdesign Primo tar dig med på en resa genom de grundläggande principerna i trädgårdsdesign, ritteknik och växtkännedom. Tillsammans med din lärare och dina studiekamrater kommer du att utforska och diskutera idéer för att skapa den perfekta trädgården. För att läsa Trädgårdsdesign Primo krävs inga förkunskaper, kom som du är! Kursen kan läsas fristående eller som en inledande kurs i vår utbildning till Diplomerad trädgårdsarkitekt. Kursen är minimum 200 timmar, men du har 12 månader på dig att slutföra.
Gör intresseanmälan

Kontakta Trädgårdsakademin

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad eller har frågor till Trädgårdsakademin. Trädgårdsakademin hör av sig inom kort!