På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Dataföreningen, Digitala lyftet

Dataföreningen, Digitala lyftet

Vill du vara med och förändra världen? Det är vad utvecklare gör.

Analyser visar att det saknas över 35 000 utvecklare på arbetsmarknaden. Och situationen ser ut att bli allt värre över tid. Kompetensförsörjningen inom digitalisering har blivit en kritisk fråga för hela samhällsutvecklingen. Men problem innebär också möjligheter. Vill du ta vara på möjligheterna och förändra din arbetssituation?

Intensivutbilda dig till utvecklare online med programmet
Diploma in Full Stack Software Development.

  • Diplom validerat och poängsatt av University of the West of Scotland
  • Cirka 4-8 månader
  • Tillgång till en specialanpassad lärplattform
  • Individualiserat schema med tider för studiestöd
  • Studiestöd med mentorer, handledare, peer2peer, lärare och assistenter
  • 24-timmars Slack-kanaler


Utbildningen ges i samarbete med Code Institute, som är internationellt ledande inom digitala utvecklarutbildningar. Studietiden är cirka fyra till åtta månader, beroende på studietakt. Det är en praktisk yrkesutbildning som ger dig hands-on-kunskaper som du kan tillämpa direkt i yrkeslivet.

Code Institute är partner till University of the West of Scotland och kursen ger 30 högskolepoäng. Den är godkänd för studiestöd från CSN.

Kursinnehållet uppdateras kontinuerligt, där även aktörer på marknaden medverkar – bland andra Salesforce, PayPal, GSK och Accenture. Exempel på teknik som ingår är HTML5, CSS3, JavaScript, Django, Python, MySQL, Mongo DB, GitHub, Data Management, agila arbetssätt och ramverk.

Som student online är du inte ensam, utan har tillgång till studiestöd med individuell mentor, handledare, peer2peer, lärare och assistenter.

De enda förkunskaper du som kandidat behöver är entusiasm, ett intresse för kodning och en vilja att arbeta i måldrivna team. Du kan testa dig själv i utmaningen
5 Step Coding Challenge, som också är ett antagningstest.


Läs gärna mer om Diploma in Full Stack Software Development >>


Kontakta oss för ansökan och studiestöd


Digitala lyftet
Digitala lyftet är ett initiativ från Dataföreningen för insatser för att förstärka kompetensförsörjningen på den svenska arbetsmarknaden och höja den digitala mognaden i verksamheter. Konsekvenserna av en otillräcklig digital mognad kan vara ödesdigra. Detsamma gäller bristande resurser för att utveckla digitala värdeerbjudanden. Ökat värdeskapande uteblir när organisationer inte klarar att ta emot nya digitala lösningar. Och än mindre när du inte klarar att utveckla och underhålla digitala lösningar.

Vår utgångspunkt är att du behöver du ta reda vilken digital mognad dina medarbetare har idag, för att veta vilka insatser du behöver göra för att lyfta organisationen. Och när insatserna är genomförda behöver du kunna mäta resultatet. Då blir det enklare att göra de satsningar som ger maximal effekt. Det som mäts blir gjort.


Läs mer om Digitala lyftet >>