Hörby Yrkesgymnasium

Hörby Yrkesgymnasium är en gymnasieskola som specialiserat sig på yrkesprogram och vi riktar oss särskilt till dig som vill utbilda dig inom Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning anläggningsförare eller Fordons- och transportprogrammet inriktning personbilsteknik eller transport.

Utbildning sker antingen i fordonsverkstad, bygghall, i klassrummen eller ute på vägarna – allt beroende på vilket yrke man valt att utbilda sig till.

Du får ha tillgång till en egen dator och kan tillsammans med din lärare använda nya effektiva arbetsformer och metoder för att utveckla sin digitala kompetens. Med en egen dator får alla elever likvärdiga förutsättningar och det blir också lättare att individanpassa undervisningen.


Skolans mål:

  •  Förbättra elevernas studieresultat och måluppfyllelse
  •  Utveckla skolans lärmiljö
  •  Öka elevernas vilja och lust att lära
  •  Förbättra elevernas och pedagogernas digitala kompetens
  •  Öka möjligheterna för en likvärdig skola


Körkort
Körkort är alltid viktigt att få oavsett inriktning därför hjälper vi dig till viss del med körkortet.

- Väljer du transportinriktning ingår ditt körkort i gymnasieutbildningen.

- Väljer du bygg- och anläggningsprogrammet eller inriktning Personbilsteknik inom Fordons - och transportprogrammet ger vi dig en körkortsbonus när du har klarat av ditt B-körkort.

Du erbjuds inloggning till elevcentralen, teoribok till B-behörighet inför att du ska ta ditt körkort. När du har ditt körkort får du en körkortsbonus på 5000kr. Du ska då kunna uppvisa ditt körkort. Kravet för att få körkortsbonus är följande:

  • Du får inte ha någon ogiltig frånvaro
  • Du måste ha minst godkänt med betyg E enligt din studieplan

Visa mer
Visa mindre
Gör intresseanmälan

Kontakta Hörby Yrkesgymnasium

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad eller har frågor till Hörby Yrkesgymnasium. Hörby Yrkesgymnasium hör av sig inom kort!