På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Låssmed
Spela filmen

Låssmed

Låssmed kan också kallas för låstekniker.

Som låssmed rycker man ut och låser upp dörrar åt personer som blivit av med sina nycklar. Men man kan göra mycket annat också. Man tillverkar låscylindrar och kopierar nycklar samt monterar dörrstängare, passagesystem, larm, kameraövervakning, kassaskåpslås med mera.

Låssmed är ett serviceyrke och det är viktigt att du kan skapa god kontakt med dina kunder. Det är också ett hantverksyrke som kräver att man är noggrann. Man arbetar med händerna men hanterar komplicerade system som ibland kräver en hel del klurande och tankearbete.

Det blir också allt vanligare att låssmeder gör även larminstallationerna och närmar sig på sätt yrket larm- och säkerhetstekniker eller larminstallatör.

Mästarbrevet är den högsta kvalitetsutmärkelsen en hantverkare kan få. I kraven för att få ett mästarbrev ingår bland annat att man har godkänd grundläggande utbildning inom sitt yrke och att man har varit verksam i minst sex år.

Utbildning

Utbildning till låssmed finns på gymnasieskolans Hantverksprogrammet, inriktning Övriga hantverk.

Som vuxen kan man utbilda sig genom att gå som vuxenlärling hos en verksam låssmed.

Utbildning till låssmed kan även anordnas av Arbetsförmedlingen som en arbetsmarknadsutbildning. Även komvux kan ibland erbjuda yrkesutbildning till låssmed.

Visa mer
Visa mindre

17 Lediga jobb

CERTEGO i Västra Frölunda söker medarbetare till butik/verkstad!

Arbetsgivare / Ort: Certego AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Låssmed/Låstekniker

Om jobbet
Är det viktigt för dig att trivas på jobbet och att ständigt få nya utmaningar, att ha bra kollegor och kunna avsluta en arbetsvecka med en positiv känsla i kroppen? Då kan CERTEGO vara rätt arbetsplats för dig! Arbetsuppgifter För oss på CERTEGO är kundbemötande A och O. Som butik/verkstads-medarbetare arbetar möter du våra kunder dagligen över disk. Kunderna kan både bestå av privatpersoner och hantverkare. Du kommer att arbeta med nyckelutlämning, cylinderläggning, tagg-programmering och service och reparation av produkter som kommer in i butiken/verkstaden.Vi ser till att du ständigt håller dig uppdaterad i den senaste tekniken på marknaden. Hos oss få du arbeta tillsammans med härliga kollegor i ett sammansvetsat gäng där alla hjälper varandra att lyckas. Du får en varierande vardag då du möter olika kunder och får avhjälpa olika typer av fel. Vem är du? För att lyckas i rollen krävs att du har ett stort intresse för mekanik och teknik. Vi vill också att du är servicemindet och lägger stor vikt vid ett gott kundbemötande. Det är meriterande om du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare men det är viktigare att du har rätt inställning med en vilja att lära. Du vågar ta egna initiativ och fokuserar på lösningar. Då dina uppdrag kan komma att bli säkerhetsklassade krävs även svenskt medborgarskap samt godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Vårt erbjudande till dig CERTEGO har som målsättning att vara branschens främsta arbetsgivare. En del i det är att vi lägger stor vikt vid din personliga utveckling och erbjuder bra anställningsvillkor. Du kan få ta del av vinstdelning, personlig servicebil där vi erbjuder miljövänliga alternativ samt friskvårdsbidrag. För oss är det viktigt att du trivs och vi arbetar för en hög teamkänsla. Kollektivavtal finns mellan SVEMEK och IF METALL. Vi vill att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vill du veta mer om hur en arbetsdag kan komma att se ut och bekanta dig med eventuella blivande kollegor? Följ oss på Facebook och LinkedIn! Där kan du också se nyheter inom CERTEGO och se våra lediga tjänster. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Varmt välkommen in med din ansökan!
Arbetsgivare
Certego AB
Hemsida: https://certego.se/
Ansökan
Ansök senast 17 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

CERTEGO Malmö söker säkerhetstekniker med inriktning mekanik

Arbetsgivare / Ort: Certego AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 18 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Låssmed/Låstekniker

Om jobbet
Är det viktigt för dig att trivas på jobbet och att ständigt få nya utmaningar, att ha bra kollegor och kunna avsluta en arbetsvecka med en positiv känsla i kroppen? Då kan CERTEGO vara rätt arbetsplats för dig! Arbetsuppgifter I rollen som säkerhetstekniker inom mekanik arbetar du med service av lås, dörrar, dörrautomatiker etc hos våra kunder. Du kommer också att arbeta i projekt med nyinstallationer. Jourtjänstgöring ingår i tjänsten. Vi ser till att du ständigt håller dig uppdaterad i den senaste tekniken på marknaden. Hos oss få du arbeta tillsammans med härliga kollegor i ett sammansvetsat gäng där alla hjälps åt att lyckas. Du får en varierande vardag då du möter olika kunder och får avhjälpa olika typer av fel.  Vem är du? För att lyckas i rollen krävs att du redan på förhand har kunskap gällande de produkter vi arbetar med. Troligen arbetar du idag som säkerhetstekniker eller elektriker där du kommer i kontakt med säkerhetsinstallationer. Du är socialt lagd och gillar att möta kunder och göra dem nöjda! Du gillar problemlösning och att tänka utanför boxen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper! Du behöver körkort för denna tjänst och då dina uppdrag kan komma att bli säkerhetsklassade krävs även svenskt medborgarskap samt godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Vårt erbjudande till dig CERTEGO har som målsättning att vara branschens främsta arbetsgivare. En del i det är att vi lägger stor vikt vid din personliga utveckling och erbjuder bra anställningsvillkor. Du kan få ta del av vinstdelning, personlig servicebil där vi erbjuder miljövänliga alternativ samt friskvårdsbidrag. För oss är det viktigt att du trivs och vi arbetar för en hög teamkänsla. Kollektivavtal finns mellan SVEMEK och IF METALL. Vi vill att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vill du veta mer om hur en arbetsdag kan komma att se ut och bekanta dig med eventuella blivande kollegor? Följ oss på Facebook och LinkedIn! Där kan du också se nyheter inom CERTEGO och se våra lediga tjänster. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Varmt välkommen in med din ansökan!
Arbetsgivare
Certego AB
Hemsida: https://certego.se/
Ansökan
Ansök senast 18 september (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Låstekniker

Arbetsgivare / Ort: Avarn Security Systems AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 september (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Låssmed/Låstekniker

Om jobbet
Avarn Security Systems (tidigare Nokas) är den avdelning som levererar skräddarsydda tekniska lösningar till våra kunder. Vi erbjuder allt inom lås, dörrautomatik, passage, larm, brandlarm och CCTV. Teknik innehar samtliga certifikat inom lås och larm vilket gör att vi kan säkerställa en mycket hög kvalité på våra tekniska säkerhetsinstallationer. Tillsammans med övriga divisioner i koncernen tillgodoser vi det kompletta behovet av säkerhet. Vi är rikstäckande och har kontor och butiker på flera orter i Sverige och är i en ständig tillväxtfas. Rollen: Som låstekniker kommer du att medverka till ett tryggt och säkert Skåne där dina främsta uppgifter är nyinstallation av lås, beslag och dörrautomatiker. Du kommer att jobba till största del mot entreprenadskunder men även med installationer till slutkund. Du kommer ha varierande arbetsuppgifter som kan innefatta montage av motorlås till driftsättning av dörrautomatiker. Du är en viktig del i relationen till våra kunder eftersom du kommer ha dagliga kundkontakter. Din bakgrund: • Vi ser att du är engagerad, noggrann och serviceinriktad. • Vi ser gärna att du har erfarenhet inom låsbranschen och är nyfiken på nya utmaningar. • Har vana att samarbeta med andra i grupp. • Har du Gesäll-, Mästarbrev och/eller är certifierad låstekniker är detta meriterande. • Har du kunskaper inom passagesystem och larminstallationer är detta också meriterande. Avarn erbjuder • På Avarn blir du del i ett härligt gäng med mycket god sammanhållning. Vi är måna om att leverera kvalitet och har ett uttalat mål om att vara en attraktiv arbetsplats som du vill vara på. • Förmånsbil enligt gällande bilpolicy. • Förmånlig portal med personalrabatter. • Friskvårdsbidrag. • Vi är på en tillväxtresa och vill att du ska utvecklas därför lägger vi stor vikt på att utbilda våra medarbetare. Övrigt: • Tjänsten innefattar arbete som kan omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap. Personliga egenskaper: • I Avarns organisation är kvalitetsmedvetenhet och högt branschkunnande utmärkande och vi ser därför att det är egenskaper som du kan identifiera dig med. Vi sätter våra värdeord Ansvar - Omtanke - Samarbetei nära relation i arbetsvardagen oavsett det gäller relation till arbetsgivare, arbetstagare, kollega eller kund. Tjänsteställe: Malmö Varaktighet:  • Heltid, tillsvidare. Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas. Tillträde: • Snarast, enligt överenskommelse. • Urval kommer ske löpande.
Arbetsgivare
Avarn Security Systems AB
Hemsida: http://www.nokas.se
Ansökan
Ansök senast 19 september (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

CERTEGO i Kristianstad söker säkerhetstekniker

Arbetsgivare / Ort: Certego AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 september (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Låssmed/Låstekniker

Om jobbet
Är det viktigt för dig att trivas på jobbet och att ständigt få nya utmaningar ha bra kollegor och kunna avsluta en arbetsvecka med en positiv känsla i kroppen? Då kan CERTEGO vara rätt arbetsplats för dig! Arbetsuppgifter Hos oss får du arbeta med service hos våra kunder av mekaniska och elektroniska produkter så som lås, dörrautomatik, larm, passersystem, kamerasystem, brandlarm etc. Du kommer också att arbeta i projekt med nyinstallationer. Vi ser till att du ständigt håller dig uppdaterad i den senaste tekniken på marknaden. Arbetsdagen är varierad och du kommer att hantera många olika typer av serviceärenden, givetvis i dialog med din arbetsledare. Vem är du? För att lyckas i rollen krävs att du redan på förhand har kunskap gällande de produkter vi arbetar med. Troligen arbetar du idag som säkerhetstekniker eller elektriker där du kommer i kontakt med säkerhetsinstallationer. Du är socialt lagd och gillar att möta kunder och göra dem nöjda! Du gillar problemlösning och att tänka utanför boxen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper! Du behöver körkort för denna tjänst och då dina uppdrag kan komma att bli säkerhetsklassade krävs även svenskt medborgarskap samt godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Vårt erbjudande till dig Vi är ett härligt sammansvetsat gäng som stöttar varandra och hjälper varandra att lyckas och utvecklas. Bli en del av vårt team! CERTEGO har som målsättning att vara branschens främsta arbetsgivare. En del i det är att vi lägger stor vikt vid din personliga utveckling och erbjuder bra anställningsvillkor. Du kan få ta del av vinstdelning, personlig servicebil där vi erbjuder miljövänliga alternativ samt friskvårdsbidrag. För oss är det viktigt att du trivs och vi arbetar för en hög teamkänsla. Kollektivavtal finns mellan SVEMEK och IF METALL. Vi vill att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Jourtjänstgöring kan bli aktuell.  Vill du veta mer om hur en arbetsdag kan komma att se ut och bekanta dig med eventuella blivande kollegor? Följ oss på Facebook och LinkedIn! Där kan du också se nyheter inom CERTEGO och se våra lediga tjänster. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Varmt välkommen in med din ansökan! CERTEGO är en ledande nordisk leverantör av kompletta säkerhetslösningar. Våra kompetenta och engagerade medarbetare skapar innovativa, trygga och behovsanpassade system. CERTEGO finns på 80 orter i Norden, har över 1200 anställda och omsätter SEK 2,2 miljarder. CERTEGO är ett leverantörsoberoende företag i ASSA ABLOY-koncernen.
Arbetsgivare
Certego AB
Hemsida: https://certego.se/
Ansökan
Ansök senast 23 september (7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Ung Medarbetare

Arbetsgivare / Ort: Österåker Lås & Larm AB / ÅKERSBERGA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Låssmed/Låstekniker

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Företaget.

Österåkers Lås & Larm AB erbjuder både professionell lås- och larmservice.

Sedan 1990 har vi på Österåkers Lås & Larm varit etablerade i Åkersberga.

Vi är ett glatt och kunnigt gäng på 10 från 20 till 60 år.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är en yngre medarbetare som är verktygs- och hantverkskunnig för uppdrag runt om i Sverige, övernattning på hotell ingår. Det främsta arbetet går ut på att resa inrikes och fräsa, montera samt installera Lås, kodläsare och programvara på hotell. Det ingår även uttryckningar i former av andra låsrelaterade uppdrag.

Vi ser potentialen hos dig som har god social förmåga som gillar att resa och att jobba med händerna.

I din tjänst som yngre medarbetare ingår bland annat dessa arbetsuppgifter:

 • Dörrfräsning samt montage & programmering av lås, kodläsare & passagesystem
 • Resa runt landet och arbeta/övernatta på hotell.
 • Övriga uttryckningsuppgifter av enklare lås/larmarbeten

Det är meriterande om du:

 • Har B-körkort (automat går bra)
 • Grundligt hantverkskunnig
 • Programmering och data-kunnig
 • Är tillgänglig för hotellövernattningar på annan ort

Vi erbjuder praktisk utbildning under arbete med förmåner såsom friskvårdsbidrag, traktamente, övertidstillägg och tillgång till bil.

Arbetsgivare
Österåker Lås & Larm AB
STATIONSV 4
18424 ÅKERSBERGA
Hemsida: http://www.osterakerslaslarm.se/
Ansökan
Ansök senast 26 september (10 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.