På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Säkerhetsskyddstekniker

Säkerhetsskyddstekniker

Säkerhetsskyddstekniker arbetar på SÄPO´s teknikenhet. Säkerhetspolisens teknikenhet ansvarar för tekniska system och kompetens för att avslöja och förhindra allvarliga brott.

Säkerhetsskyddsteknikers arbetsuppgifter innehåller främst att planera och genomföra säkerhetsskyddsundersökningar, internt, inom SÄPO /Säkerhetspolisen/ och mot externa myndigheter; stödja myndigheten i arbetet med att bedöma tekniska hot, sårbarheter och risker; i operativa ärenden delta med teknisk kompetens inom myndighetens ansvarsområden samt att utveckla ämnesområdet i metod och utrustning.
Säkerhetsskyddstekniker bidrar till att myndigheten (SÄPO) kan bibehålla och utveckla nivån på sitt arbete med säkerhetsskydd för att skapa ett säkert Sverige.

Kompetens som en säkerhetstekniker måste ha:
- fullgjort gymnasieutbildning
- arbetat som servicetekniker eller liknande teknisk befattning alternativt god kännedom om Säkerhetspolisens kärnverksamhet
- god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och i skrift
- innehar B-körkort.

Det är meriterande om man har: erfarenhet om underrättelseverksamhet, vana av att leda uppdrag alternativt vana av förtroendeuppdrag, utbildning inom polisiära teknikområden, exempelvis kriminalteknik
Personliga egenskaper som krävs: god förmåga att samarbeta i grupp och upprätthålla kontakter, mycket god förmåga att ta egna initiativ och självständigt driva frågor, att man har en god grundtrygghet och stabilitet; tar ansvar för sitt arbete och är lösningsinriktad, noggrann, uthållig och har förmåga att prioritera rätt och göra så även under hög arbetsbelastning; är flexibel och har förmåga att växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet.

Visste du att...?
År 2006 fanns det i Sverige ca 18 000 övervakningskameror (som fick tillstånd att sättas upp) och år 2017 har den siffran växt till 33 000 stycken. Det är en ökning i antal övervakningskameror på närmare 80% men ökat antal övervakningskameror har tyvärr liten effekt vad det gäller att förhindra eller minska brottslighet.

Länktips
https://globalportalen.org/amnen/katastrofer

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.