Programchef

Programchef

Som programchef leder och utvecklar du såväl utbudet som verksamheten och medarbetarna.

Programchefen ansvarar för att verksamheten utvecklas och drivs enligt SVT:s visioner och mål samt grundläggande värderingar kring public service. Som programchef är du ansvarig utgivare enligt SVT:s bolagsordning.

För att lyckas i yrkesrollen som programchef behöver man ha gedigna kunskaper inom kulturområdet samt mycket god ledarskapsförmåga.

Meriterande är erfarenhet av Tv-produktion, digitala medier och publicistisk verksamhet.

Utbildning

Passande utbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Grundläggande utbildning finns på gymnasiet, bl a på Ekonomiprogrammet, Estetiska programmet och Samhällsvetenskapsprogrammet.

Personliga egenskaper

Programchef behöver ha en personlig mognad och förmåga att samarbeta och kommunicera effektivt med olika sortens personer. Vidare behöver en programchef ha en ekonomisk medvetenhet, förmåga att tänka strategiskt och ha ett brett perspektiv på frågor men samtidigt vara kreativ, pedagogisk, uthållig och modig - allt detta för att bidra till att skapa arbetsglädje och delta aktivt i utvecklingsarbetet för att den avdelningen som du är chef över, med alla sina medarbetare, ska vara en framgångsrik del av företaget.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  20 Lediga jobb som programchef

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.