På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Personbilstekniker
Spela filmen

Personbilstekniker

Har du intressen för bilar och datorer, kan personbiltsekniker vara helt rätt yrkesval för dig! Personbilsteniker är en kvalificerad bilmekaniker.

En dag på jobbet som personbilstekniker / personbilsmekaniker kan innebära att du ena stunden arbetar med den senaste datatekniken och i den andra plockar isär en riktigt gammal motor.

Utbildning

Rekommenderat gymnasieprogram är Fordons- och transportprogrammet.

Passande utbildningar finns även inom yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

Ingen dag är den andra lik och det är en fördel om man är lite av en problemlösare med mycket fantasi.

Social kompetens har blivit en allt viktigare egenskap inom yrket som bilmekaniker eftersom många bilmekaniker arbetar med egna kundkontakter.

Arbetet kräver att du är noggrann, har tålamod och är serviceinriktad.

Visste du att... ?

... Midsommarhelgen är enligt många experter den "värsta trafik-helgen" på hela året. Med störst risk för långa trafikköer på vägarna och mycket förhöjd risk för trafikolyckor, detta pga många bilar kommer ut på vägarna samtidigt, för att förare har bråttom och en del förare är, tyvärr, påverkade av alkohol, läkemedel, narkotika eller helt enkelt är för trötta för att kunna köra bil på ett säkert sätt.

Visa mer
Visa mindre

1022 Lediga jobb

Fordonstekniker Söderbergs Bil AB

Arbetsgivare / Ort: Ls Jobbet AB / NORRKÖPING
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi på Söderbergs Personbilar söker nu tekniker till våra verkstäder.

Vi har moderna fordonsverkstäder, här arbetar vi med bilar med den senaste tekniken. Var med och utvecklas hos oss. Hjälp oss lösa svåra problem på nya och lite äldre bilar.

God arbetsmiljö står överst på vår prioriteringslista och vi är måna om att våra medarbetare trivs hos oss. Hos oss får du en mycket bra arbetsmiljö och arbeta med dom bästa verktygen och härliga kollegor.

Vi erbjuder även goda utvecklingsmöjligheter och bra utbildningar.

Vi söker: Tekniker med några års erfarenhet, gärna av felsökningsarbeten.

Hos oss finns ett härligt gäng som väntar på din ansökan. Sista datum att söka är den 25 september 2021. Har du frågor kring tjänsterna är du välkommen att kontakta Magnus Hjort på 011-280137 Norrköping.

Varmt välkommen med din ansökan! Har du vägarna förbi vår anläggning i Norrköping så kom gärna in och presentera dig.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jobbet.se och undanber oss telefonsamtal och erbjudanden från andra annonserings- eller rekryteringsföretag.

Krav

  • Fordonsutbildning
  • B-körkort

Meriterande

  • Branscherfarenhet


Om arbetsgivaren - Söderbergs Bil

Söderbergs Bil är ett av Östergötland/Sörmlands ledande bilhandelsföretag med stark lokal förankring med verksamhet i Norrköping och Nyköping. Vi är återförsäljare för Volkswagen, Audi, Seat, Skoda och Volkswagen Transportbilar. I företaget ingår även Europcar biluthyrning. Hos oss kan du arbeta med försäljning, ekonomi, verkstad, lackering, däck och bilvård. Vi är ca 220 medarbetare, omsätter ca 1,2 miljarder kronor och levererar en ny bil i halvtimmen. Företaget är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.


Arbetsgivare
Ls Jobbet AB
60228 NORRKÖPING
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Däckhotellspersonal till höstsäsongen

Arbetsgivare / Ort: Kransens Gummi AB / Trosa
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Om Jobbet

Kransens Gummi AB är ett familjeägt företag / Däckgrossist som tillhandahåller däck, fälg, tillbehör, maskiner, ja allt som kan tänkas behövas i en däckverkstad. Vi verkar över hela Sverige antingen med egna fordon eller med hjälp av externa fraktbolag.

Kransens Gummi bedriver även ett däckhotell där vi tvättar och förvarar hjul åt våra kunder. Kunderna i detta fall är däck- och bilverkstäder som inte har plats att förvara deras kunders hjul mellan skiftessäsongerna.

Denna verksamhet är väldigt säsongsbetonad och därför söker vi nu personal till höstens skiftessäsong.


Vi söker dig som gillar att hålla i gång och som sporras av fysiska utmaningar på jobbet.

När det blir tufft hjälps vi åt för att ändå leverera den bästa servicen till våra kunder.

Tempot går i vågor då belastningen delvis styrs av vädret, när första snön faller är det många som snabbt vill få på sina vinterhjul.

Arbetstiden kommer att gälla mellan 07.00-18.00, med 40 timmars arbetsvecka.

Arbetsuppgifterna innefattar:

- Lasta av och på diverse transportfordon

- Mata på hjultvätten och se till att hjulen som kommer ut är rena

- Ställa upp rena hjul i våra ställage för förvaring till nästa säsong

- Plocka ner de hjul som senare ska köras ut till kund

I en verksamhet som denna finns det alltid säkerhetsrisker vid olika moment och vi har därför högsta prioritet på att regler och anvisningar för dessa moment följs.


Teamet på däckhotellet kommer under hösten bestå av 3st personer som hjälps åt att se till att alla arbetsuppgifter och moment blir gjorda.

Samtidigt som det kommer vara stundtals tungt jobbar vi med högt i tak och ser till att alla har kul och trivs på arbetsplatsen.

Vi tar endast emot ansökningar via den e-post adress som är angiven, samma gäller för eventuella frågor.

tack på förhand!

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsgivare
Kransens Gummi AB
BRÅTAGATAN 10
61933 Trosa
Hemsida: www.kransensgummi.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Fordonsmekaniker till Lotus Maskin & Transport

Arbetsgivare / Ort: Tillväxt Botkyrka AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker

Om jobbet
Lotus Maskin & Transport AB är ett familjeägt företag som de senaste åren utvecklats till en av Sveriges ledande aktörer inom rivning, transport och avfallshantering. I koncernen ingår Lotus maskin & transport AB, Rivners AB, Rivners Sanering AB, Rivners Håltagning AB, Rivab i Göteborg AB, AK Schakt o Entreprenad AB samt Lodab Demolering AB. Vi bedriver verksamhet över hela landet och har kontor i Stockholm, Göteborg, Laxå, Umeå, Piteå, Örebro och även Helsingfors och Vasa i Finland. Sammanlagt sysselsätter vi i dagsläget över 450 personer och har som ambition att fortsätta växa. Just nu söker vi en fordonsmekaniker med fokus på personbilar till vår interna verkstad i Grödinge där vi servar & reparerar bilar & maskiner åt resten av organisationen. Verkstaden består av 12 personer och du kommer att vara en av två mekaniker som arbetar med personbilar. Vad erbjuder Lotus maskin & transport sina medarbetare? - Utvecklingsmöjlighet inom organisationen - Årliga medarbetarsamtal - Regelbundna hälsoundersökningar - Friskvårdsbidrag - Friskvårdsevenemang - Sammankomster utanför arbetet Vi är en organisation som har nära till snabba beslut. Vi värdesätter dina åsikter och vill vara en organisation i ständig rörelse framåt. Som Fordonsmekaniker hos oss kommer du: - Ansvara för hela arbetsprocessen kring personbilar - Kundmottagning - Felsökning & kostnadskalkyl - Reparation - Beställa reservdelar vid behov - Service - Dokumentation - Ha daglig kundkontakt - Bedriva arbete för en säker arbetsmiljö och för en kostnadseffektiv verksamhet. - Arbeta med bensin-, diesel- & el- bilar - Ansvara för skötsel & vård av verktyg i din del av verkstaden - Arbeta i systemen: Winassist, WoW- felsökningsprogram för personbilar samt olika leverantörers kataloger Krav: - 5 års erfarenhet som fordonsmekaniker i Sverige - Någon form av utbildning inom fordonsteknik - B - körkort - Svenska språket i tal & skrift - Eftersom du kommer ha mycket kundkontakt samt ansvara för kundkontakt samt ta hand om all dokumentation runt dina reparationer Vi söker dig som är: Självständig - Eftersom du kommer ansvara för hela processen kring reparationerna Prestigelös & flexibel - Eftersom vi är en liten verkstad är det viktigt att du ser det som en självklarhet att hjälpa till där det behövs Kostnadsmedveten - Eftersom du arbetar med interna kunder betyder det att du måste tänka på att minimera kostnaderna för ditt arbete Meriterande om du har: - Arbetslivserfarenhet som lastbilsmekaniker - Arbetat i mindre verkstad - Erfarenhet av att arbeta med EL- bilar Övrigt: Start: Omgående Arbetstider: 7 - 16 Placering: Grödinge, hästmossevägen Anställningsform: Heltid tillsvidare, vi tillämpar 6 månaders provanställning Ansökan: Skicka din ansökan här! (https://jobb.tillvaxtbotkyrka.com/jobs/preview/a790395c-aadf-4f86-8f5d-7a719a80483c) Urvalet sker löpande och dina svar på ansökningsfrågorna ligger till grund för bedömning av din ansökan.
Arbetsgivare
Tillväxt Botkyrka AB
Hemsida: http://www.tillvaxtbotkyrka.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Mekaniker med erfarenehet sökes!

Arbetsgivare / Ort: Autogruppen i Lund AB / Lund
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker

Språk
Meriterande
  • Svenska

Om jobbet

Är du en mekaniker som söker nya utmaningar och vill utvecklas mer i din roll?

Är du kunnig, och har teknisk kunskap om bilar?

Tycker du om att dagligen ha växlande arbetsuppgifter om allt som rör mekaniska arbeten på bilar? Då ska du söka tjänsten direkt!


Autogruppen är ett familjeföretag där trivsel och kul på jobbet är en av våra viktiga ingredienser. Vi växer och behöver fler medlemmar i vårt team!

Autogruppen är Auktoriserade för Peugeot, Citroën, Opel, DS, Alfa Romeo, Fiat, Abarth, JEEP samt allbilsverkstad. Vi har både mekanisk verkstad och egen plåtverkstad. Vi finns både Lund och i Helsingborg!

Besök vår hemsida för att läsa mer om oss

www.autogruppensyd.se


Skicka ditt CV samt personligt brev med löneanspråk på e-post!

Arbetsgivare
Autogruppen i Lund AB
Porfyrvägen 11
22478 Lund
Hemsida: www.autogruppensyd.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Fordonsmekaniker till Lotus Maskin & Transport

Arbetsgivare / Ort: Tillväxt Botkyrka AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker

Om jobbet
Lotus Maskin & Transport AB är ett familjeägt företag som de senaste åren utvecklats till en av Sveriges ledande aktörer inom rivning, transport och avfallshantering. I koncernen ingår Lotus maskin & transport AB, Rivners AB, Rivners Sanering AB, Rivners Håltagning AB, Rivab i Göteborg AB, AK Schakt o Entreprenad AB samt Lodab Demolering AB. Vi bedriver verksamhet över hela landet och har kontor i Stockholm, Göteborg, Laxå, Umeå, Piteå, Örebro och även Helsingfors och Vasa i Finland. Sammanlagt sysselsätter vi i dagsläget över 450 personer och har som ambition att fortsätta växa. Just nu söker vi en fordonsmekaniker med fokus på personbilar till vår interna verkstad i Grödinge där vi servar & reparerar bilar & maskiner åt resten av organisationen. Verkstaden består av 12 personer och du kommer att vara en av två mekaniker som arbetar med personbilar. Vad erbjuder Lotus maskin & transport sina medarbetare? - Utvecklingsmöjlighet inom organisationen - Årliga medarbetarsamtal - Regelbundna hälsoundersökningar - Friskvårdsbidrag - Friskvårdsevenemang - Sammankomster utanför arbetet Vi är en organisation som har nära till snabba beslut. Vi värdesätter dina åsikter och vill vara en organisation i ständig rörelse framåt. Som Fordonsmekaniker hos oss kommer du: - Ansvara för hela arbetsprocessen kring personbilar - Kundmottagning - Felsökning & kostnadskalkyl - Reparation - Beställa reservdelar vid behov - Service - Dokumentation - Ha daglig kundkontakt - Bedriva arbete för en säker arbetsmiljö och för en kostnadseffektiv verksamhet. - Arbeta med bensin-, diesel- & el- bilar - Ansvara för skötsel & vård av verktyg i din del av verkstaden - Arbeta i systemen: Winassist, WoW- felsökningsprogram för personbilar samt olika leverantörers kataloger Krav: - 5 års erfarenhet som fordonsmekaniker i Sverige - Någon form av utbildning inom fordonsteknik - B - körkort - Svenska språket i tal & skrift - Eftersom du kommer ha mycket kundkontakt samt ansvara för kundkontakt samt ta hand om all dokumentation runt dina reparationer Vi söker dig som är: Självständig - Eftersom du kommer ansvara för hela processen kring reparationerna Prestigelös & flexibel - Eftersom vi är en liten verkstad är det viktigt att du ser det som en självklarhet att hjälpa till där det behövs Kostnadsmedveten - Eftersom du arbetar med interna kunder betyder det att du måste tänka på att minimera kostnaderna för ditt arbete Meriterande om du har: - Arbetslivserfarenhet som lastbilsmekaniker - Arbetat i mindre verkstad - Erfarenhet av att arbeta med EL- bilar Övrigt: Start: Omgående Arbetstider: 7 - 16 Placering: Grödinge, hästmossevägen Anställningsform: Heltid tillsvidare, vi tillämpar 6 månaders provanställning Ansökan: Skicka din ansökan här! (https://jobb.tillvaxtbotkyrka.com/jobs/preview/a790395c-aadf-4f86-8f5d-7a719a80483c) Urvalet sker löpande och dina svar på ansökningsfrågorna ligger till grund för bedömning av din ansökan.
Arbetsgivare
Tillväxt Botkyrka AB
Hemsida: http://www.tillvaxtbotkyrka.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.